Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Επιχείρηση σε 21 σπίτια στη νότια Γερμανία πραγματοποίησε η αστυνομία για τον εντοπισμό ακροδεξιών εξτρεμιστών, που εμπλέκονται στην οργάνωση «Standarte Wuerrttemberg» και η οποία επιθυμεί την απέλαση όλων των ξένων από τη Γερμανία. Η οργάνωση, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών από το Μάρτιο.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Στουτγάρδης, στην επιχείρηση στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης μετείχαν 140 αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι κατέσχεσαν όπλα, πυρομαχικά, ναρκωτικά και υπολογιστές από 18 άτομα. Από την πλευρά της εισαγγελίας επισημάνθηκε ότι οι έρευνες δεν συνδέονται με το μακελειό της Νορβηγίας.

Ωστόσο, η επίθεση στο Όσλο φαίνεται να έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην Ευρώπη. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ αναφέρει σε συνέντευξή του, ως παράγοντα στον οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή τη «δυναμική βίας» που αναπτύσσεται στις τάξεις της γερμανικής ακροδεξιάς, λέγοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στον εν λόγω χώρο και επαγρυπνεί για πιθανά ακραία περιστατικά.

Όπως αναφέρει στη γερμανική Rheinische Post, ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, κάνει λόγο για ιδιαίτερο κίνδυνο που προκύπτει από τη νέα τάση στην ακροδεξιά σκηνή. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ομάδα των «εθνικο-αυτόνομων», επισημαίνει «οργανωτικές» ομοιότητες με τους αναρχο-αυτονόμους, ενώ τονίζει ότι θεωρούνται το κομμάτι της ακροδεξιάς που μπορεί πιο εύκολα να στραφεί στον εξτρεμισμό. Πρόκειται, υποστηρίζει ο Φρίντριχ, ως επί το πλείστον για νεαρούς νεοναζί που δραστηριοποιούνται μέσα σε «παραδοσιακές» ακροδεξιές ομάδες και παράλληλα αντιγράφουν συνειδητά το πρότυπο δράσης της ακροαριστερής πολιτικής σκηνής. «Όσο στενά και εάν παρακολουθούμε τον πολιτικό χώρο» αναφέρει ο υπουργός, «ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί πως η ριζοσπαστικοποίηση κάποιου μεμονωμένου προσώπου θα περάσει απαρατήρητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: