Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΣΗΕΑ

Αναδημοσίευση από http://www.iskra.gr/

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το θέμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του "φύρερ" της ναζιστικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή" αμέσως μετά την είσοδο της στο ελληνικό κοινοβούλιο.Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κ. Δ. Τρίμμης αναφέρει χαρακτηριστικά : «Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο ελληνικό κοινοβούλιο, τα στελέχη της, λειτουργώντας ως μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους. Ασκώντας τρομοκρατία, αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των μέσων, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα δεν ήταν της αρεσκείας τους, και στη συνέχεια απαίτησαν από τους δημοσιογράφους με το πρόσταγμα "εγέρθητι", να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη "σεβασμού" στο πρόσωπο του φύρερ Ν. Μιχαλολιάκου». Ο κ. Τρίμμης καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό φαινόμενο και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας. «Ο ναζισμός δεν θα περάσει» καταλήγει.
Το περιστατικό έγινε ευρύτερα γνωστό και από βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Στην προσταγή των "φουσκωτών" του "αρχηγού" για να εγερθούν όλοι οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης κατά την είσοδό του στο χώρο της συνέντευξης, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να γίνουν στρατιωτάκια, μάλιστα η εντολή προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου Νάντιας Αλεξίου, εναντίον της οποίας στράφηκε το μένος των χρυσαυγιτών.
«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Για άλλο πράγμα είμαστε εδώ», είπε εκείνη, για να πάρει την απάντηση: «σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει». Όταν η δημοσιογράφος σηκώθηκε να φύγει ο Μιχαλολιάκος τη ρώτησε που πάει. Κι όταν πήρε την απάντηση, είπε με ειρωνικό ύφος: «στο καλό».
Όπως έγραψε η δημοσιογράφος στη σελίδα της στο Facebook "ήταν η πρώτη φορά σε όσα χρόνια καλύπτω το αστυνομικό ρεπορτάζ που κλήθηκα να παρακολουθήσω συνέντευξη Τύπου με κόκκινες γραμμές, με όρους... Η εντολή να σηκωθούμε όρθιοι όλοι σε σεβασμό στο πρόσωπο του γγ της ΧΑ προκάλεσε τη δυσφορία όλων όσων ήσαν στην αίθουσα... Όλοι οι συνάδελφοι έλληνες δημοσιογράφοι που είμαστε εκεί αντιδράσαμε. Στην επιλογή κάποιων συναδέλφων να παραμείνουν στις θέσεις τους ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα άρχισε να τους τραβάει για να σηκωθούν όρθιοι...Εγώ αποχώρησα, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι». Οι μόνοι που παρέμειναν στην αίθουσα ήσαν οι δημοσιογράφοι από τα ξένα μέσα ενημέρωσης και ελάχιστοι έλληνες, που δεν είχαν (;) καταλάβει ακριβώς τι έγινε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: