Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

 
Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στις δώδεκα και μισή τα μεσάνυχτα, τέσσερις νεαροί, ελληνικής υπηκοότητας, και ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών αποπειράθηκαν να κάψουν το σπίτι στο οποίο διέμεναν δυο αλλοδαποί από το Πακιστάν στην περιοχή των Σπάτων. Η αστυνομία τους συνέλαβε και τους οδήγησε στον εισαγγελέα, όπου εκείνοι κατά την απολογία τους δήλωσαν ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη «για πλάκα και μην έχοντας τίποτα άλλο να κάνουν».
Συγκεκριμένα οι τέσσερις νεαροί τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, μετέβησαν, φορώντας κουκούλες, σε μονοκατοικία στα Σπάτα, στην οδό Μυκηναϊκών Τάφων, όπου διαμένουν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών. Τρεις από αυτούς εισήλθαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει. Οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν, καθώς οι μετανάστες κάλεσαν σε βοήθεια και οι γείτονες βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.
Η Αστυνομία, γνωρίζοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο διέφυγαν, καθώς τον είχαν συγκρατήσει οι γείτονες, τους αναζήτησε στα Σπάτα, την Λούτσα και την ευρύτερη περιοχή. Μετά από επισταμένη έρευνα τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.
Ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια κατοχής, και δυο κάλυκες φυσιγγίων.
Οι δυο Πακιστανοί δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί στοχοποιήθηκαν, ενώ οι γείτονες καταθέτοντας στις Αρχές τόνισαν ότι πρόκειται «για παιδιά που δεν έδωσαν ποτέ αφορμή».
Την Τρίτη το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου απολογούμενοι δήλωσαν ότι «πήγαμε για πλάκα να κάψουμε τους Πακιστανούς. Δεν είχαμε τι να κάνουμε το απόγευμα κι αποφασίσαμε να πάμε να τους χτυπήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: