Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/
Η γερμανική αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για την δράση μιας νεοναζιστικής συμμορίας, συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα 31 ετών ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε δολοφονίες, ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καρλσρούη.
Οι γερμανικές αρχές κρατούν ήδη το μόνο εν ζωή μέλος της τριμελούς νεοναζιστικής συμμορίας, την Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών.
Οι αρχές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως κρατούν τέσσερις άνδρες οι οποίοι φέρονται να είναι υποστηρικτές και συνεργοί της συμμορίας Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), η οποία δολοφόνησε 10 ανθρώπους την χρονική περίοδο 2000-2007.
Ο άνδρας συνελήφθη στην δυτική πόλη Ντίσελντορφ και τον βαρύνουν υποψίες ότι ήταν συνεργός σε έξι δολοφονίες και σε μια απόπειρα δολοφονίας.
Η ύπαρξη και δράση της συμμορίας άρχισε να αποκαλύπτεται το Νοέμβριο του 2011, όταν τα δύο από τα μέλη της, οι Ούβε Μπένχαρτ και Ούβε Μούντλος, σκοτώθηκαν. Πιστεύεται πως συμφώνησαν να αυτοκτονήσουν--ο ένας σκότωσε τον άλλο και κατόπιν αυτοκτόνησε. Το τρίτο μέλος της συμμορίας, η Τσεπ, παραδόθηκε στις αρχές μερικές ημέρες αργότερα.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η συμμορία αυτή δρούσε τόσα χρόνια δολοφονώντας και χωρίς να έχει καν εντοπιστεί «ήττα» για τις διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: