Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ναζιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών στην Καλαμάτα έκανε προχθές τη νύχτα μια ομάδα 30 περίπου νεαρών. Η επίθεση ήταν σαν αυτές που προπαγανδίζει η Χρυσή Αυγή. Το "Τάγμα Εφόδου" επιτέθηκε σε σπίτι στην οδό Απόλλωνος, μεταξύ Αβραμόγιαννη και Κουφού Ελιές, όπου μένουν μετανάστες από το Μπαγκλαντές.  Επιτέθηκαν κραυγάζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, ενώ έσπαζαν τζάμια σε πόρτες και παράθυρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες, ηλικίας από 17 έως 25 ετών περίπου, είχαν και στουπιά για να βάλουν φωτιά στο σπίτι, αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν επειδή οι μετανάστες πρόλαβαν κι έφυγαν.
Η Αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από περίοικους, όταν έφτασε στην περιοχή προσήγαγε... 5 μετανάστες από τους οποίους οι 2 ήταν παράνομα στη χώρα.
Χθες το πρωί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου διάταξε προκαταρκτική εξέταση για τις επιθέσεις στους μετανάστες. Εν τω μεταξύ στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας έγινε σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν μέτρα ενόψει του πανηγυριού της Κυπαρισσίας και μπροστά στον κίνδυνο να επιτεθούν μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες μικροπωλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: