Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΦΗ

Την περασμένη άνοιξη, την εβδομάδα αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, χρυσαυγίτες και άλλες φασιστικές συμμορίες, ενθαρρυμένοι από τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε η ναζιστική Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον των Αιγυπτίων μεταναστών, που διαμένουν στην Καλλιθέα. Κάθε μέρα επί 5 μέρες χτυπούσαν γύρω από την πλατεία Κύπρου μετανάστες, πάντα με την κάλυψη της αστυνομίας, στέλνοντας πολλούς από αυτούς στο νοσοκομείο.
Η απάντηση από την πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος της περιοχής ήταν άμεση, με ένα μεγάλο συλλαλητήριο και πορεία το Σάββατο το απόγευμα στις 12/5, στο οποίο συμμετείχαν πολύ μαζικά και δυναμικά οι μετανάστες της περιοχής, αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν το φασισμό και να τερματίσουν τις συχνές επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στο πλευρό τους, εκτός από την Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική βία και άλλες αντιρατσιστικές οργανώσεις, βρέθηκαν και όλα τα κομμάτια του εργατικού κινήματος της πόλης.
Ο αγώνας των μεταναστών στη γειτονιά καθώς και η έμπρακτη σε αυτούς αλληλεγγύη δε μπορούσε να γίνει ανεκτή από την αστυνομία, η οποία την επόμενη μέρα συνέλαβε τελείως αναίτια και εκδικητικά τον αγωνιστή Νίκο Κατσίφη κάτω από το σπίτι του με τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό. Ο Νίκος Κατσίφης «πλήρωσε» με τη σύλληψή του, τόσο τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των μεταναστών, όσο και τη διάθεση του κράτους να τρομοκρατήσει όλο το αγωνιζόμενο αντιφασιστικό κίνημα.
Όλη την περίοδο από τότε μέχρι σήμερα, ο αντιφασιστικός αγώνας όχι απλά συνεχίζεται, αλλά δυναμώνει κάθε εβδομάδα και περισσότερο. Παρά το ότι μεσολάβησε η εφαρμογή της ακραία ρατσιστικής πολιτικής του «Ξένιου Δία» και παρά το ότι οι επιθέσεις των χρυσαυγιτών δε σταμάτησαν, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, όπως και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, έχουν συγκροτηθεί αντιφασιστικές επιτροπές και πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το καλοκαίρι, κάθε εβδομάδα διεξάγονται πολλά αντιφασιστικά γεγονότα ταυτόχρονα, με ποικίλες μορφές, όπως διαδηλώσεις, συνελεύσεις, συναυλίες.
Η κρατική καταστολή απαντά μόνο με ωμή βία στην άνοδο του αντιφασιστικού κινήματος και χτυπά τα πιο αγωνιστικά και πρωτοπόρα κομμάτια του. Την πιο χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η επίθεση από την αστυνομία στη μοτοπορεία της 30ης Σεπτέμβρη, όπου χτύπησε και συνέλαβε αντιφασίστες, επειδή έδειξαν τη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες των περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Τέτοιο ήταν μάλιστα το εκδικητικό μένος της αστυνομίας, η οποία μετέτρεψε τη ΓΑΔΑ σε ΕΑΤ/ ΕΣΑ για κάποιες μέρες, βασανίζοντας άγρια τους συλληφθέντες της μοτοπορείας. Ενεργεί έτσι απροκάλυπτα ως βραχίονας της ΧΑ, αναπαράγοντας και θεσμικά πλέον τις πρακτικές της.
Ο Νίκος Κατσίφης ήταν από τους πρώτους που διώκεται από κράτος στα πλαίσια του αντιφασιστικού αγώνα. Αποτέλεσε το προμήνυμα της αυταρχικής κρατικής καταστολής που βιώνουμε σήμερα απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα (15 συλληφθέντες μοτοπορείας, 4 συλλήψεις αλληλέγγυων σε αυτούς στα δικαστήρια, συλλήψεις αντιφασιστών στην Πάτρα).
Όσο η κυβέρνηση πιέζεται από τις ογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις, τόσο περισσότερο χρειάζεται τη Χρυσή εφεδρεία της, τους ΝΕΟΝΑΖΙ της ΧΑ., για να τους στρέφει ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τόσο περισσότερο χρησιμοποιεί τον ωμό αυταρχισμό απέναντι στο μαχόμενο λαό: καταστολή, συλλήψεις και διώξεις όχι μόνο για τους αντιφασίστες, αλλά για όλους όσους αγωνίζονται να ανατρέψουν τις πολιτικές το κατακερματισμού, της φτωχοποίησης, της λιτότητας και των Μνημονίων.
Η δίκη του Νίκου θα γίνει τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη και έχει πολύ μεγάλη σημασία για το κίνημα η δικαίωσή του. Πρέπει όλος ο λαός της Καλλιθέας να είναι αλληλέγγυος στο πλευρό του και να αγωνιστεί για την αθώωση του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΦΗ!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία