Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ...

Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε ο Χορτιάτης σήμερα το πρωί με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. Η πρόσκληση του δημάρχου Καϊτεζίδη προς τη Χρυσή Αυγή να παρεβρεθεί προκάλεσε αντιδράσεις και κινητοποίηση κατοίκων και οργανώσεων από όλη τη Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία πραγματοποίησε μπλόκα στον δρόμο που οδηγεί στον Χορτιάτη με αποτέλεσμα να απαγορεύσει την διέλευση πολίτες και πολιτικές οργανώσεις που κατευθύνονταν προς το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Με την παρέμβαση πολιτών και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ τα μπλόκα άνοιξαν. Όταν η Επιμνημόσυνη Δέηση ολοκληρώθηκε και οι επίσημοι βγήκαν από την εκκλησία, ισχυρή αστυνομική δύναμη σε σχηματισμό περικύκλωσε τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια της πορείας προς το σημείο του Μνημείου του Ολοκαυτώματος.
Κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων αποδοκιμάστηκαν οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), ο Δήμαρχος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καθώς και ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν οργανώσεις από όλη την Αριστερά καθώς και από τον αντεξουσιαστικό χώρο.
Μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο βουλευτής της εν τέλει δεν εμφανίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: