Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Α.ΓΡΕΓΟΣ Ο ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος, αν και υπάλληλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δούλευε ως «πορτιέρης» στα νυχτερινά μαγαζιά του Παν. Σαξώνη, βασικού κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση-μαμούθ των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Την αποκάλυψη έκανε χθες ο υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, Φ. Σκαμπαρδώνης, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για το σκάνδαλο, που συνεχίστηκε για 11η μέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Ο Γρέγος είναι δημοτικός υπάλληλος, από το 1991, χρονιά που προσλήφθηκε και ο Σαξώνης, ενώ πέρασε κι αυτός από την Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Σκαμπαρδώνης επιβεβαίωσε ότι ο Σαξώνης απασχολούσε στα νυχτερινά μαγαζιά του έναν αριθμό δημοτικών υπαλλήλων. Στην επιμονή του Γ. Δημήτραινα, πρώην γγ του υπ. Δικαιοσύνης και συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, να κατονομάσει κάποιους από αυτούς, ο μάρτυρας ανέφερε τον Αντ. Γρέγο.
-«Αυτός τι δουλειά έκανε εκεί;»
-«Θα έρθει να καταθέσει»
-«Οχι, δεν θα έρθει. Είναι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου»
-«Δούλευε ως πορτιέρης!».
«Τον ήξεραν όλοι»
Ο μάρτυρας, που εργάστηκε επί 8 χρόνια στο ίδιο γραφείο με τον Π. Σαξώνη, μίλησε στην κατάθεσή του για τις προνομιακές σχέσεις που διατηρούσε ο τελευταίος με τους προϊσταμένους του και μέλη της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. «Τον ήξεραν όλοι στον δήμο», είπε, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό των Παπαγεωργόπουλου, Λεμούσια κ.ά. ότι δεν τον γνώριζαν ούτε κατ' όνομα, ενώ περιέγραψε εικόνες με τον ίδιο να μιλά κατ' ιδίαν με τον πανίσχυρο τότε γενικό γραμματέα Μ. Λεμούσια στους διαδρόμους. Μίλησε, ακόμη, για τον πολυτελή βίο του συναδέλφου του, που έβλεπαν όλοι, με τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα σκάφη, τα νυχτερινά κέντρα και την ομάδα μπάσκετ που διηύθυνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: