Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ WORDPRESS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ

Το επίσημο μπλογκ-ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κατέρρευσε χθες, όταν η διεθνής εταιρεία Διαδικτύου που το φιλοξενεί, η wordpress.com, έκρινε πως δεν πληροί το σύνολο κανόνων που απαιτούνται για να εξακολουθήσει να λειτουργεί η ιστοσελίδα.
Το ιστολόγιο ήταν η «επίσημη φωνή» του κόμματος. Σε αυτό μπορούσε να βρει κανείς τις ανακοινώσεις του αρχηγού του για τις εξελίξεις, τις θέσεις της οργάνωσης, τις «επιχειρήσεις» της.
Οπως διευκρινίζει η εταιρεία wordpress μέσα από την ιστοσελίδα της, η ίδια δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στο περιεχόμενο του κάθε ιστολογίου, ωστόσο καλεί όσους επισκέπτες διαπιστώσουν τυχόν ανεπιθύμητο περιεχόμενο, κακόβουλο λογισμικό ή παραβιάσεις δικαιωμάτων (δυσφήμηση, κατάχρηση και απειλές είναι ορισμένες από τις παραβιάσεις που αναφέρονται), να το καταγγέλλουν. Προφανώς αυτό συνέβη επανειλημμένως για το μπλογκ της Χρυσής Αυγής και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει το περιεχόμενό του.
Για την ακύρωση ενός μπλογκ δεν αρκούν μία ή δύο «καταγγελίες» ή «αναφορές» (report). Χρειάζονται αρκετές, προκειμένου η εταιρεία να ενεργοποιηθεί και να κρίνει ότι τελικά όντως το ιστολόγιο παραβιάζει κάποιον όρο της σύμβασης.
Για αρκετή ώρα, η εικόνα που αντίκριζαν οι επισκέπτες του ιστολογίου ήταν οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις άλλων ελληνικών μπλογκ της εταιρείας, κάτι που σίγουρα δεν θα άρεσε στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.
Αντίδραση
Λίγο αργότερα, σε ένα νέο ιστολόγιο της ίδιας εταιρείας, τα μέλη της οργάνωσης... επανήλθαν μέσα από μια νέα διεύθυνση. Στην πρώτη ανακοίνωσή τους αναφέρονται στην κατάργηση της ιστοσελίδας τους, κάνοντας λόγο για «βρώμικο πόλεμο σε βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών». Εγκαλούν μάλιστα την εταιρεία για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, σημειώνοντας πως «απενεργοποίησαν -εντελώς παράτυπα και αντιδημοκρατικά- την ιστοσελίδα μας, που ενημέρωνε καθημερινά ένα εκατομμύριο Ελληνες πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: