Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ν.ΚΟΣΜΟ

 
H Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνεται από σύριους μετανάστες του Ν.Κόσμου, την Κυριακή στις 7 μ.μ., στη στάση τραμ Κασομούλη (εργατικές πολυκατοικίες).
Τη Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα, χρυσαυγίτες με μηχανάκια έριξαν μολότοφ εναντίον μεταναστών και τραυμάτισαν δύο από αυτούς. Όταν κινητοποιήθηκε η συριακή κοινότητα της περιοχής μέσα σε μισή ώρα και μαζεύτηκαν πάνω από 200 άτομα, οι χρυσαυγίτες έγιναν άφαντοι. Εμφανίστηκε, όμως, αμέσως αστυνομία που περικύκλωσε όλη την περιοχή, απειλώντας να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους μετανάστες.
Η συγκέντρωση των μεταναστών δεν υποχώρησε και για δύο ώρες παρέμεινε στην περιοχή περιφρουρώντας τις ζωές και τα σπίτια των κατοίκων.
Σύμφωνα με καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων, αστυνομικοί βρίσκονταν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες, ενώ μετά τη λήξη της συγκέντρωσης των μεταναστών έκαναν ελέγχους σε όσους έφευγαν.
Είναι φανερό ότι η κοινωνία δεν μπορεί να βασίζεται σε τέτοιου είδους “προστάτες του πολίτη” για να αποτρέψουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και να στείλουν τους εγκληματίες φασίστες φυλακή.
Γι’αυτό καλούμε κάθε έλληνα και μετανάστη να απομονώσουμε τους χρυσαυγίτες, την Κυριακή στη συγκέντρωση στο Ν.Κόσμο.
Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο να διαδηλώσουμε στην εργατική κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης απέναντι στην κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: