Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Κυριακή 18/11: Μουσική συναυλία από συγκροτήματα μαθητών με αντιφασιστικά τραγούδια, στο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, 8.00μ.μ.
 
Με την κατάρρευση της “υπαρκτής ευημερίας” και την απομυθοποίηση των αστικών κομμάτων εξουσίας της μεταπολίτευσης παρουσιάστηκε κενό και πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης και διάδοσης νεοφασιστικών αντιλήψεων και δημιουργίας ακροδεξιών φασιστικών πυρήνων τύπου Χρυσής Αυγής.
Κάτω από την απειλή εξάπλωσης τέτοιου είδους φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία και επειδή το φαινόμενο τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η αναζήτηση των αιτών του φαινομένου αλλά και η μνήμη της ιστορίας των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό.
Η εκπαιδευτική κοινότητα, ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που φαίνεται να έχει ανθεκτικές αντιστάσεις στην επέλαση του νεοφασισμού και του ρατσισμού, είναι αναγκαίο να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την πολιτική και πολιτιστική απομόνωση του νεοναζισμού μέσα στα σχολεία.
Υπηρετώντας αυτήν την ανάγκη εκπαιδευτικοί από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ και τη Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ετοίμασαν μια σειρά εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, στην τοπική κοινωνία και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν και να θυμήσουν τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασισμό, τις θυσίες, τους νεκρούς από την πείνα, τα καμένα χωριά μας και τους εκτελεσμένους αγωνιστές.
Να μην αφήσουμε τα παιδιά μας, τη νέα γενιά, έρμαια στα χέρια του νεοναζισμού.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
No pasaran…..