Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Από το www.tvxs.gr
Ένταση επικράτησε στη Βουλή μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι στήνει παραμάγαζο με πρόσχημα την εύρεση εργασίας. Ο κ. Παφίλης αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή, φασιστική οργάνωση προκαλώντας με τα λεγόμενά τους την έντονη αντίδραση των βουλευτών της που του επιτέθηκαν φραστικά. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του.
Εξάλλου ο κ. Παφίλης για το ζήτημα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. «Η φασιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί “Γραφείο Ευρέσεως Εργα­σίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας;” ρωτάει ο βουλευτής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για «να περιορίσει το αγύρτικο και παράνομο εμπορίας ελπίδας που επιχειρεί η σκοταδιστική οργάνωση».
«Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργα­ζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επί­θεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση. Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου μηχανισμού μπαίνει σε χώρους δουλειάς και στο όνομα της αντικατάστασης αλλοδαπών εργαζομένων με Έλληνες, προβάλλει την κατάργηση των Συλ­λογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμά­των και συναινεί στην πρόσληψη εργαζομένων με μεροκάματο 18 ευρώ» σημειώνει ο κ. Παφίλης.
«Επί της ουσίας το νεοναζιστικό έκτρωμα της “Χρυσής Αυγής” λειτουργεί ως δουλεμπορικός μηχανισμός προς όφελος της εργοδοσίας με παρακλάδι το λεγόμενο “Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας”. Η πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” δημιουργώντας προηγούμενο εκμετάλλευ­σης της αγωνίας των ανέργων από κόμματα και μηχανισμούς. Το γεγονός αυτό που συμπληρώνει τις εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και τη γενικότερη ρατσιστική πρακτική της “Χρυσής Αυγής”, τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στα φασι­στικά “τάγματα εφόδου”» τονίζει.
Τέλος ο κ. Παφίλης: «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση: α) Για να κλείσει το φασιστικό παραμάγαζο στην Εύβοια - Βοιωτία και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές. β) Για να σταματήσει η δουλεμπορική δράση της “Χρυσής Αυγής” και η προσπάθειά της για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών».
Η απάντηση της κυβέρνησης

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Παφίλη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος παρείχε τις διαβεβαιώσεις του ότι αν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής δεν τηρεί της νόμιμες διαδικασίες, θα κλείσει. Όπως εξήγησε, ο κ. Παναγιωτόπουλος, τα γραφείο της Χρυσής Αυγής που μεσολαβούν για την εύρεση εργασίας, δεν πληρούν τις διαδικασίες που επιτάσσει ο νόμος για την ίδρυσή τους κι αν δεν ολοκληρωθούν αυτές θα ελεγχθεί εκ νέου και θα κλείσουν
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο αρμόδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε πως, όπου έγιναν έλεγχοι, τα γραφεία (π.χ. Λιβαδειά, Χαλκίδα) ήταν κλειστά.
 «Καταδικάζουμε την αυτοδικία και πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως μάλιστα» απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος επανέλαβε για το συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς του ότι γίνονται και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και θα επιβληθεί ο νόμος όπου δεν τηρείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: