Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟ ΤΑ ΚΑΨΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

 
Με συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε Ηράκλειο και Χανιά ετοιμάζονται να… υποδεχτούν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμένη και Νίκο Μίχα, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στον Ζαρό. Στο Ηράκλειο αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ ,με σημείο εκκίνησης τα ”Λιοντάρια”, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, που οργανώνει το συντονιστικό όργανο Αγώνα Πολιτών Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση τους τονίζουν :
”Αρχικά το συντονιστικό αγώνα πολιτών Ηρακλείου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αντιφασίστες και μέλη του συντονιστικού την Κυριακή στο Ζαρό στα πλαίσια αντιφασιστικής ενημέρωσης και αφισοκόλλησης.
Η παρέμβαση ήταν δημόσια και χωρίς πρόθεση να προκαλέσει. Παρʼ όλα αυτά, κατά την αποχώρηση τους από καφενεία όπου συζητούσαν με κατοίκους δέχτηκαν ενέδρα από τους χρυσαυγίτες του χωριού με ξύλα και μαγκούρες.
Οι γνωστοί αυτοί τραμπούκοι και μαφιόζοι της περιοχής δε δίστασαν να επιτεθούν και σε συγχωριανούς τους με βία και απειλές. Είναι οι ίδιοι ψευτονταήδες που πριν λίγο καιρό τραυμάτισαν μετανάστες εργάτες στο Ζαρό και έκαψαν το στάβλο του παπά που τους απασχολούσε.
Μέσα σε αυτό το κλίμα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έρχονται στο Ηράκλειο κάποιοι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι δήθεν αντισυστημικοί αυτοί τύποι που πλέον κυκλοφορούν με γραβάτες και κουστούμια πρόκειται να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο…”.
Στα Χανιά η αντιφασιστική πορεία θα γίνει το Σάββατο στις 4 μ.μ στην πλατεία Αγοράς. Στην ανακοίνωση τους η ” ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ” τονίζει:
Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε “περιοδεία” στην Κρήτη των ναζιστών βουλευτών της Κασιδιάρη, Παππά, Γερμενή και Μίχου αυτό το Σαββατοκύριακο. Στα Χανιά δηλώνουν ότι θα γίνει ομιλία στα γραφεία τους στην οδό Τζανακάκη το απόγευμα του Σαββάτου.
Ξέρουμε ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες!
Οραματίζονται να στείλουν στους φούρνους και τους θαλάμους αερίων όποιον δεν ταιριάζει στα φασιστικά πρότυπα της “Αρίας φυλής”. Είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και δημοκρατικών πολιτών τους τελευταίους μήνες αλλά και όλα τα χρόνια από την ίδρυση της συμμορίας που λέγεται Χρυσή Αυγή, με την πλήρη ανοχή, κάλυψη, ακόμα και συνεργασία της αστυνομίας.
Στα Χανιά από τον Μάιο έχουν κάνει μια σειρά από τέτοιες θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις. Στις 17 και 18/6 στη Νέα Χώρα χτύπησαν 3 μετανάστες με αποτέλεσμα ένας Αιγύπτιος να χάσει το νεφρό του! Νωρίς το πρωί της 15/7 επιτέθηκαν σε μετανάστες εργάτες την ώρα που περίμεναν για μεροκάματο στην πλατεία 1866. Την Κυριακή 7/10 ξυλοκόπησαν μετανάστη έξω ακριβώς από τα “γραφεία” τους ανακοινώνοντας κιόλας στο facebook. Την Πέμπτη 8/11 το βράδυ τραυμάτισαν με ρόπαλα και μαχαίρια 2 μετανάστες στην οδό Κοραή.
Συγκυβέρνηση, τρόικα και νεοναζί προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο για τις συνέπειες των πολιτικών του μνημονίου στους μετανάστες εργάτες. Να τσακίσουμε τους φασίστες μαζί με τη τρόικα εσωτερικού που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Οι μνήμες από τα ολοκαυτώματα της Καντάνου, του Κοντομαρίου, της Βιάννου, των Ανωγείων αλλά και η ηρωική αντίσταση στη Ναζιστική Κατοχή δεν έχουν σβήσει. Είναι ανεπιθύμητοι οι νοσταλγοί του Χίτλερ στην Κρήτη!!!Ν α μην επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν την “περιοδεία” τους!!!”.
Στην πορεία του Ηρακλείου το παρών αναμένεται να δώσουν και αρκετοί Ανωγειανοί που θα φωνάξουν το δικό τους όχι σε νοσταλγούς εποχών και καταστάσεων που επέφεραν στην χώρα τόσα δεινά και καταστροφές. Όπως λέει και η μαντινάδα στην αφίσα της εκδήλωσης:
”Τα Ανώγεια και τη Βιάννο τα ʽκάψαν οι Ναζί..
Φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί..”

Δεν υπάρχουν σχόλια: