Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΑ!

Με μια απλή... επίπληξη «τιμωρήθηκαν» οι Αμερικανοί πεζοναύτες να ποζάρουν με σημαία των ναζί. Η φωτογραφία, πάντως, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον, οι πεζοναύτες δέχθηκαν επίπληξη, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.
Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα από το Νοέμβριο του 2011, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Το συμβάν χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2010.
«Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το ναζιστικό σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών», σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης.
«Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση», προστίθεται, αλλά «υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί».
Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα για ένα βίντεο που απεικόνιζε Πεζοναύτες να ουρούν πάνω στις σορούς Αφγανών ανταρτών. Ο υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα είχε χαρακτηρίσει την πράξη τους απεχθή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: