Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναδημοσίευση από www.in.gr

Μπαράζ επιθέσεων εις βάρος μεταναστών, ειδικά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μεταναστών και κατηγορούν την αστυνομία για αδιαφορία. Όπως επισημαίνουν μέλη της πακιστανικής κοινότητας από τις 23 Μαΐου έχουν καταγγείλει περισσότερες από 60 επιθέσεις, αλλά οι ομάδες των ακροδεξιών συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες. Από την πλευρά της, η αστυνομία εκφράζει φόβους για πιθανές αντιδράσεις των μεταναστών στα ρατσιστικά επεισόδια εις βάρος τους.Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα: «Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για 5 ώρες περισσότερα από 100 άτομα πάνω σε μηχανάκια με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ξύλα και αλυσίδες στα χέρια έκοβαν βόλτες στο Σχηματάρι κυνηγώντας αλλοδαπούς.
»Ευτυχώς είχαμε πληροφορηθεί τις κινήσεις τους πριν ακόμη φτάσουν στην περιοχή και προλάβαμε να ενημερώσουμε τους περισσότερους Πακιστανούς. Μόνο 2-3 παιδιά που δούλευαν στα χωράφια δεν ειδοποιήθηκαν και ήταν αυτά που ξυλοκοπήθηκαν.
»Το πρόβλημα όμως της Αστυνομίας ήταν από ποιον και γιατί ενημερωθήκαμε εμείς και ειδοποιήσαμε τους ομοεθνείς μας και όχι που δεν έκαναν για μια ακόμη φορά τη δουλειά τους».
Όπως επισημαίνει ο Τζαβέντ Ασλάμ από τις 23 Μαΐου τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας έχουν καταγγείλει περισσότερες από 60 επιθέσεις, αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να δείχνει αδιαφορία και αφήνει τις ομάδες των ακροδεξιών να δρουν ανενόχλητες.
«Στη λαϊκή αγορά της Ν.Ιωνίας έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις εις βάρος Πακιστανών. Οι ομάδες περιμένουν στις 3 τα ξημερώματα τα παιδιά που έρχονται να στήσουν τους πάγκους και τότε τους χτυπούν. Εχουμε ζητήσει προστασία αλλά τίποτα δεν γίνεται» δηλώνει.
«Το ίδιο στη Νίκαια, στη διασταύρωση μπροστά από τους κινηματογράφους. Κάθε δεύτερη, τρίτη ημέρα μετά τις 7 το απόγευμα υπάρχουν εκεί ομάδες ακροδεξιών που παίρνουν στο κυνήγι τους μετανάστες» προσθέτει ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας.
Οι μετανάστες δεν καταγγέλλουν τις περισσότερες επιθέσεις, παρά μόνο αν χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, λένε εκπρόσωποι της αφγανικής κοινότητας.
«Εχει τύχει σε περιπτώσεις ξυλοδαρμών οι αστυνομικοί να λένε στα θύματα γιατί δεν ανταπέδωσαν. Αν γίνει όμως αυτό, θα χαθεί εύκολα η ψυχραιμία και μπορεί να έχουμε πιο σοβαρές καταστάσεις», λέει ο πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας, Γένους Μοχαμαντί.
«Μετά τις εκλογές οι ακροδεξιοί έχουν αποθρασυνθεί. Εμείς λέμε στους ομοεθνείς μας να μην κυκλοφορούν ποτέ μόνοι, ούτε το βράδυ και να προσπαθούν να επιδεικνύουν ψυχραιμία», συμπληρώνει ο κ. Μοχαμαντί.
«Εκπρόσωποι των αραβικών κοινοτήτων στην Ελλάδα έχουν αποφασίσει να διοργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις ελληνικές πρεσβείες, σε όποιες από τις αραβικές χώρες υπάρχουν, διαμαρτυρόμενοι για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων εναντίον των μεταναστών», δηλώνει στα Νέα ο Αχμέτ Μοάβια, συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.
«Η ψυχραιμία πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί από τους μετανάστες, ειδικά όταν υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση από πλευράς των Αρχών. Μην ξεχνάμε επίσης πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι αμόρφωτοι και μπορεί να πέσουν θύματα ακραίων φωνών και από τον χώρο των μεταναστών», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: