Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

M.ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ: "Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ"

Από το tvxs.gr
 
Επίθεση από έναν ακροδεξιό δέχτηκε κάτω από το σπίτι του ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ο οποίος συνδέει το περιστατικό με τη συμμετοχή του σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο Μένης Κουμανταρέας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ έκανε λόγο για έναν νεαρό «με ξυρισμένο κεφάλι και πολύ γυμνασμένο». «Δεν με έκλεψαν απλά με έδειραν και έφυγαν», σημειώνει. «Δεν φοβάμαι για μια επίθεση, φοβάμαι το φαινόμενο της βίας», σημειώνει αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, για την οποία επισημαίνει πως το γεγονός ότι έχει μπει στη Βουλή είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.

«Είναι ανατριχιαστικό να παρακολουθείς αυτή την ατέρμονη τροχιά της βίας του νεοναζισμού που απλώνεται σαν φάντασμα πάνω απ’ την πόλη. Είναι που αυτό συμβαίνει γύρω μας και δίπλα μας, σε γνωστούς μας και άγνωστους ανθρώπους. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο τρομακτικό όταν αυτή η βία αρχίζει να ακουμπάει με τα βρώμικα χέρια της όσους μέσα από το έργο τους επιμένουν να διατηρούν στο προσκήνιο τις μεγάλες αξίες του ανθρώπου. Στην προκειμένη περίπτωση το χτύπημα δεν αφορά μόνο τον Μένη Κουμανταρέα. Αφορά όλους εκείνους που επιμένουν να προτάσσουν τον εμπεριστατωμένο λόγο απέναντι στις άναρθρες κραυγές», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: