Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ "Η ΕΛ.ΑΣ. KANEI TA ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

Αναδημοσίευση από www.iskra.gr

"Η ΕΛ.ΑΣ κάνει τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή"!
Η φράση αυτή ανήκει στον επι χρόνια πρόεδρο της ομοσπονδίας αστυνομικών Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος προτείνει να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η ακροδεξιά αυτοδικία.
"Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα". Αυτά αναφέρει ο επι σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας αστυνομικών και νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.
Σε συνέντευξή του στο pheme.gr ο κ. Κυριαζίδης προτείνει "να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας".
Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει "ανήσυχος" για τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος μεταναστών και τονίζει: "Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της".
"Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας", συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: