Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ...

Από την ΑΥΓΗ
 
Η καταγγελία έρχεται από την Κίνηση Πολιτών Λέσβου ενάντια στον φασισμό και αφορά τον γιατρό του ΕΣΥ Γιώργο Διακορώνα, ο οποίος σε σύσκεψη (που μεταδόθηκε από τα τοπικά κανάλια) στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης για τη μετανάστευση τοποθετήθηκε με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Μεταξύ άλλων είπε ότι οι μετανάστες "είναι η αιτία αρρώστιες που είχαν εξαφανισθεί από την ελληνική κοινωνία να βρίσκονται σήμερα στην καθημερινή πράξη. Φυματίωση, AIDS, πάνω από 100% γιατί συνοδεύεται και με πορνεία το φαινόμενο, να τα λέμε αυτά. Ηπατίτιδες", ότι είχε να εμφανιστεί σύφιλη στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '60 - '70, ότι σε τοκετό γυναίκας με σύφιλη "κανένας συνάδελφος δεν ήθελε να πάει κοντά της, αλλά ούτε εμείς παίρνουμε ανθυγιεινό".
Τι παρέβη ο γιατρός; Τον μισό κανονισμό ιατρικής δεοντολογίας, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Ζερδελή, Νίκο Μιχαλάκη, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου (που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή): άρθρα 2 (περί της άσκησης της ιατρικής ως λειτούργημα), 13 (περί του ιατρικού απορρήτου), 16 (περί της σχέσης ιατρού και κοινωνίας), 17 (περί της διαφήμισης - παρουσίας των ιατρών στα ΜΜΕ).
Ο λόγος στον υπουργό Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: