Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Νέα αναβολή δόθηκε στη δίκη των 3 μαχαιροβγαλτών του Αγ.Παντελεήμονα που τον περασμένο Σεπτέμβρη επιτέθηκαν και τραυμάτισαν Αφγανούς πρόσφυγες στην περιοχή. Οι δύο απο τους κατηγορουμένους (Λουκιανός, Μαρκουλάκης) ήταν παρόντες. Όχι όμως και η γνωστή Θ.Σκορδέλη -γνωστή για τη δράση της αλλά και την σχέση της με την Χρυσή Αυγή. Η δικηγόρος της επικαλέστηκε ως αιτία της απουσίας αλλά και του αιτήματος της αναβολής, διαγνωσμένη κατάθλιψη της κατηγορουμένης. Ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η 12η Γενάρη -μόλις μια βδομάδα πριν την άλλη δίκη για την επίθεση των φασιστών "Αυτόνομων Εθνικιστών" στην Πανόρμου πέρσι κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης (19 Γενάρη).
Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως η Χρυσή Αυγή άφησε εντελώς ξεκρέμαστα τα "πρωτοπαλίκαρα" της στην περιοχή. Ούτε καν μια δημοσίευση στο σάιτ της, ή οποιαδήποτε στήριξη έστω για το θεαθείναι. Άλλωστε η πλήρης προεκλογική της εγρήγορση με πολυπόθητο στόχο να πιάσει το όριο του 3% και να μπεί στην Βουλή, την κρατάει πλήρως απασχολημένη σε πιο "κόσμιου" επιπέδου δράσεις... Που καιρός να ασχοληθεί με την δράση ποινικού χαρακτήρα των μέχρι πρόσφατα "αγαπημένων" της διαφημιστών στην πολύπαθη περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα;; Τώρα προέχουν άλλα.
Στα δικαστήρια βρέθηκε από νωρίς πολύς κόσμος (περίπου 200 άτομα) από το "Ποτέ Ξανά", την Ανοικτή Πόλη, τους Αφγανούς πρόσφυγες αλλά και από άλλες μεταναστευτικές οργανώσεις, κάτοικοι της περιοχής, Ανταρσύα στο δ.Αθήνας, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κ.λ.π.
Η εκστρατεία για την καταδίκη των φασιστών και για νέα αντιφασιστική παρουσία στην καινούργια δικάσιμο, είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: