Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ YRE

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε στον Πλατανιά του Πηλίου το 19ο κάμπινγκ της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, ΥRΕ. Για μια ακόμη φορά αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία, ίσως μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, με δεδομένη την κρίση που έχει ρημάξει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, άνεργων και νέων. Ο αριθμός των 267 συμμετεχόντων είναι, για τον πιο πάνω λόγο, πολύ σημαντικός, χωρίς να υπολογίζουμε σ’ αυτόν αρκετούς ντόπιους, από το Βόλο και τα γύρω χωριά, που παρευρέθησαν στις συζητήσεις και τα δρώμενα που οργανώθηκαν.
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως αυτό ήταν το πιο καλά οργανωμένο κάμπινγκ που έγινε μέχρι σήμερα, με την έννοια ότι κατάφερε να συνδυάσει με πολύ πετυχημένο τρόπο την πολιτική συζήτηση, για την ανάγκη αντιφασιστικών δράσεων και για την οικονομική κρίση και τα καθήκοντα της Αριστεράς και των κινημάτων, με τις συζητήσεις για μια μεγάλη γκάμα κοινωνικών θεμάτων, με τις μουσικές βραδιές, την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση, τις εκδρομές και τους περιπάτους στο βουνό, τα sunset και ολονύχτια πάρτι, κλπ. Αδυναμίες ασφαλώς υπήρξαν, με πιο κτυπητή το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν χώραγε στα όρια του κάμπινγκ, με αποτέλεσμα οι σκηνές να είναι πολύ στριμωγμένες και κάποιοι να αναγκαστούν δυστυχώς να φύγουν. Στο επίπεδο της διασκέδασης ξεχώρισαν για μια ακόμη φορά οι δύο μουσικές βραδιές, με έντεχνο και ρεμπέτικα, καθώς και η παράσταση που οργάνωσε το εργαστήρι αφρικανικών κρουστών.
Για όσους ήρθαν για πρώτη φορά ήταν μια εντυπωσιακά ευχάριστη έκπληξη. «Οι 10 μέρες του κάμπινγκ πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε» είπαν πολλοί, εκφράζοντας τη στεναχώρια τους για το ότι τελείωσε. Και δήλωσαν πως ετοιμάζονται από τώρα για του χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: