Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί το υπ. Εσωτερικών να αποσύρει το έγγραφο, με το οποίο ζητεί από τους δήμους να αποστείλουν στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Συγχρόνως, καλεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ να μην παραχωρήσουν τέτοια στοιχεία, υπερασπιζόμενοι «τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα και το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών».
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται «στη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που εκμεταλλευόμενη τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη οικογένεια και η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής, καπιταλιστικής κρίσης προσπαθεί να σπείρει το δηλητήριο του ρατσισμού. Ιδιαίτερα στα τμήματα εκείνα που χτυπιούνται περισσότερο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης και της τρόικας».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος με ερώτησή του είχε ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών να πληροφορηθεί για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών, νηπίων και παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς και κοινοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Στις αρχές Οκτωβρίου ο υπ. Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, από τις οποίες ζητά να διαβιβάσουν σχετικό αίτημα προς όλους τους δήμους ζητώντας τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών παιδιών που καλύπτουν θέσεις στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τις χώρες προέλευσης των αλλοδαπών.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την άρνηση τοπικών αρχών να δώσουν στοιχεία, ο υπ. Εσωτερικών εξήγησε, ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκαν, ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των δήμων, παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, Ευρωπαίων πολιτών και υπηκόων τρίτων χωρών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα παιδιά είναι κατά 96% ελληνικής ιθαγένειας, 2% πολίτες της ΕΕ και 2% υπήκοοι τρίτων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: