Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ

Από το www.tvxs.gr
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ακροδεξιών στη περιοχή Παρανέστι Δράμας που διαμαρτύρονται για την μετατροπή του στρατοπέδου της περιοχής σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Ένας από τους παρευρισκόμενους πυροβόλησε με καραμπίνα ευτυχώς στον άερα. Σημειώνεται πως η αστυνομία δεν έκανε καμία σύλληψη ή προσαγωγή για τα επεισόδια.
Ένα μέρος των συγκεντρωμένων επιχείρησε να εισβάλει στο στρατόπεδο και οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση χημικών. Οι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, πετούσαν πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Αναστάτωση προκλήθηκε όταν κάποιος με την παρότρυνση και τον παρευρισκόμενων έβγαλε μια καραμπίνα και πυροβόλησε αρχικά στον αέρα τρεις φορές, ωστόσο στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το σημείο που βρίσκονταν οι αστυνομικοί (Δείτε το βίντεο στο 15.40). Πριν προλάβει να πυροβολήσει επενέβη ένας από τους συγκεντρωμένους και τον εμπόδισε, σηκώνοντάς του το όπλο προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να ρίξει δύο φορές ακόμα προς τον αέρα. Στη συνέχεια οι κάτοικοι επέστρεψαν στο χωριό και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Σημειώνεται ότι στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 150 μετανάστες που έως τότε βρίσκονταν στην Σχολή της ΕΛΑΣ στην Κομοτηνή προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται: «τις απογευματινές ώρες σήμερα (01-10-2012) ομάδα πενήντα περίπου ατόμων, μέλη στη συντριπτική τους πλειοψηφία της «Πατριωτικής κίνησης», συγκεντρώθηκαν στο χώρο έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών, στο Παρανέστι Δράμας, διαμαρτυρόμενοι για τη εγκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου στην περιοχή.
Τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο Κέντρο από την περίφραξη, απωθήθηκαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών ακούστηκαν στην περιοχή δυο πυροβολισμοί.
Από τη ρίψη αντικειμένων τραυματίστηκε ένας Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: