Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΝΙΑ: ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Άλλο ένα περιστατικό τυφλής ρατσιστικής βίας έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες που συμβαίνουν τελευταία στη χώρα με δράστες μέλη της Χρυσής Αυγής.
Την Πέμπτη νωρίς το βράδυ δύο 24χρονοι μετανάστες, ένας Αλγερινός και ένας Σύριος, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τους γνωστούς-άγνωστους φασίστες των Χανίων με τη γνώριμη πλέον και θρασύδειλη μέθοδο: φουσκωτοί με μαύρα ρούχα, επιτίθενται πολλοί μαζί το βράδυ σε μετανάστες, με σκοπό να τους προξενήσουν σοβαρή σωματική βλάβη. Μετά ξαναμπαίνουν δειλά στις τρύπες τους. Από την τελευταία επίθεση είχαμε τον τραυματισμό του ενός μετανάστη δίπλα από το μάτι από μεγάλο μαχαίρι και του άλλου στο πόδι από ρόπαλο. Στην επίθεση συμμετείχαν 8 περίπου άτομα από τα οποία τρεις ήταν οι δράστες των εγκληματικών χτυπημάτων ενώ οι υπόλοιποι (μάλλον οι μικρότεροι) έκαναν… «μάθημα», για το πώς επιτίθενται τα παλικάρια σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Μάλιστα αφού τους χτύπησαν τους έκλεψαν τα χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους.
Οι μετανάστες, μετά την επίθεση, δέχτηκαν την περίθαλψη από τους Γιατρούς του Κόσμου και στη συνέχεια με τη συνοδεία πολιτών κατέθεσαν μηνύσεις στην αστυνομία, στην οποία έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές των δραστών.
Να σημειώσουμε ότι μετά τις καταθέσεις, ο ένας μετανάστης κρίθηκε κρατούμενος, επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα. Είναι τουλάχιστον αντιφατικό για το κοινό περί δικαίου αίσθημα ένας άνθρωπος που δέχεται επίθεση, να πηγαίνει τραυματισμένος οικειοθελώς στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό και η αστυνομία να τον συλλαμβάνει ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.Επίσης προκαλεί εντύπωση ότι ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν διέθεσε επίσημο μεταφραστή για τις καταθέσεις των μεταναστών (που δεν γνώριζαν καλά ελληνικά) αλλά η αστυνομία χρησιμοποίησε ως μεταφραστές άλλους μετανάστες που έφερε από τα κρατητήρια!
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Χανίων καλεί κάθε πολίτη να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα τυφλής ρατσιστικής βίας, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας πηγαίνουν πίσω στη βαρβαρότητα και στον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
Απαιτεί από την αστυνομία να πιάσει τους δράστες για να δικαστούν όχι απλά για επίθεση με σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη, αλλά για επίθεση που προάγει το ρατσιστικό μίσος. Την καλεί να μην εξαντλεί το γράμμα του νόμου στους μετανάστες και να απελευθερώσει άμεσα τον χτυπημένο κρατούμενο.
Θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και συλλογική αντιφασιστική δράση, έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις που προσβάλουν την κοινωνία μας. Να τσακίσουμε τα δολοφονικά χέρια των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι το ναζιστικό τέρας που τόσα δεινά προκάλεσε στον τόπο μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη, εργατικά σωματεία,συλλογικότητες, να συμμετάσχει στην συνέλευση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Χανίων, που θα γίνει τη Δευτέρα 12/11 στις 6,00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: