Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Από το tvxs.gr
Εντολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να αποστείλει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στοιχεία για κρούσμα ρατσιστικής αντιμετώπισης μεταναστών από αστυνομικούς, έδωσε ο υπ. Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε στη ΝΕΤ, που παρουσίασε βίντεο με μαρτυρία του μετανάστη που υπέστη την επίθεση.
Συγκεκριμένα, το βίντεο παρουσιάζει τη μαρτυρία ενός Πακιστανού μετανάστη, σύμφωνα με την οποία, τον περασμένο Ιούλιο, έγινε ρατσιστική εισβολή σε σπίτι στο Περιστέρι, όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του, από ομάδα ατόμων, τα οποία τους χτύπησαν.
Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν έφτασαν εκεί αστυνομικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί, αντί να αναζητήσουν τους δράστες, προσήγαγαν τέσσερις από τους παθόντες αλλοδαπούς.
Μετά από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ζητήθηκε το υλικό από τη ΝΕΤ και εστάλη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.
Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου υπογραμμίζεται ότι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το video αποστέλλονται, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: