Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

αναδημοσίευση απο www.1againstracism.gr
 
Σε αναβολή κατέληξε η πρώτη δίκη για τη βάναυση επίθεση στη Νέα Μανωλάδα εναντίον του Αιγύπτιου Μαχμούντ Ελ Σαντάνι τον Αύγουστο του 2012.
Ο Ελ Σαντάντι εργαζόταν στις καλλιέργειες φράουλας μιας ανώνυμης εταιρίας που ειδικεύεται στη χονδρική πώληση νωπών φρούτων και λαχανικών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργατών, μετά τη συγκομιδή του προϊόντος και μέχρι την ημέρα της επίθεσης, η εταιρία τους χρωστούσε συνολικά δεδουλευμένα ύψους 60.000 ευρώ. Στις 25 Αυγούστου, ο Ελ Σαντάνι πήγε να ζητήσει τα χρήματα που του αναλογούσαν από δύο άτομα που συνεργάζονταν με την εταιρεία. Εκείνοι τον προπηλάκισαν και σφήνωσαν το σώμα του ανάμεσα στο τζάμι και το πλαίσιο του παραθύρου από το φορτηγάκι τους. Στη συνέχεια, έβαλαν μπροστά τη μηχανή, σέρνοντας τον για περίπου ένα χιλιόμετρο. Ταυτόχρονα, τον χτυπούσαν με σφυρί. Ο Ελ Σαντάνι κατέληξε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση, και στη συνέχεια στο κρατητήριο, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που έσερνε τον Ελ Σαντάνι συνελήφθη, αλλά η δίκη του πήρε αναβολή για τις 5 Δεκεμβρίου 2012. Ο συνοδηγός παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε το θύμα.
«Εννοείται πως υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο στο περιστατικό», δήλωσε η δικηγόρος του Ελ Σαντάνι, Χρυσοβαλάντω Αγγελοπούλου. «Κανείς δεν θα κινούνταν έτσι εις βάρος Ελλήνων». Επισήμανε ότι ένας άλλος αλλοδαπός εργάτης είχε καταγγείλει εκβιασμό από τους δύο κατηγορούμενους για την επίθεση, ενώ ένας Έλληνας που βοηθούσε τους μετανάστες της Μανωλάδας βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο το βράδυ μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: