Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΗ

Σας καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες την Παρασκευή 10/6/2011, 10 το πρώι στον Βύρωνα μπροστά στις επιτροπές ασύλου.

Εμεις οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες δίνουμε έναν αγώνα από τις 22 Νοέμβρη 2010 στα Προπύλαια διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα μας, με πρώτο την πληρη αναγνώριση μας ως πρόσφυγες και την παροχή πολιτικού ασυλού, και στο διάστημα αυτό 9 από εμάς πραγματοποίησαν απεργία πείνας για πολλές εβδομάδες θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν οι πολυδιαφημιζόμενες από τα κυβερνητικά χείλη Επιτροπές Ασύλου στο Βύρωνα. Όμως και πάλι συνεχώς υπάρχουν αναβολές και καθυστερήσεις. Δεν μπορούν οι 3 επιτροπές που υπολειτουργούν αυτή τη στιγμή να εξετάσουν τις 47,000 αίτησεις που εκρεμούν εδώ και χρόνια. Πρέπει να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι 17 επιτροπές που μας έχουν υποσχεθεί.

Εάν θέλαμε να περιγράψουμε με μία λέξη την όλη θεσμική κατάσταση σε ότι αυτή αφορά την εξέταση και χορήγηση πολιτικού ασύλου, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι πως πρόκειται για κοροϊδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: