Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
 
Η πορεία ήταν πολύ μεγάλη για τα δεδομένα του Ηρακλείου. 1000 άτομα και με παλμό. Μπροστά ήταν το μπλοκ της αντιφασιστικής συνέλευσης και ακολουθούσε ανταρσυα, κερφαα και συριζα. Η πορεία κατέληξε στον Άγιο Τίτο όπου έγινε συνέλευση στην οποία προτάθηκε από την αντιφασιστική συνέλευση να γίνει αντισυγκέντρωση στη χερσόνησο την Κυριακή που μιλάνε οι χρυσαυγίτες στο ξενοδοχείο belvedere.
Αποφασιστηκε ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.00 ΠΜ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ για την αναχώρηση για Χερσόνησο.
 
ΧΑΝΙΑ:
 
500 Χανιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ.Αγοράς ενάντια στην παρουσία των Χρυσαυγιτών στο νησί. Στην εκδήλωση των Χρυσαυγιτών δεν παραβρέθηκαν περισσότερα από 70 άτομα. Ενώ καταγράφηκε και καταγγελία στο ιντιμίντια για τραμπουκισμό δημοσιογράφου απο Χρυσαυγίτες. Παραθέτουμε την μαρτυρία: "Σημαντικό επίσης να αναφερθεί πως δημοσιογράφος μετέφερε στην συγκέντρωση ότι λίγο πριν αρχίσει η ομιλία των χρυσαυγων του επιτέθηκαν οι δύο από τους τέσσερις βουλευτές της χα (κασσίδας και μίχος νομίζω), τον τραμπούκισαν και τον τραβολογούσαν, τον έβρισαν και τελικώς του έσβησαν τις φωτογραφίες που είχε παρει απο τη συγκέντρωση των αυγών.
Αυτό που κάνει το περιστατικό σημαντικό είναι ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι στο ένα μέτρο ήταν ο αξιότιμος γνωστός και μή εξαιρετέος διοικητής της χανιώτικης ασφάλειας ο οποίος κοίταζε χωρίς να κάνει τίποτα. Μάλλιστα ο δημοσιογράφος ζήτησε τη βοήθειά του όταν τραβούσαν απο τα ρούχα οι βουλευτές λέγοντας στον αρχιασφαλίτη ''καλά δεν θα κάνεις τίποτα;'' και εκείνος του απάντησε ''δεν μπορώ''".

Δεν υπάρχουν σχόλια: