Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΛΗΣΤΕΥΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ...ΕΛΕΓΧΕ

Από το left.gr
 
Σε τουλάχιστον 20 ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχε ο 31χρονος ειδικός φρουρός, που συνελήφθη προ μίας εβδομάδας για αρπαγή χρημάτων από έναν Ιρανό! Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο 31χρονος αστυνομικός μαζί πιθανόν και με άλλους ένστολους μετέτρεπαν κάθε έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων σε ληστεία δεκάδων ανυποψίαστων αλλοδαπών. Μάλιστα ο ίδιος ειδικός φρουρός θεωρείται ύποπτος για ένα ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε πολλές άλλες σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.
Μπροστά σε μία «δυσάρεστη έκπληξη» βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που ερευνούν τη δράση του 31χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Νοεμβρίου για την αρπαγή 1.000 ευρώ από έναν Ιρανό, στην οδό Κύπρου, στον Άγιο Παντελεήμονα.
Αρχκώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι πρόκειται για μία μεμονωμένη υπόθεση αστυνομικής διαφθοράς. Όμως από την περαιτέρω έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι υπήρχε ολόκληρη «αστυνομική συμμορία που λήστευε αλλοδαπούς», η οποία είχε αναπτύξει πρωτοφανή εγκληματική δράση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος έχει ήδη ομολογήσει την συμμετοχή του σε τουλάχιστον 20 ληστείες. Ωστόσο οι ερευνητές της υπόθεσης εκτιμούν ότι ίσως οι ληστρικές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε προσεγγίζουν τις 100!
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ο ειδικός φρουρός, ίσως και με άλλους αστυνομικούς συνεργούς του, ζητούσε από αλλοδαπούς να ελέγξουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα τους.
Όταν αυτοί βγάζανε το πορτοφόλι τους, όπου συνήθως είχαν τα έγγραφα αυτά, τους υφάρπαζαν τα χρήματα. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ειδικός φρουρός προχωρούσε σε συχνές καταθέσεις σε τράπεζες με τα έσοδα του από τις «ληστείες του δρόμου».
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν ακόμη το ενδεχόμενο ο ειδικός φρουρός να συμμετείχε και σε μία σπείρα που προσπάθησε να ληστέψει το βράδυ της 14ης προς 15 Αυγούστου ένα κοσμηματοπωλείο, στο κέντρο της Αθήνας, με την μέθοδο του ριφιφί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την επίθεση αυτή έχουν ήδη συλληφθεί ένας 28χρονος έλληνας κι ένας 29χρονος αλβανός.
Οι δύο δράστες διέρρηξαν αρχικά παρακείμενο φαρμακείο και αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και την εξωτερική κάμερα καταγραφής, με τη χρήση εργαλείων, άνοιξαν τρύπα σε μεσοτοιχία με το κοσμηματοπωλείο.
Οι ενδείξεις για συμμετοχή του 31χρονου ειδικού φρουρού στην απόπειρα ληστείας προέκυψαν από την χρήση ενός δίτροχου που θεάθηκε κοντά στο σημείο του κοσμηματοπωλείου.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για μια ιδιαίτερη υπόθεση αστυνομικής διαφθοράς, που ίσως σύντομα αποκτήσει και άλλες διαστάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: