Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΡΙΖΟΝΑ ΗΠΑ: ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Ένας ένοπλος, τον οποίο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας και διαβόητο νεοναζί, πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους -ανάμεσά τους και ένα νήπιο- χθες Τετάρτη στην Αριζόνα και στη συνέχεια μάλλον αυτοκτόνησε.
Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σπίτι στο Τζίλμπερτ, προάστιο του Φοίνιξ, δήλωσε ο υπαστυνόμος του αστυνομικού τμήματος του Τζίλμπερτ, Μπιλ Μπαλάφας χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.
Η εφημερίδα Arizona Republic, επικαλούμενη ανώνυμες αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο δράστης ονομάζεται Jason "JT" Ready κι είναι διαβόητος νεοναζί, ο οποίος ίδρυσε την Αμερικανική Συνοριακή Φρουρά, μια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία αναζητεί εμπόρους ναρκωτικών κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.
Το νεότερο από τα θύματά του ήταν ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός με δύο ετών, το οποίο εξέπνευσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επεσήμανε ο κ. Μπαλάφας. Τα δύο άλλα θύματα ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες. 

Η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο ενηλίκων έξω από το σπίτι και των άλλων δύο καθώς και του νηπίου μέσα στο σπίτι.
Ο Μπαλάφας, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο "Ready", ο οποίος νωρίτερα φέτος ίδρυσε μια διερευνητική επιτροπή για να θέσει υποψηφιότητα για σερίφης της κομητείας Πάιναλ στην Αριζόνα, συγκαταλέγεται στους νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: