Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19+20 ΟΚΤΩΒΡΗ

Παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ από δελτία ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών, την είδηση πως στους δρόμους της Αθήνας τα σκουπίδια μαζεύουν “ιδιωτικές εταιρίες με μετανάστες”. Την ώρα που οι υπάλληλοι των Δήμων, δίνουν μια σκληρή μάχη για το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους μαζί με πολλούς άλλους κλάδους εργαζομένων, τα ρεπορτάζ αυτά είναι επικίνδυνο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως οι μετανάστες εργάτες είμαστε όλοι “ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ”. Κι' έτσι ένα τμήμα των ελλήνων συναδέλφων μας να πιστέψει πως οι μετανάστες είμαστε εχθροί που “τους παίρνουμε τις δουλειές”.
Δηλώνουμε πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ζούμε στην Ελλάδα είμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία μας φτωχοί εργάτες. Υποφέρουμε εξίσου με τους Έλληνες συναδέλφους μας από τα μέτρα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα. Γι' αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Ελληνικών Συνδικάτων, στα οποία συμμετέχουν ήδη δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συμπατριώτες μας.
Ξέρουμε πως κάποιοι από τους φτωχούς ανθρώπους που αυτές τις μέρες βγάζουν ένα μεροκάματο του τρόμου σε εργολάβους που μαζεύουν σκουπίδια, δεν γνωρίζουν καν πως συμμετέχουν σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Καλούμε όλους τους μετανάστες εργαζόμενους να μην δουλέψουν στις ιδιωτικές εταιρίες που στέλνει η Κυβέρνηση μαζί με ορισμένους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για να λυγίσουν τις απεργίες των συνδικάτων.
Η νίκη των των ελληνικών συνδικάτων θα είναι νίκη όλων μας.
Καλούμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη 48/ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης στις 11 π.μ. Στο Μουσείο και της Πέμπτης την ίδια ώρα στη Βουλή. Παλεύουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό που καλλιεργείται για να διασπάσουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων.

Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων

Επιτροπή “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΡΙΑ”

Σύλλογος της Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα

Ένωση Αφρικανών Γυναικών

Επιτροπή Κούρδων Προσφύγων Λαυρίου

Σύλλογος Μαροκινών Σαχαριάν

Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών “KASAPI – HELLAS”

Δεν υπάρχουν σχόλια: