Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πριν λίγες ημέρες οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατήγγειλαν ότι νυν και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ δέχονται απειλητικά νυχτερινά τηλεφωνήματα από φασίστες. Τα απειλητικά τηλεφωνήματα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ πριν λίγες βδομάδες και αφορούσε τη μαύρη ιστορία του χιτλερισμού, του ναζισμού και του φασισμού. Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ απάντησε με δική της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή Βόλου.
Η κατά άλλα λαλίστατη Χρυσή Αυγή Βόλου δεν έβγαλε όμως καμία ανακοίνωση, καμιά απάντηση, καμιά διάψευση στην καταγγελία των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Έστω για τα μάτια του κόσμου...Τυχαίο;
Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές πανελλαδικά τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής από τα λόγια προχωράνε στα «έργα».
Τις τελευταίες μόνο ημέρες έχουν καταγραφεί μια σειρά από βίαιες επιθέσεις – όπως ενάντια στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μιχάλη Τεζάρη στον Άγιο Παντελεήμονα όπου η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες. Ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια για την απεργία έξω από σχολείο του Λαγκαδά της Θεσσαλονίκη. Ενάντια σε μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής του Μεταξουργείου της Αθήνας που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό στη γειτονιά τους.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού! Οι θρασύδειλες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης, οι απειλές και η βία, ενάντια στην ελευθερία του λόγου, ενάντια σε κάθε σκεπτόμενο και αγωνιζόμενο μέρος της κοινωνίας.
Ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα αλλά αποτελούν τους πιο πιστούς του υπηρέτες. Σήμερα απειλούν συνδικαλιστές, αύριο θα επιδιώξουν να χτυπήσουν το ίδιο το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.
Κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει να κυριαρχήσει ο εκφοβισμός των φασιστών. Ο λαός που βρίσκεται στους δρόμους ενάντια στα μνημόνια μπορεί και θα απαντήσει και στο φασισμό.
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: