Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Αναδημοσίευση από wwwathens.indymedia.org
Σήμερα στην οδό Ερμού έξω από το κατάστημα Fokas περίπου 10 φασίστες επιτέθηκαν σε έναν μετανάστη μικροπωλητή τραυματίζοντάς τον βαριά στο κεφάλι. Ο μετανάστης πουλούσε τσάντες επί τις οδού Ερμού δίπλα από ένα stand με καλαμπόκια τα οποία πουλούσε μια ξανθιά με ράστα. Στις 2.30 μ.μ. γύρω στα 8 άτομα ( 2 γυναίκες και 6 άνδρες) με τατουάζ στόχους, αετούς και σπαρτιάτες συγκεντρώθηκαν γύρω από το stand με τα καλαμπόκια και μαζί με την τύπισσα με τα ράστα άρχισαν να βρίζουν τον μικροπωλητή.
Ο ένας εξ'αυτών (με μαυρη μπλούζα και τατουάζ "μολών λαβέ" στο χέρι κρατούσε λοστό και κινήθηκε προς τη μεριά του μετανάστη. Ο μετανάστης φοβούμενος μην τον χτυπήσει με το λοστό άφησε το εμπόρευμα του απροστάτευτο και τότε η καλαμποκού με τα ράστα μαζί με 2 άλλους φασίστες πήραν όλο το εμπόρευμα του μικροπωλητή και το κλείδωσαν στο ντουλαπάκι του stand με τα καλαμπόκια. Ο μετανάστης απαίτησε να του δώσουν πίσω την πραμάτια του και τότε ένας φασίστας με μαυρη μπλούζα και τατουαζ στόχο στη γάμπα τον χτύπησε (μάλλον με σιδερογροθιά) στο μέτωπο. Ο μετανάστης λιποθύμησε και τα μάτια του γύρισαν ανάποδα.
Φυσικά πριν το χτύπημα είχαν έρθει και 2 αστυνομικοί οι οποίοι αντιλήφθηκαν τον καυγά και απειλούσαν το μετανάστη οτι θα τον συλλάβουν αν δεν φύγει. Όταν έγινε το χτύπημα, ο κόσμος που περνούσε μαζευτηκε γυρω από το σημείο και φώναζε στους αστυνομικούς ότι οφείλουν να συλλάβουν τον φασίστα που χτύπησε τον μετανάστη επ'αυτοφόρω και να ξεκλειδώσουν το σταντ με τα καλαμπόκια για να δουν το εμπόρευμα του μετανάστη. Οι αστυνομικοί απαντούσαν με τη φράση "Δε θα μας μάθετε εσεις τη δουλειά μας" ενώ οι φασίστες διέδιδαν ότι ο μετανάστης πήγε να κλέψει ένα καλαμπόκι και γιαυτό τον χτύπησαν ανώ παράλληλα έριχναν και πατριωτικές κορώνες για να πάρουν το κόσμο με το μέρος τους.
Μετά από λίγο μαζεύτηκαν και άλλοι μετανάστες στο σημείο, διαμαρτυρόμενοι προς τους αστυνομικούς γιατί δεν συλλαμβάνουν το δράστη ( ο οποίος στεκόταν ατάραχος πάνω από τον τραυματία και μιλούσε με γελάκια με τους 2 αστυνομικούς). Και τότε αμέσως ήρθαν καμιά 10αριά αστυνομικοί ακόμα για να προστατεύσουν τους φασίστες από τους μετανάστες που μαζεύτηκαν στο σημείο. Σε ανύποπτο χρόνο και πάνω στον πανικό ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ πλησιάζει έναν εκ των φασιστών και του λέει "Φύγετε σιγά σιγά γιατί μας ειδοποίησαν ότι θα έρθουν κάμερες" και φυσικά όλοι τους εξαφανίστηκαν μέσα σε 1 λεπτό γλιτώνοντας οριστικά το αυτόφορο.
Μετά από λίγο ήρθε το ΕΚΑΒ και περισυνέλεξε τον τραυματία του οποίου την τύχη αγνοώ και το συμβάν έληξε με τους αστυνομικούς να παρακινούν τον κόσμο να διαλυθεί και να πάει σπίτι του....

Δεν υπάρχουν σχόλια: