Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Αναδημοσίευση από www.rizospastis.gr
Την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος εργαζομένων εταιρείας ανακύκλωσης που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Οπως επισημαίνεται, ακροδεξιοί «έστησαν ενέδρα σε εργαζόμενους που ξεκίνησαν ξημερώματα να πάνε για δουλειά, άρχισαν να τους τρομοκρατούν μέσα στο λεωφορείο της γραμμής και μόλις έφτασαν στην πλατεία Συντριβανίου στα Ανω Λιόσια τους περίμεναν άλλοι 20 με μαύρα κλομπ στα χέρια, ξύλα και σιδερογροθιές». Εκεί «έπεσαν με απίστευτη μανία πάνω στους μετανάστες χτυπώντας όπου βρουν», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερις εργαζόμενοι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Αττικό» όπου και παραμένουν για νοσηλεία.
Το Σωματείο υπογραμμίζει πως το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και πως τα ακροδεξιά στοιχεία «έχουν πάρει αέρα από το συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΕΕ ενάντια στους μετανάστες εργαζόμενους». Παράλληλα τονίζει πως «το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου την ίδια μέρα έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Λιοσίων γιατί η επίθεση έγινε λίγα μέτρα από τα γραφεία του χωρίς να παρέμβουν, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό».
Τέλος, καλεί τους μετανάστες εργαζόμενους «να μη φοβηθούν, να απαντήσουν με την οργάνωση στο σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς καθώς τέτοια γεγονότα δε θα σταματήσουν την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων για σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις μειώσεις μισθών, ενάντια συνολικά στη μείωση των δικαιωμάτων μας».

ΔΡΕΣΔΗ: ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των αντιφασιστικών οργανώσεων για την αποτροπή της μεγάλης συγκέντρωσης νεοναζί και αναθεωρητών της ιστορίας στη Δρέσδη στις 13 και στις 18 φεβρουαρίου. Από όλη τη Γερμανία αριστεροί, αναρχικοί, αυτόνομοι, οικολόγοι και ειρηνιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντίφα και συμμετέχουν στις συμμαχίες που έχουν συγκροτηθεί.
Το Αριστερό Κόμμα Die Linke θα καταλάβει 3 πλατείες γύρω από τον σταθμό Neustadt, ενώ οι Πράσινοι θα αποκλείσουν τις προσβάσεις από τα βόρεια της πόλης. Πολίτες που θα φθάσουν στη Δρέσδη από διάφορες πόλεις θα κατευθυνθούν και φέτος σε όλα τα περιμετρικά μπλόκα για να μην αφήσουν να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα οι φασίστες!
Το 2010 συγκεντρώθηκαν 12.000 διαδηλωτές, ενώ το 2011 ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψη οργάνωσης που παρά το χιόνι και το κρύο συγκεντρώθηκαν 20.000 πολίτες στο αντιφασιστικό κάλεσμα!

Σημείωση: Το Φεβρουάριο του 1945 η Δρέσδη υπέστη βομβαρδισμούς από βρετανικά αεροσκάφη πριν την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Οι βομβαρδισμοί ήταν σφοδροί, έπληξαν και άμαχο πληθυσμό. Κατέδειξαν όμως τους υπαίτιους της καταστροφής και έριξαν τον Φασισμό στο χρονοντούλαπο της γερμανικής ιστορίας.

Δες το βίντεο της καμπάνιας:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

Δες εδώ βίντεο από τις ειδήσεις του ΑΝΤ1

Αναδημοσιεύουμε για την "διαλεχτή" τους εμφάνιση για άλλη μια φορά....

Για μια ακόμα φορά, το κέντρο της Αθήνας έγινε πεδίο βάναυσων επιθέσεων και τραμπουκισμών σε μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, προχτες, με αφορμή την συμπλήρωση 16 ετών από τα γεγονότα στα Ίμια, η «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν διάφοροι ακροδεξιοί σχηματισμοί, με πρωταγωνιστή όμως την Χρυσή Αυγή.
Ωστόσο, μετά την λήξη της πορείας που κατεληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, μπορεί η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων να διαλύθηκαν, αλλά σχηματίστηκαν μικρές ομάδες «κρούσης», οι οποίες επιτέθηκαν απρόκλητα σε μετανάτες στους σταθμούς μετρό της Ομόνοιας, του Συντάγματος κ.λ.π.
Οι επιθέσεις των ακροδεξιών είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών πολιτών, εκ των οποίων, δύο μόνο καταγράφηκαν από την αστυνομία - ο ένας εκ των οποίων ήταν Πακιστανός.
Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, σημειώθηκαν στην Ομόνοια 42 προσαγωγές, με άγνωστη την ταυτότητα αυτών που συνελήφθησαν.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι. Είναι εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, ότι κανένας τους δεν κατηγορήθηκε για τίποτε...
Κατά τα άλλα καταγράφηκαν διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέγεθος των συγκεντρωμένων, η Χρυσή Αυγή αναφέρει 15 χιλ., κανάλια μιλούν για 2-3 χιλ. Γεγονός πάντως είναι πως η νεοφασιστική απειλή είναι ενισχυμένη και πως καμιά υποτίμηση δεν πρόκειται να ωφελήσει με οποιοδήποτε τρόπο το εργατικό κίνημα και την κοινωνία.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Εξήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, με τη Γερμανία να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε 9 μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο, ενώ νέα έρευνα δείχνει ότι το 1/5 των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
«Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundestag, Νόρμπερτ Λάμερτ, κατά τη διάρκεια τελετής όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.
«Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος», πρόσθεσε ο βουλευτής.
Η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitungότι η δημοσκόπηση αυτή υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

N.Y. TIMES: ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/
Άρθρο-καταπέλτης για την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και την αδιαφορία του επίσημου κράτους δημοσιεύεται σήμερα στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Με τίτλο "Επιδημία ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα", η Eva Cosse της οργάνωσης Human Rights Watch αποκαλύπτει πως η ίδια βίωσε την πραγματικότητα από πρώτο χέρι κατά την διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιούσε στην Αθήνα.
Η Cosse αναφέρεται σε επίθεση μετανάστριας στον Άγιο Παντελεήμονα πριν περίπου μια εβδομάδα. Έκανα, γράφει, μια συνέντευξη με την Razia, μια Αφγανή ανύπαντρη μητέρα, στο μικρό διαμέρισμα που μοιράζεται με τα τρία παιδιά της στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα η οποία μου κατήγγειλε πολυάριθμες επιθέσεις στο σπίτι της. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο σπίτι ήταν και άλλες αφγανές μετανάστριες.
Ξαφνικά μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο διαμέρισμα πετώντας βαριά αντικείμενα και σπάζοντας τα τζάμια. Οι Αφγανοί πανικοβλήθηκαν. Η Razia προσπαθούσε να καθυσηχάσει τα έντρομα παιδιά της.
Όταν η αστυνομία ήρθε, συνεχίζει την αφήγηση της η Cosse, ζήτησε από την Razia να πάει στο τμήμα για να καταθέσει επίσημη καταγγελία. Το έκανε. Όμως, το διαμέρισμα της δέχτηκε παρόμοιες επιθέσεις για τις επόμενες δύο νύχτες. Την δεύτερη φορά, μάλιστα, κάπιος ψέκασε με αέριο το διαμέρισμα μέσα από τις ρωγμές του σπασμένου παραθύρου και προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει φωτιά.
"Ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς" δήλωσε αργότερα η Razia που μου αποκάλυψε ότι αναγνωρίζει τους δράστες. Ένας από αυτούς, ζεί "σε διπλανική πολυκατοικία και κυκλοφορεί συνέχεια με τον σκύλο του", είπε.
Η Cosse μεταδίδει ότι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι ομάδες κουκουλοφόρων συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Όλοι ξέρουν ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι, γράφει η Cosse, αλλά η αστυνομία δεν προχωρά σε συλλήψεις.
Η τρομακτική εμπειρία της Razia είναι μέρος μιας ευρύτερης επιδημίας ρατσιστικής βίας στην ελληνική πρωτεύουσα, γράφει η Cosse. 
Οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο που εγώ και οι συνάδελφοί μου από το Human Rights Watch μίλησαμε  μαζί τους  έκαναν λόγο για "απαγορευμένες" περιοχές για τους μετανάστες. 
Μια οργάνωση Αφγανών μεταναστών στην Ελλάδα παρέχει στους νεοαφιχθέντες  ένα χάρτη όπου σημειώνονται με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που πρέπει να αποφύγουν.
Η πακιστανική κοινότητα  αποκαλύπτει ότι τους πρώτους τρεις μήνες του 2011, 60 Πακιστανοί έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.
Κι όμως, σημειώνει, η Cosse η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να συμμερίζεται τους φόβους των μεταναστών για την έξαρση της ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2009 καταγράφηκαν μόνο δύο εγκλήματα μίσους σε ολόκληρη τη χώρα και μόλις ένα το 2008. Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα.

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ "ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΛΥΤΟ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org
Επιχείρηση απομάκρυνσης των αλλοδαπών, που έμεναν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς θέρμανση και νερό, ανάμεσα στα μπάζα και στα μισογκρεμισμένα κτίρια του εργοστασίου της Κολούμπια στον Περισσό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Αστυνομία.
Είχε προηγηθεί αίτημα αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο οι αλλοδαποί που συνωθούνται στο συγκεκριμένο μέρος είναι φορείς ιογενών λοιμώξεων και ζουν σε συνθήκες εντελώς ακατάλληλες, πρωτίστως για τη δική τους υγεία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής είχαν γίνει για το ίδιο θέμα και πολλές καταγγελίες από περιοίκους.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8 το πρωί και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Στο σημείο εκτός από αστυνομικούς βρίσκονταν και ασθενοφόρα σε περίπτωση που χρειαζόταν μεταφορά κάποιων εκ των αλλοδαπών στα νοσοκομεία.
Παρόμοιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας έχουν γίνει και στο παρελθόν στο χώρο της Κολούμπια, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πρόχειρο κατάλυμα μεταναστών, κυρίως από την Αλγερία.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ

Αναδημοσίευση από www.prezatv.blogspot.com
Την Τρίτη 23/1 στις 2μμ ομάδα μαθητών που βγήκε από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας επιτέθηκε με άγριο τρόπο στον Πακιστανό διανομέα Ικμπάλ Αμάρ, 31 ετών στην Θησέως και Σκοπευτηρίου. Γύρω στα 10 άτομα τον πλησίασαν, άρχισαν να τον κλωτσάνε ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι τραμπούκοι τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές. Στα χέρια τους είχαν σιδηρογροθιές. Του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ράμματα στο δεξί μάτι και στο κεφάλι.
Το τελευταίο διάστημα στη Καλλιθέα πυκνώνουν οι ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις. Μαθητής του Σιβιτανίδειου, γνωστός για τη δράση του δέχτηκε επίθεση από δεκαμελή συμμορία φασιστών στις 17/12/2011 στο κέντρο της Καλλιθέας Θησέως και Φιλαρέτου την ώρα που έκανε βόλτα με τρεις φίλους του. Μερικές βδομάδες νωρίτερα φασίστες επιτεθήκαν σε αριστερούς αγωνιστές την ώρα που καλούσαν σε Πανεργατική Απεργία και έβαζαν αφίσες. Μάλιστα διαφήμισαν την επίθεση σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το περασμένο Μάη, φασιστική συμμορία πέταξε μπουκάλι με βενζίνη και έβαλε φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων.
Προφανώς η σκυτάλη περνάει στην τοπική ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ κεντρικά για να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και να πρωτοστατήσουν στον περιορισμό της νεοναζιστικής επιρροής μέσα στα σχολεία. Αντίστοιχα  το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, τα σωματεία, οι συλλόγοι, οι λαϊκές συνελεύσεις, πρέπει να αναπτύξουν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

30 ΓΕΝΑΡΗ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ "ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ" ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Την Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 9πμ θα γίνει η συγκέντρωση στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) του "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" αλλά και τοπικών φορέων των Αμπελοκήπων για τη δίκη των "Αυτόνομων Εθνικιστών" που στις 23 Γενάρη 2010 είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου.
Η συγκέντρωση εκείνη ήταν η απάντηση στην επίθεση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» σε εκδήλωση της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό» και καλούνταν από: τοπικό σύλλογο δασκάλων, Β’ ΕΛΜΕ, σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός, συνιστώσες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» και YRE.
Θυμίζουμε πως η επίθεση των φασιστών είχε γίνει μέρα μεσημέρι και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πιο σοβαρά μιας 50χρονης και άλλων 2 πιο ελαφρά. Η επίθεση τους ήταν τόσο προκλητική που η αστυνομία είχε αναγκαστεί να κάνει 44 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, που αμέσως μετά μετατράπηκαν σε διώξεις.
Τι είναι οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές»
Πρόκειται για Ακροδεξιά οργάνωση που τα μέλη της εμφανίζονται ως «αντιεξουσιαστές» του εθνικιστικού χώρου. Εκδίδουν από τον Δεκέμβρη του 2011 περιοδικό με την επωνυμία «Μηδέν Τελεία» και στην ιστοσελίδα τους (www.ediktyo.gr) λινκάρουν νεοναζιστικές και skinhead οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ανάμεσα στους 44 είναι και ο Δ.Παπαγεωργίου, τότε αρχισυντάκτης του περιοδικού PATRIA και της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» του παλιού υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλου. Ανάμεσα στους συμπαραστάτες του ήταν ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης που τον είχε επισκεφτεί τον Φλεβάρη του ’10 στις φυλακές Κορυδαλλού. Λίγο αργότερα όταν αποφυλακίστηκε, ο σημερινός υπ.ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης και τότε υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την περιφέρεια Αττικής (Οκτ. 2010), του έκανε την ...τιμή να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Ο Δ.Παπαγεωργίου είχε κατηγορηθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν για επιθέσεις εναντίον μελών του ΣΕΚ το 2001 και μελών της ΔΕΑ το 2002, σαν μέλος της Χρυσής Αυγής τότε. Για την επίθεση στα μέλη του ΣΕΚ είχε καταδικαστεί το 2006 σε 7μηνη φυλάκιση (http://www.iospress.gr/mikro2010/mikro20100130.htm).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας που ξεκινήσαμε στις 25 Γενάρη 2011, ο αγώνας μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά και δικαιώματα συνεχίζεται. Είναι ένας αγώνας κοινός όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν σε όλο και σκληρότερες συνθήκες. Όλων εκείνων που χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο τις συνέπειες κρίσης, αλλά και την ραγδαία ανάπτυξη του ρατσισμού, τις φασιστικές συμμορίες και τις επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας.
Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, το αίτημά μας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών εργαζομένων βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό τη στιγμή που η κοινωνία κλονίζεται από τη φτώχια και την ανεργία και χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι ωθούνται στην εξαθλίωση και τη στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη σίτιση, τη στέγη και την ιατρική περίθαλψη
.
Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, οι κατακτήσεις μας για το ανανεώσιμο καθεστώς «ανοχής» και το δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής έχουν υλοποιηθεί, με συνεχή όμως προβλήματα και συχνά ταλαιπωρία για εμάς. Ο απαιτούμενος χρόνος παραμονής για τη νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις μειώθηκε από 12ετία σε 10ετία, παρότι η συμφωνία με την κυβέρνηση αφορούσε 8ετία. Αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν επίσης η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 60 για την έκδοση βιβλιάριου ασθενείας για όλους τους εργαζόμενους και από 200 σε 120 για την ετήσια ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών
.
Ωστόσο, παρά την ρητή δέσμευση της κυβέρνησης στη συμφωνία του Μαρτίου, η χορήγηση Άδειας Εργασίας εξακολουθεί να εκκρεμεί για τους 300 πρώην απεργούς πείνας. Την ίδια στιγμή, η έκδοση νέων άδειών εργασίας έχει ουσιαστικά διακοπεί για όλους τους αιτούντες άσυλο, για χιλιάδες ανθρώπους που μαζί με εμάς αποκλείονται από την κανονική εργασία με ασφάλιση
.
Το κίνημα αλληλεγγύης, που πέρσι άγγιξε πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας και ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, είναι ο μόνος δρόμος για να προασπίσουμε τις κατακτήσεις του αγώνα μας. Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας που ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη θα συνεχιστεί μέχρι τόσο εμείς όσο και κάθε μετανάστης που ζει σ' αυτή τη χώρα να αποκτήσει αυτονόητα δικαιώματα. Την ώρα που κάθε εργαζόμενος, άνεργος, νέος και συνταξιούχος πλήττεται από τα μνημόνια, τις απολύσεις και τα χαράτσια, ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε ντόπιο και μετανάστη που αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια
.
Γιʼ αυτό, πρώην απεργοί πείνας μαζί με οργανώσεις αλληλεγγύης που τότε μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν, σας καλούμε
:

- Την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών, Β. Σοφίας 15, με βασικό αίτημα τη χορήγηση άδειας εργασίας στους πρώην απεργούς πείνας μετανάστες και σε όλους και όλες τους μετανάστες και πρόσφυγες


Πρωτοβουλία μεταναστών εργατών πρώην απεργών πείνας και οργανώσεων αλληλεγγύης

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΚΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΗΝ "ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ"

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
 
Υπεγράφη χτες η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του αντιμεταναστευτικού «φράκτη» που θα στηθεί ενάντια στους μετανάστες στον Εβρο, μεταξύ της αρμόδιας διεύθυνσης τεχνικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της αναδόχου για την εκτέλεση του έργου εταιρείας «ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ». Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, προβλέπεται το έργο να ολοκληρωθεί μέσα σε 5 μήνες.
Οπως είναι γνωστό, ο φράκτης του αίσχους θα έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα, στο βορειοανατολικό τμήμα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων και θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος σε στύλους που θα συνίσταται από χαλύβδινες και γαλβανισμένες πρότυπες τυπικές διατομές. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα συρματοπλέγματα. Σε συνεργασία με το ΕΜΠ, στην περιοχή της Ορεστιάδας αναμένεται να εγκατασταθεί σύστημα αυτοματοποιημένης επιτήρησης των συνόρων με χρήση θερμικών καμερών σε σταθερά σημεία με ειδικό λογισμικό ανίχνευσης. Επίσης, οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης αναμένεται να εφοδιαστούν με 44 σκύλους, οχήματα, φορητές κάμερες θερμικής απεικόνισης, πέντε αυτοκινούμενα επιχειρησιακά κέντρα, δύο ελικόπτερα, τέσσερις αυτοκινούμενες μονάδες Xray, όπως και εγκατάσταση λειτουργίας του συστήματος Σένγκεν ΙΙ.
Η απόφαση για κατασκευή φράκτη είναι επικίνδυνη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν είχε παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση είχε επικαλεστεί άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, όταν έχει εκχωρήσει - με τη συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - κυριαρχικά δικαιώματα φύλαξης των συνόρων στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του Frontex και έχει φέρει τον Frontex στον Πειραιά με καθεστώς ετεροδικίας. Ψήφισε τη γνωστή Οδηγία της ΕΕ, που θα μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και πολύμηνης φυλάκισης μεταναστών, ενόψει της «επιστροφής» τους στις χώρες προέλευσης ή διέλευσης. Στρατιωτικοποιεί πλήρως το Λιμενικό Σώμα και το μετονομάζει σε «Ελληνική Ακτοφυλακή», για να γίνει πιο αποτελεσματικό στο κυνήγι μεταναστών, αλλά και σε αποστολές «διαχείρισης κρίσεων» εντός και εκτός Ελλάδας. Εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τη Σένγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ, παίρνει δρακόντεια μέτρα φύλαξης των λιμανιών εξόδου προς την ΕΕ - και πάλι με τη συνδρομή του Frontex - εντείνοντας τις απελπιστικές και απάνθρωπες συνθήκες ζωής των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας διαχείρισης ευρωπαϊκών και αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΥΕΔΑΠ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υψηλότατα κονδύλια διατίθενται για την «ασφάλεια» των συνόρων από τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού από τα ευρωενωσιακά ταμεία εξωτερικών συνόρων και επιστροφής. Το ταμείο εξωτερικών συνόρων που προϋπολογίζει 44,7 εκατ. για την Ελλάδα το 2012, χρηματοδοτεί αποστολές ελέγχου και επιτήρησης στα εξωτερικά σύνορα, περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα, ενίσχυση των μηχανισμών φακελώματος και διασταύρωσης στοιχείων για εντοπισμό πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων κλπ. Το ταμείο επιστροφής παρέχοντας 37,3 εκατ. φέτος για την Ελλάδα, καλύπτει το κόστος των απελάσεων και άλλες «δράσεις».
Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Ασύλου (EASO) Robert Visser, τονίστηκε πως η τελευταία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αναλάβει την εκπαίδευση των νέων στελεχών της ελληνικής διοίκησης σε θέματα ασύλου. Ο R. Visser ανέφερε πως η EASO υποστηρίζει από πέρσι τις ελληνικές αρχές στο αντικείμενο του ασύλου. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, διάρκειας τουλάχιστον δύο χρόνων, το οποίο πραγματοποιεί «δομικές αλλαγές και βελτιώσεις» στο ελληνικό σύστημα. Πρόκειται για την υπηρεσία ασύλου, την αρχή προσφυγών και τα κέντρα πρώτης υποδοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 25.000 πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού έχουν απελαθεί τους τελευταίους μήνες από τη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 99.368 άνθρωποι χωρίς χαρτιά έχουν συλληφθεί για «παράνομη είσοδο και παραμονή» από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές. Οι 54.974 έχουν πιαστεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι 11.743 στα ελληνοαλβανικά και οι 32.651 στην υπόλοιπη χώρα.
Υλοποιώντας την αντιπροσφυγική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων η ΕΛ.ΑΣ. («στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης») ολοκλήρωσε προχτές επιχείρηση επιστροφής 56 αλλοδαπών, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα απελάσεων της διεύθυνσης αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, απελάθηκαν δύο πολίτες Αιγύπτου, 23 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 29 υπήκοοι Κίνας, ένας υπήκοος Πακιστάν και ένας υπήκοος Ινδίας. Ειδικότερα, η απέλαση των παραπάνω μεταναστών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/
Κύκλωμα αστυνομικών, οι οποίοι εισβάλλουν σε σπίτια μεταναστών και τους απειλούν για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά και ημερομηνίες.
«Κύκλωμα αστυνομικών και άλλων «κατοίκων» πλουτίζει συστηματικά τους τελευταίους έξι μήνες στην περιοχή της Αχαρνών και στους πέριξ δρόμους μπαίνοντας σε σπίτια και αρπάζοντας ό,τι προλάβει. Το ίδιο κύκλωμα μάλιστα εμφανίστηκε 3 φορές πριν από επιχείρηση σκούπας της ΕΛΑΣ με την Δημοτική Αστυνομία ζητώντας χρήματα, ώστε ...να αποφύγουν την επίθεση οι μικροπωλητές», σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
«Το φαινόμενο έχει γενικευτεί τους τελευταίους 4-5 μήνες», δηλώνει στο tvxs.gr ο Πέτρος Κωνσταντίνου, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου με τη συμμετοχή μεταναστών οι οποίοι έχουν πέσει θύματα ανάλογων πρακτικών από αστυνομικούς. «Πρόκειται για τους ίδιους αστυνομικούς οι οποίοι ζητούν από μετανάστες μικροπωλητές ποσά ύψους 700 ευρώ για να μην προβούν σε επιχείρηση - ‘σκούπα’», προσθέτει.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), η επιστολή - καταγγελία «υποβλήθηκε σήμερα (18-01-2012) από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν τα στοιχεία που επικαλείται, σχετικά με παράνομες ενέργειες αστυνομικών».
Η υπόθεση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και της Κίνησης Πολιτών για το Κέντρο της Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), δικηγόρος της οποίας δραστηριοποιείται για την ανάδειξη ανάλογων υποθέσεων.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας θέτει το θέμα σε γνώση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και αναφέρεται σε δύο περιστατικά ως παραδείγματα της δράσης του φερόμενου κυκλώματος:
«Την Τετάρτη 11 Γενάρη εισέβαλε σε σπίτι σπάζοντας την πόρτα. Πέντε αστυνομικοί συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Στο σπίτι άρχισαν να σπάνε ντουλάπες ενώ οι ένοικοι τους είπαν «έχουμε κλειδιά για να τις ανοίξετε». Βρήκαν κουτιά με τσιγάρα και 600 ευρώ που τα πήραν χωρίς να συμπληρώσουν κανένα έντυπο κατάσχεσης. Πήραν πιστωτικές κάρτες με τους κωδικούς και αμέσως μετά απέσυραν 700 ευρώ από ΑΤΜ! Τραυμάτισαν με γροθιά στο μάτι άτομο. Επρόκειτο για την Τρίτη φορά που τους ζήτησαν λεφτά το τελευταίο μήνα».
«Στις 9/11, η ίδια ομάδα μπήκε σε άλλο σπίτι και ζήτησε να της δώσουν 1500 ευρώ. Ο ένας μετανάστης θορυβημένος άρχισε να μαζεύει από όσους μετανάστες βρίσκονταν εκεί χρήματα και έφτασε στα 1145 ευρώ. Τότε, τον κατέβασαν κάτω με χειροπέδες και τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον τριγύριζαν για να περάσει η ώρα μέχρι να βρεθούν από άλλους τα υπόλοιπα λεφτά! Στη διαδρομή μάλιστα οι αστυνομικοί ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί δείχνοντας τα σημεία απ΄όπου μαζεύουν χρήματα από δραστηριότητες πώλησης ηρωίνης, χασίς κλπ!».
Σύμφωνα με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, είναι γνωστό το όνομα του ενός αστυνομικού, όπως επίσης και οι αριθμοί των πινακίδων των αυτοκινήτων. Ο ίδιος κάνει λόγο για «ασυλία που έχουν εγκληματικές ρατσιστικές συμμορίες της περιοχής με τα καθημερινά πογκρόμ που ξεκινάνε στις 6.30μμ από την Πλατεία Αττικής και ολοκληρώνονται μετά από 5 ώρες με χτυπήματα με ρόπαλα και κλοπές ατομικών ειδών μεταναστών στην πόρτα της Εκκλησίας του Αγ.Παντελεήμονα χωρίς να έχουν εντοπιστεί πασίγνωστα πρόσωπα που επιδίδονται καθημερινά σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες».

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 17 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ και στην καταβολή αποζημιώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκαν σήμερα δύο εταιρείες που κρίθηκαν υπεύθυνες για το θάνατο 17 ατόμων -μεταξύ των οποίων 14 παιδιά- σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 2005 σε ένα μισοερειπωμένο κτίριο στο Παρίσι.
Οι δράστες του εμπρησμού, που σημειώθηκε τη νύχτα της 25ης προς την 26η Αυγούστου 2005, δεν βρέθηκαν ποτέ. Η δίκη αφορούσε την εγκληματική αμέλεια δύο εταιρειών, της διαχειρίστριας και μιας κατασκευαστικής που είχε πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο κτίριο, το οποίο βρισκόταν στη λεωφόρο Βενσάν-Οριόλ, στα νότια του Παρισιού.Στο ετοιμόρροπο κτίριο κατοικούσαν περίπου 130 άνθρωποι, όλοι τους αφρικανικής καταγωγής, κυρίως από το Μάλι, τη Σενεγάλη, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάμπια. Η μεγάλη πλειοψηφία -σχεδόν 100 από τους ενοίκους- ήταν παιδιά.
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για εμπρησμό αλλά οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών δεν κατέληξαν πουθενά. Έριξαν όμως φως στις σοβαρές παραλείψεις που ευνόησαν τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς. Οι τοίχοι του κλιμακοστασίου ήταν καλυμμένοι με εύφλεκτο κοντραπλακέ που μετέτρεψαν το κτίριο σε φέρετρο. Η επένδυση αυτή είχε γίνει για να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από το μόλυβδο που υπήρχε στους τοίχους του πεπαλαιωμένου κτιρίου, ώστε να μην δηλητηριαστούν. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο ασφαλείας, δεν υπήρχαν πυροσβεστήρες, ούτε κάποιες οδηγίες για την εκκένωση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η φωτιά ξεκίνησε στο χώρο κάτω από τη σκάλα όπου αποθηκεύονταν τα καροτσάκια. Οι φλόγες έπνιξαν τα διαμερίσματα, οι πόρτες και τα παράθυρα των οποίων ήταν ανοιχτά.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του κτιρίου France Euro Habitat (Freha), που ειδικεύεται στην κοινωνική στέγη, και η εταιρεία Paris Banlieue Construction (PBC), η οποία είχε κάνει εργασίες στο κτίριο, καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 30.000 ευρώ η καθεμία. Θα πληρώσουν επίσης πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Οι δικηγόροι των εταιρειών εξέφρασαν τη λύπη τους γιατί δεν διώχθηκαν οι κρατικές αρχές που δεν είχαν καταφέρει να στεγάσουν σε άλλο χώρο τις οικογένειες των μεταναστών. Πολλοί από αυτούς περίμεναν έως και 15 χρόνια μέχρι να βρεθεί ένα διαμέρισμα.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων, Ταπά Κανουτέ, χαρακτήρισε την απόφαση ως «συγκατάθεση» στις διαχειρίστριες εταιρείες να σκοτώνουν, καταγγέλλοντας μια «πρόχειρη έρευνα» για μια υπόθεση που «δεν ενδιέφερε κανέναν».

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ"

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, κινήσεων πολιτών και κομμάτων (Πολιτιστικός Σύλλογος Αφγανών ΝΟΥΡ, Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας, Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Αντιφασιστική Κίνηση Ποτέ Ξανα, Επιτρ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, τμ. Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων), στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά τη διάρκειά της καταγγέλθηκαν τα συνεχή περιστατικά βίας σε βάρος  προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή και τονίστηκε ότι η στάση του τοπικού τμήματος σε αυτά τα περιστάτικά έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής, αγγίζοντας την υπόθαλψη των ακροδεξιών συμμοριών.
 
Δεν πρόλαβαν να περάσουν 3 ημέρες από την παρέμβασή μας και δύο ακόμη Αφγανοί πρόσφυγες δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση στο ίδιο ακριβώς σημείο και με πανομοιότυπο τρόπο με τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα την περίοδο των γιορτών: Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, οργανωμένη δεκαπενταμελής ομάδα, τα μέλη της οποίας ήταν εξοπλισμένα με παλούκια και φορούσαν κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και τα πόδια τους διερχόμενους αφγανούς πρόσφυγες Ασαντουλάχ και Κασίμ (τα πλήρη ονόματά είναι στη διάθεση μας). Παρά την εγγύτητα προς το αστυνομικό τμήμα, τις διαρκείς περιπολίες αστυνομικών, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στο ίδιο σημείο, οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι.
 
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά: Η πάγια στάση του τοπικού αστυνομικού τμήματος να αρνείται να συνδράμει τα θύματα και να διενεργήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, τροφοδοτεί το αίσθημα ατιμωρησίας των ρατσιστικών ομάδων και τρομοκράτησης των θυμάτων, που τις περισσότερες φορές αρνούνται να  προσφύγουν για την καταγγελία της  σε βάρος τους επίθεσης από φόβο μην καταστούν οι ίδιοι στόχος δίωξης από πλευράς των αστυνομικών αρχών.
 
Η κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ επισημαίνει διαρκώς ότι το βασικό στήριγμα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να μη δείξει ολιγωρία απέναντι στην φασιστική απειλή. Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, ιδιαίτερα τη στιγμή που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι-ες πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα στα μέτρα που μας βυθίζουν στη φτώχεια και τη βαρβαρότητα. Ο φόβος θα σπάσει μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη.



ΥΓ. Υπενθυμίζουμε την καταγγελία του Μουσταφά Χαϊνταρί:
Στις 23 Δεκεμβρίου ο Μουσταφά Χαϊνταρί, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφγανών Νουρ, αποχωρώντας από τα γραφεία της οργάνωσης δέχθηκε επίθεση επί της οδού Μιχαήλ Βόδα από 15μελή ομάδα εξοπλισμένη με κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες. Μετά από την επίθεση, η ομάδα αποχώρησε προς την οδό Αχαρνών, ενώ το θύμα έχοντας δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα και βρισκόμενος αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο κάλεσε την αστυνομία. Ωστόσο, τόσο διερχόμενοι μοτοσικλετιστές της ομάδας Δίας, όσο και περιπολικό που κατέφθασε αργότερα, προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων του θύματος, χωρίς να κινηθούν προς αναζήτηση των δραστών της επίθεσης και χωρίς να καλέσουν ασθενοφόρο. Ο κ . Χαϊνταρί κατέφυγε τραυματισμένος στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου εξαναγκάστηκε σε πολύωρη αναμονή προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό και, τελικά, λόγω της κατάστασης της υγείας του -και έπειτα από παραίνεση των αστυνομικών, αποχώρησε και συνοδεία φίλων του μετέβη σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες που το θύμα συνέλλεξε τις επόμενες ημέρες η ίδια ομάδα είχε προβεί στις 23 Δεκεμβρίου σε επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον άλλων τριών διερχόμενων μεταναστών. Η προσπάθειά του Χαϊνταρί για την καταγραφή της καταγγελίας στο αστυνομικό τμήμα απέτυχε και πάλι όταν προσήλθε για δεύτερη φορά μετά την ανάρρωσή του και έγινε τελικά εφικτή μόνο μετά την παρέμβαση των οργανώσεων αλληλεγγύης την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Καλούμε όλους και όλες στις 30 Γενάρη, στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9 π.μ. στη δίκη των 44 «αυτόνομων εθνικιστών», που πριν ενάμιση χρόνο είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός δημοσιογράφος της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικός Κόσμος» Δ.Παπαγεωργίου, αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ.

Αντιφασιστική Κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Με δύο πρόσφατες αποφάσεις του (της 17ης Ιανουαρίου), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου φωτίζει την κατάσταση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα της κρίσης. Οι δύο αυτές υποθέσεις αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά την υποδοχή και την στάση των διοικητικών και δικαστικών ελληνικών αρχών απέναντι στους αλλοδαπούς.
Φέρνουν στην επικαιρότητα ζητήματα τα οποία συζητιούνται για λίγο και ύστερα χάνονται στην λογική της παράπλευρης απώλειας. Οι υποθέσεις όμως φέρνουν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά, η κάθε μία, ένα διαφορετικό ζήτημα που αξίζει την προσοχή μας.
Η πρώτη υπόθεση (Zontul κατά Ελλάδας) αφορά ένα γνωστό περιστατικό που είχε σοκάρει πρόσκαιρα την κοινή γνώμη, τον βιασμό του προσφεύγοντα – κρατούμενου μετανάστη  χωρίς χαρτιά – με γκλομπ από άνδρα του Λιμενικού Σώματος παρουσία συναδέλφων του στα Χανιά το 2004. Κάποιοι από τους λιμενικούς στη συνέχεια χτύπησαν τους μετανάστες, τους κατέβρεξαν με νερό και τους περιέλουσαν με χημικές ουσίες. Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ (απαγόρευση βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης). Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν διεξήχθη επαρκής και αποτελεσματική έρευνα, για τον καταλογισμό των ευθυνών στους θύτες και ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον λιμενικό δεν ήταν ανάλογη με την πράξη βασανισμού.
Η δεύτερη υπόθεση (Takush κατά Ελλάδας) αφορά την απέλαση νόμιμα διαμένοντος μετανάστη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αλλά αθωωθεί από το αυτόφωρο ποινικό δικαστήριο. Παρόλα αυτά, η διοικητική απέλαση προχώρησε άμεσα χωρίς να δοθεί στον απελαθέντα η δυνατότητα αποτελεσματικής προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης. Η απέλαση εκτελέστηκε χωρίς αιτιολόγηση, αόριστα, για «λόγους δημόσιας τάξης». Έτσι για πρώτη φορά καταδικάστηκε η Ελλάδα για παραβίαση του Έβδομου Πρωτοκόλλου, άρθρο 1, της ΕΣΔΑ που αφορά την προστασία των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών από αυθαίρετη και αναιτιολόγητη απέλαση.
Στο βαθμό συνεπώς που η χώρα μας εξακολουθεί να θέλει να είναι κράτος δικαίου, οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα και να αποτρέψει τη διολίσθηση της προστασίας των δικαιωμάτων σε επίπεδα χαμηλότερα από κάθε έννοια ελάχιστης αξιοπρέπειας. Διαφορετικά, θα εξακολουθεί να αυξάνει τις καταδίκες της από το σημαντικότερο δικαστήριο στον χώρο των δικαιωμάτων, υπενθυμίζοντας διεθνώς τις ανεπάρκειές της.
 

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ....ΚΑΚΟΣΜΙΑ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία οι δηλώσεις της υπεύθυνης του αντιπολιτευτικού Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών σε θέματα υπηκοότητας, Τερέζα Γκαμπάρο, η οποία είπε ότι, για να ενταχθούν στην αυστραλιανή κοινωνία οι νεοφερμένοι μετανάστες, θα πρέπει να τους διδαχθούν τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, προκειμένου να εμπεδώσουν και να ακολουθήσουν ορισμένες από τις συνήθειες των Αυστραλών, όπως να χρησιμοποιούν αποσμητικά και να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά!
Η κα. Γκαμπάρο δήλωσε επιπλέον ότι η «πολιτιστική εκπαίδευση» των νεοφερμένων μεταναστών θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, προκειμένου να μάθουν να σέβονται τους κανόνες υγιεινής και την αυστραλιανή κουλτούρα.
«Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αναφέρομαι σε θέματα υγιεινής και τις κοινά αποδεκτές συνήθειες σε αυτή τη χώρα όταν κάποιος εργάζεται δίπλα σε έναν άλλο» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η πρακτική του να κάνουμε χρήση αποσμητικών και να μη σπρώχνουμε τους άλλους όταν περιμένουμε στη σειρά για να εξυπηρετηθούμε είναι επιβεβλημένη.
«Όλοι έχουμε ακούσει ότι είναι ενοχλητικό να βρίσκεσαι στις δημόσιες συγκοινωνίες μεταξύ ατόμων που δεν χρησιμοποιούν αποσμητικό και, δυστυχώς, υπάρχουν τέτοια άτομα ανάμεσά μας. Ορισμένοι ίσως θεωρούν προσβλητική μια τέτοια συζήτηση, αλλά είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει τέτοια θέματα να αντιμετωπίζονται, όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που ενοχλούνται», κατέληξε η τομεάρχης του Συνασπισμού.
Ωστόσο, οι δηλώσεις της κας. Τερέζα Γκαμπάρο προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ακόμα και από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, κ. Μάλκολμ Φρέιζερ. Ο κ. Φρέιζερ, χαρακτήρισε «απαράδεκτες και προσβλητικές» της δηλώσεις της κας. Γκαμπάρο και επεσήμανε ότι η χώρα θα πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες και βοήθεια στους νεοφερμένους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να ενταχθούν ομαλά στην αυστραλιανή κοινωνία αλλά δεν θα πρέπει να τους κάνει «κηρύγματα για να γίνουν ολόιδιοι με τους Αυστραλούς».
«Για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν και χιλιάδες Αυστραλοί που ίσως έχουν κακοσμία. Δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους μετανάστες» είπε ο κ. Φρέϊζερ.
Των απόψεων της κας. Γκαμπάρο είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης Σκοτ Μόρισον, ο οποίος είχε αναφέρει ότι οι νεοφερμένοι με προσωρινές βίζες εργασίας δεν ενσωματώνονται στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τους «συμβολισμούς» παρά για την ουσία.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν την περυσινή χρονιά στην Αυστραλία με βίζες εργασίας ανέρχεται στα 90.120 άτομα.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Αναδημοσίευση από http://www.in.gr/
Νέα ψυχιατρική εκτίμηση για τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστη της μαζικής δολοφονίας στο νησί Ουτόγια, ζητά το δικαστήριο του Όσλο εξαιτίας των επικρίσεων που διατυπώθηκαν για το πόρισμα της αρχικής εξέτασης που έκρινε ότι ο 32χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Εφόσον η διάγνωση που είχαν κάνει το Νοέμβριο δύο ειδικοί ψυχίατροι που είχε διορίσει το δικαστήριο επιβεβαιωθεί κατά τη δεύτερη ψυχιατρική εξέταση, ο Νορβηγός που σόκαρε και τραυμάτισε ψυχικά ένα ολόκληρο έθνος θα αποφύγει τη φυλάκιση και θα εγκλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.
«Η σοβαρότητα της υπόθεσης απαιτεί να επανεξεταστεί η νομική υπευθυνότητα [του Μπρέιβικ]» δήλωσε η δικαστής Βένχε Ελίζαμπετ Άρντσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Την ψυχιατρική εκτίμηση θα διενεργήσουν δύο νέοι ειδικοί, οι Άγκναρ Άσπαας και ο Τέργε Τέρισεν.
Οι δίδυμες επιθέσεις που υπέγραψε ο Νορβηγός στις 22 Ιουλίου του 2011 άφησαν πίσω τους 77 νεκρούς και 155 τραυματίες. Κατά δήλωσή του, το μακελειό ήταν «απαραίτητο» για τη διάσωση της Νορβηγίας και της Ευρώπης από το Ισλάμ.
Την ίδια ημέρα ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένα μακροσκελές μανιφέστο, στο οποίο εξέφρασε την εχθρότητά του προς τους μουσουλμάνους.
Ο εφιάλτης της 22ας Ιουλίου άρχισε με το θάνατο οκτώ ανθρώπων στη βομβιστική επίθεση κοντά σε κυβερνητικά γραφεία στο Όσλο για να ακολουθήσει η μαζική δολοφονία στο νησί Ουτόγια.
Ο Μπρέιβικ οδήγησε μέχρι το νησί και άνοιξε αδιακρίτως πυρ, μετατρέποντας σε απέραντη λίμνη αίματος τη θερινή κατασκήνωση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας. Σκότωσε 65 ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους 115 και μετά παραδόθηκε.
.........................................................................................................
Εμείς δεν θεωρούμε καθόλου ότι ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο αντι-ισλαμισμός, αποτελούν ψυχιατρικό φαινόμενο. Κάθε άλλο μάλιστα, αποτελούν κοινωνικά-πολιτικά φαινόμενα που βρίσκονται σε ιδιαίτερη έξαρση εξαιτίας της βαθύτερης κρίσης του καπιταλισμού που έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Με βάση την παραπάνω λογική των Νορβηγικών Αρχών και της δικαιοσύνης, στην περίπτωση του Χίτλερ που δολοφόνησε εκ.κόσμο, θα άξιζε απλά το φρενοκομείο;;;

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ CASA POUND

Αναδημοσίευση από την Καθημερινή
Αναδημοσίευση από την Καθημερινή
Στις 13 Δεκεμβρίου 2011, ο 50χρονος Ιταλός Τζιανλούκα Κασέρι σκότωσε στη Φλωρεντία δύο μικροπωλητές από τη Σενεγάλη και κατόπιν αυτοκτόνησε. Ο Κασέρι είχε εμπνευστεί από το ακροδεξιό κίνημα CasaPound, που μπορεί από ορισμένους να θεωρείται περιθωριακό και γραφικό, αποτελεί όμως ιδεολογικό -και όχι μόνο- καταφύγιο για πολλούς νέους απογοητευμένους Ιταλούς.
Σύμφωνα με εκτενή έρευνα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, το κίνημα, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό ποιητή Εζρα Πάουντ που υπήρξε υμνητής του Μουσολίνι και του φασισμού, αποτελεί πόλο έλξης και έμπνευσης για πολλά ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.
Ωστόσο κάθε φορά που ένας συμπαθών του κινήματος εμπλέκεται σε επεισόδιο ρατσιστικής βίας, ο ιδρυτής του CasaPound Τζιανλούκα Ιανόνε -συνήθως μαυροντυμένος και με ξυρισμένο κεφάλι- φροντίζει να λαμβάνει αποστάσεις. Σχετικά με το περιστατικό στη Φλωρεντία και τον Κασέρι, ο Ιανόνε δήλωσε ότι «δεν ζητούμε πιστοποιητικό της διανοητικής κατάστασης από τους οπαδούς μας».
Το κτίριο του CasaPound χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και βρίσκεται σε μια λαϊκή γειτονιά της Ρώμης. Τους τοίχους του κοσμούν φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Αφγανού διοικητή Μασούντ, συγγραφέων όπως ο Αμερικανός Τζακ Κέρουακ, ο Ιταλός Λουίτζι Πιραντέλο και ο Γάλλος Σεντ Εξιπερί. Το κτίριο κατελήφθη από 20 οικογένειες το 2003, τη χρονιά που ο Ιανόνε ίδρυσε το κίνημα. Οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να φιλοξενηθούν στο κτίριο έναντι 10 ευρώ τη βραδιά.
Ο Ιανόνε, που είναι και τραγουδιστής του συγκροτήματος Zetazeroalfa, υποστηρίζει ότι ο φασισμός για τα μέλη του κινήματος δεν αποτελεί ούτε νοσταλγία ούτε ελπίδα. Θέλει ωστόσο να μιλά για τις ευεργετικές του συνέπειες, όπως την καλή κατάσταση τη οικονομίας της Ιταλίας την περίοδο του φασισμού.
Ο εμπνευστής του κινήματος ισχυρίζεται ότι καταδικάζει τους ρατσιστικούς νόμους και ότι στόχος του CasaPound είναι να βοηθά τους Ιταλούς που χάνουν τα σπίτια τους εξαιτίας της κρίσης, τα θύματα του σεισμού της πόλης Λ’ Ακουιλα το 2009, τους Σέρβους του Κοσόβου, τους Κενυάτες, τον λαό της Βιρμανίας. «Καταδικάζουμε την ξενοφοβία», προσθέτει ο Ιανόνε, «αλλά είμαστε αντίθετοι στη μαζική μετανάστευση. Η ιδέα ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για να κάνουν ορισμένες δουλειές είναι εσφαλμένη. Δεν υπάρχουν Ιταλοί που αρνούνται ορισμένες δουλειές αλλά Ιταλοί που αρνούνται τα χαμηλά μεροκάματα». Ο Ιανόνε υποστηρίζει ότι το κίνημα έχει 4.000 μέλη, ότι έχει άλλα 50 γραφεία εκτός της Ρώμης, ότι ελέγχει έναν ραδιοφωνικό σταθμό και μία φοιτητική οργάνωση.
Σύμφωνα πάντως με τον δημοσιογράφο Πάολο Μπερίτσι, 150.000 νέοι κάτω των 30 ετών υποστηρίζουν τον φασισμό στην Ιταλία ενώ το CasaPound επισκέπτονται αρκετοί ηγέτες ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων.
Η 86χρονη κόρη του ποιητή Εζρα Πάουντ, πάντως, η Μαίρη ντε Ράχεβιλτς, ζήτησε από το κίνημα να μη χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Αναδημοσίευση από http://www.rizospastis.gr/
Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να μπουν στα κράτη - μέλη της ΕΕ, μόνο τους πρώτους 7 μήνες του 2011. Τραγικό δείγμα των διαστάσεων που έλαβε η καταστολή στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ απέναντι σε ανθρώπους κυνηγημένους από πόλεμο, πείνα, εκμετάλλευση.
Σύμφωνα με στοιχεία οργανώσεων του εξωτερικού, ασχολούμενες με δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, το πρώτο επτάμηνο 2011 καταμετρήθηκαν επισήμως 1.931 θάνατοι. Ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς σε Μεσόγειο και Ατλαντικό πνίγονται άνθρωποι και δεν τους βρίσκει κανείς.
Σε μια αναδρομή από το 1988 ως σήμερα, επισήμως καταγράφονται τουλάχιστον 17.738 τέτοιοι θάνατοι, εκ των οποίων οι 8.145 πνιγμοί. 12.943 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν Μεσόγειο και Ατλαντικό προς τις ευρωπαϊκές χώρες (στους πνιγμούς προστίθενται και θάνατοι π.χ. από υποθερμία). Για την Ελλάδα υπολογίζεται ότι από το 1988 έχουν χάσει την ζωή τους 1.392 μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και στις θαλάσσιες περιοχές Ελλάδας - Αιγύπτου και Ελλάδας - Ιταλίας. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και 828 αγνοούμενοι.
Και πώς να γίνει αλλιώς εφόσον το μεγάλο ευρωενωσιακό κεφάλαιο εκτιμώντας τις ανάγκες του για φτηνό εργατικό δυναμικό, ανοιγοκλείνοντας την στρόφιγγα εισόδου, κρατά τις πύλες κλειστές, στήνοντας γιγαντιαίους μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής στα σύνορα. Ενδεικτικό το στοιχείο ότι από το σύνολο όσων εγκατέλειψαν την Λιβύη λόγω των πρόσφατων γεγονότων εκεί, δεκτό στην ΕΕ έγινε μόλις το 2%.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ξεσπάθωσε η Χρυσή Αυγή στο σάιτ της (http://xryshaygh.wordpress.com/2012/01/11/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b7-%ce%b7-%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%af/) ενάντια στην αναφορά στο άρθρο-ανακοίνωση του Πυρήνα Μαγνησίας για την απεργία στην Ελλ. Χαλυβουργία. Ας αφήσουμε κατά μέρος τους συνήθεις χαρακτηρισμούς τους κι ας πάμε στην ουσία.
Λένε:
- "...αφορούσε την άποψη των συναγωνιστών μας του πυρήνα Βόλου για το θέμα της απεργίας των χαλυβουργών, κείμενο το οποίο εξέφραζε και την θέση της πλειοψηφίας των εργατών της συγκεκριμένης βιομηχανίας στον Βόλο και το οποίο δεν αποτελούσε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ της Χρυσής Αυγής...".
- "...Α) Ότι εμείς οι Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είμαστε αντικαπιταλιστές, αλλά όχι μαρξιστές και Β) Ότι όλοι γνωρίζουν σε αυτόν τον τόπο ότι σημαντικό ρόλο στην διάλυση της Εθνικής οικονομίας έπαιξαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστάδες εργατοπατέρες της αριστεράς συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση αυτή. Εμείς δεν πρόκειται να λαϊκίσουμε προκειμένου να κερδίσουμε με φτηνά επιχειρήματα ψήφους και θα λέμε την Αλήθεια και επιπλέον δεν πρόκειται να λογοκρίνουμε τους συναγωνιστές μας, οι οποίοι έχουν μία άποψη με την οποία ίσως και να μη συμφωνούμε απόλυτα...".
- "...Τον συγκεκριμένο βιομήχανο της Χαλυβουργίας δεν τον γνωρίζουμε και ούτε έχει πάρει κουπόνια του κόμματός μας… Ας τους προβληματίσει τουλάχιστον όλους αυτούς τους θλιβερούς μπολσεβίκους, τα ορφανά του Μαρξ και τους υπερεπαναστάτες λακέδες του Καρατζαφέρη, που συνοδοιπορούν στην λασπολογία τους κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ότι το ίδιο το εργατικό κέντρο Βόλου έβγαλε απόφαση κατά της απεργίας στο εργοστάσιο της περιοχής...".

Ενώ λοιπόν δηλώνουν πως το επίμαχο άρθρο δεν είναι η "επίσημη γραμμή" τους και πως "ίσως και να μην συμφωνούν απόλυτα", επί της ουσίας δικαιολογούν την βασική λογική του, γιατί όπως υποστηρίζουν τα δύο κριτήρια για την σύνταξη αυτού του κειμένου είναι πως ότι γράφεται σε αυτό εκφράζει "την θέση της πλειοψηφίας των εργατών της συγκεκριμένης βιομηχανίας στο Βόλο" και "ότι το ίδιο το Εργατικό Κέντρο Βόλου έβγαλε απόφαση κατά της απεργίας στο εργοστάσιο της περιοχής".
Μας λένε λοιπόν σε εμάς τους αδαείς πως αυτό το κείμενο είναι μεν κριτικό όσον αφορά τους απεργούς του Ασπροπύργου, αλλά είναι άκρως ...φιλεργατικό όσον αφορά τους μη ...απεργούς του Βόλου.
Και για να μην μας μείνει και κάποια αμφιβολία λίγο παρακάτω γράφουν:
- "...Αυτοί που σπρώχνουν τα πράγματα στα άκρα, μη λογαριάζοντας ότι μπορούν να βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά, είναι το ΚΚΕ και οι αριστεριστές....".  
Δηλ. οι εργάτες του Ασπροπύργου κακώς οδηγούν με την απεργία διαρκείας "τα πράγματα στα άκρα" γιατί θα "βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά". Και άκουσον άκουσον δεν θα φταίει ο Μάνεσης που θα "βρεθούν οι εργάτες χωρίς δουλειά", αλλά το ΚΚΕ και οι αριστεριστές που παρασύρουν τους αφελείς εργάτες του Ασπροπύργου...
Αλλωστε όπως μας είχαν πει και παραπάνω "σημαντικό ρόλο στην διάλυση της Εθνικής οικονομίας έπαιξαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστάδες εργατοπατέρες της αριστεράς".
Μας επιτρέπεται και εμάς λοιπόν να υποθέσουμε πως ένας από τους προγραμματικούς στόχους της Χρυσής Αυγής για να ανατάξει την "εθνική οικονομία" θα είναι η απαλλαγή μας από τα δεινά του συνδικαλισμού;;;
Λέγοντας τα αυτά κάνουμε καθαρή την άποψη μας: την οικονομία την διέλυσε ο ελληνικός καπιταλισμός, οι τραπεζίτες έλληνες και ξένοι, τα μνημόνια και η Τρόικα και φυσικά τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβέρνησαν. Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ που ελέγχει την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι υπεύθυνος για άλλα πράγματα: για την ανοικτή προδοσία της εργατικής τάξης την οποία λέει πως εκπροσωπεί. Και ο αριστερός συνδικαλισμός είναι υπεύθυνος για άλλα πράγματα: το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ για την σεχταριστική διασπαστική τακτική του και συνολικά ο αριστερός συνδικαλισμός για την αδυναμία του να παρουσιάσει σχέδιο-προτάσεις και πρόγραμμα που να οπλίζει την εργατική τάξη για να ανατρέψει το Μνημόνιο, την Τρόικα και την κυβέρνηση.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Η αντιφασιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 12/1 στα δικαστήρια της Ευελπίδων σχετικά με τη δίκη 3 φασιστών για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της αποχής των δικηγόρων και της συνεπαγόμενης αναβολής όλων των δικών της ημέρας εκείνης. Η νέα ημερομηνία της αντιφασιστικής κινητοποίησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες, όταν θα γνωρίζουμε την ημερομηνία της εξ'αναβολής δίκης.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ", καλεί κάθε εργαζόμενο και νέο, ντόπιο και μετανάστη-ρια που δεν ανέχεται τη φασιστική βία, σε κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, οπότε δικάζεται η νεοναζιστική συμμορία των "Αυτόνομων Εθνικιστών", που τον Ιανουάριου 2010, είχε επιτεθεί σε αντιρατσιστική κινητοποίηση φορέων, συλλόγων και οργανώσεων των Αμπελοκήπων στην πλατεία μετρό Πανόρμου.
 
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ"

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ...

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/
Οι ροές μεταναστών από τον Έβρο παρέμειναν υψηλές και τους τελευταίους μήνες του χειμώνα. Συνολικά, το 2011 εντοπίστηκαν κατά τη διέλευση από τα βορειοανατολικά σύνορα 55.000 μετανάστες (28.231 μέσω Ορεστιάδας και 26.759 μέσω Αλεξανδρούπολης), έναντι 32.000 το 2010. Επιπλέον, δεν άντεξαν το κρύο και τις κακουχίες που συνοδεύουν τη μεταναστευτική «Οδύσσεια» τουλάχιστον 23 άνθρωποι (καταγεγραμμένα 14 πτώματα στην Αλεξανδρούπολη και άλλα 9 στην Ορεστιάδα) οι οποίοι κατάφεραν ή επιχείρησαν να διασχίσουν το ποτάμι. Κύριες χώρες προέλευσης των μεταναστών οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα με αυτόν τον τρόπο είναι με συντριπτική διαφορά το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Ακολουθούν Ιράν, Ιράκ, Συρία, χώρες του Μαγκρέμπ και Νιγηρία.
Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ οι οποίες παρακολουθούν από κοντά τι συμβαίνει στα φυλάκια των συνόρων στον Έβρο, ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι κρατούνται στα αντίστοιχα κέντρα είναι αισθητά μειωμένος τους τελευταίους 2 μήνες (κατά προσέγγιση, κρατούνται 200 έναντι 500 ανά φυλάκιο). Η εξέλιξη αποδίδεται στις εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις τις οποίες δέχεται η Ελλάδα για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, οι οποίες ωστόσο παραμένουν «πλήρως ακατάλληλες, απάνθρωπες». Όπως αναφέρεται, με τις απελάσεις αλλά και τις χορηγήσεις ασύλου να είναι απειροελάχιστες, η κράτηση -διαρκεί έως και 6 μήνες- δεν έχει κανένα νόημα, καθώς στη συνέχεια οι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι και μεταβαίνουν κατά συντριπτική πλειοψηφία στην Αθήνα.
Αίσθηση προκαλεί η επισήμανση των ίδιων πηγών ότι η Ελλάδα, για την περίοδο 2009-11 ουσιαστικά δεν έχει «αγγίξει» κονδύλια τα οποία διατίθενται για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού μέσα από 4 ευρωπαϊκά ταμεία (έως τον Αύγουστο του 2011 είχε απορροφήσει μόλις 95.000 ευρώ από τα διαθέσιμα 170 εκατ. ευρώ).* Πρόκειται άραγε για μία συνειδητή επιλογή στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής ή για το αποτέλεσμα αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να απορροφήσει αυτά τα κονδύλια;
Κύκλοι του ΟΗΕ δεν παραγνωρίζουν το γεγονός ότι «ακόμη και όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, πραγματικά υπάρχει μία πολύ μεγάλη ανικανότητα από τη μεριά του κρατικού μηχανισμού, τόσο στην κεντρική λήψη αποφάσεων όσο και στην εφαρμογή τους σε τοπικό επίπεδο». Ωστόσο, «όταν διαπιστώνει κανείς τόσο μεγάλες αποκλίσεις, τόσο μεγάλη αδράνεια και τόσο μεγάλες καθυστερήσεις, εύλογα τίθενται απορίες για το κατά πόσο αυτή η κατάσταση αποτελεί προϊόν μιας συγκεκριμένης πολιτικής, ενδεχομένως στη λογική: ‘να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο χάλια γίνεται, για να αποποιηθούμε των ευθυνών μας’».
Αισιόδοξα, πάντως, τηρουμένων των αναλογιών, είναι τα μηνύματα στο ζήτημα της χορήγησης ασύλου, καθώς παρατηρητές των διαδικασιών κάνουν λόγο για σημαντικά βήματα προόδου στη νοοτροπία των εμπλεκόμενων λειτουργών, στη διαδικασία της συνέντευξης ενός μετανάστη, κ.ο.κ. «Για πρώτη φορά στην Ορεστιάδα θα χορηγηθεί άσυλο, θα αναγνωριστεί πολιτικός πρόσφυγας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά... Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες για το γεγονός ότι έχει «παγώσει» η εφαρμογή του σχετικού νόμου (ανάλογα ζητήματα ρυθμίζονταν έως τώρα μεταβατικά μέσω του προεδρικού διατάγματος 114 του 2010) ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και τη σύσταση ανεξάρτητης υπηρεσίας ασύλου. 

*Μέσα από το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη και διαχείριση μεταναστευτικών ροών» της ΕΕ, για το 2012 αναλογούν στην Ελλάδα αντίστοιχα κονδύλια ύψους 90 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ: ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ...

Aναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Σε συνέχεια της Δημόσιας Δήλωσης της, που αναγκάσθηκε να κάνει τον Μάρτιο του 2011 εναντίον της Ελλάδος, για την έλλειψη δράσης, στους τομείς βελτίωσης των συνθηκών κράτησης των μεταναστών και καλυτέρευσης της διαβίωσης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT), δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, έκθεση 54 σελίδων, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα. 
Στην έκθεση αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες για τις απαράδεκτες - όπως χαρακτηρίζονται - συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των παράνομων μεταναστών και των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές και απευθύνονται προς τις ελληνικές αρχές, έντονες συστάσεις για την βελτίωση αυτής της κατάστασης που, όπως σημειώνεται, βρίσκεται σε επίπεδα χειρότερα απ' εκείνα του 1997.
Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι, παράνομοι μετανάστες κρατούνται στην Ελλάδα για εβδομάδες ή και μήνες, σε πολύ κακώς επιπλωμένα, μη αεριζόμενα και μη διαθέτοντα επαρκή φωτισμό κελιά, χωρίς τη δυνατότητα προαυλισμού, ενώ τονίζει ότι, οι ελληνικές αρχές δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, ότι θα βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών και ότι, επιπλέον, οι παράνομοι μετανάστες δεν θα κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα και συνοριακούς σταθμούς φύλαξης.
Ακόμη και σήμερα, υπογραμμίζεται, αστυνομία και μεθοριακοί σταθμοί φύλαξης εξακολουθούν να κρατούν όλο και μεγαλύτερο αριθμό παράνομων μεταναστών, σε ακόμη χειρότερες συνθήκες.
Για παράδειγμα, αναφέρει η Επιτροπή, στην αστυνομία του Σουφλίου και στους συνοριακούς σταθμούς στην περιοχή του Έβρου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 146 παράνομοι μετανάστες στριμωγμένοι σε ένα δωμάτιο 110 τ.μ., χωρίς να έχουν πρόσβαση σε υπαίθρια άσκηση ή οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα να μετακινούνται και με μόνο μία τουαλέτα και ένα ντους. Γυναίκες κρατούνταν μαζί με τους άνδρες και οι κρατούμενοι δεν είχαν το δικαίωμα να αλλάξουν τα ρούχα τους.
Για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές τονίζει ότι, δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείρισή τους, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να στερούνται της προσφοράς υπηρεσιών υγείας και υγιεινής.
Όπως λειτουργεί, το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι σε θέση να παράσχει ασφαλή φύλαξη των κρατουμένων, ενώ στις φυλακές της χώρας εφαρμόζεται η πρακτική της «αποθήκευσης» κρατουμένων. Ιδιαίτερα ανησυχητικές βρίσκει η Επιτροπή τις συνθήκες στις φυλακές Άμφισσας και Κορυδαλλού αλλά και στην καινούργια φυλακή του Δομοκού.
Στη έκθεσή της, ωστόσο, η CPT αναγνωρίζει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με το να αντιμετωπίζει μια σταθερή εισροή παράνομων μεταναστών τα τελευταία χρόνια, και σημειώνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο αυτή η εισροή να μειωθεί στο εγγύς μέλλον.
Μαζί με την έκθεση της Επιτροπής, δίνεται στη δημοσιότητα και η απάντηση των ελληνικών αρχών, με την οποία απαριθμούνται τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα, για την εφαρμογή των συστάσεων της CPT και τονίζεται ιδιαίτερα η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΝΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Παραθέτουμε από το http://www.volosblogs.gr/2011/12/19/, αυτούσιο άρθρο του πυρήνα Χρυσής Αυγής Βόλου για την απεργία στην Χαλυβουργία.
"Εδώ και 50 ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απεργία που έχει κηρύξει το συνδικάτο των εργαζομένων της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ», ιδιοκτησίας Μάνεση, στον Ασπρόπυργο. Αφορμή της απεργίας είναι το αίτημα της διοίκησης να μειωθούν οι ώρες εργασίας του προσωπικού στις πέντε ώρες την ημέρα από 1η Νοεμβρίου 2011 - 29 Φεβρουαρίου 2012, ώστε να περιορίσει η εταιρεία τις ζημιές της και να μην προβεί σε απολύσεις 180 εργαζομένων. Δεσμευόταν η εταιρεία ότι η μείωση των ωρών και συνεπώς και των αποδοχών, θα ήταν προσωρινή και από 1η Μαρτίου 2012, θα επανερχόταν το προηγούμενο καθεστώς. Το εργοστάσιο του Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα και απεδέχθη το πεντάωρο αλλά το συνδικάτο εργαζομένων του Ασπροπύργου απέρριψε κάθε περίπτωση να δεχθεί το αίτημα της εργοδοσίας.Η διοίκηση προχώρησε σε 34 απολύσεις στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου από τους απεργούς και σε άλλες 16 στις 6 Δεκεμβρίου. Οι απεργοί απαιτούν να ανακαλέσει ο Μάνεσης τις απολύσεις καθώς και να σταματήσει κάθε συζήτηση για μειωμένο ωράριο. Στο μεταξύ, οι παραγγελίες της εταιρείας εκτελούνται όλες από το εργοστάσιο του Βόλου με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας να απασχολούνται με πλήρες ωράριο.
Η θέση του εθνικιστικού κινήματος σε ένα θέμα καυτό που άπτεται άμεσα της σκληρής καθημερινότητας που βιώνουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις πρέπει να είναι ακριβοδίκαιη και υπεύθυνη προς όλους. Δεν αρνείται κανείς ότι οι ελληνικές Χαλυβουργίες είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη, εκμεταλλευόμενες τόσο τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν. Από την άλλη, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τόσο το 2009 όσο και το 2010 οι πέντε ελληνικές χαλυβουργίες έγραψαν πολύ μεγάλες ζημιές που ανέρχονται σε 233 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το 2010 οι ζημιές ήταν μειωμένες, καθώς η κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης λόγω της κρίσης, αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των εξαγωγών, παρ' όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει. Η πρόταση της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά. Ασφαλώς, είναι απολύτως δυσάρεστο να μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, ωστόσο το περιορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος του πενταώρου αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν επιθυμεί να προβεί σε απολύσεις, εν όψει μάλιστα της διαφαινόμενης εντός του 2012 επανέναρξης των έργων κατασκευής στις εθνικές οδούς, που πιθανότατα θα δώσει πρόσθετο αντικείμενο εργασιών στις Χαλυβουργίες.
Το ζητούμενο για τις τοπικές κοινωνίες, τόσο της Μαγνησίας όσο και του Ασπροπύργου, είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο και σε αυτό δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση οι αδιάλλακτες φωνές του συνδικάτου του Ασπροπύργου που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ενώ οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ασπροπύργου έχουν επιτύχει να θεωρούνται υπάλληλοι και να δικαιούνται αποζημίωσης απόλυσης βάσει της υπαλληλικής κλίμακας, οι εργαζόμενοι του Βόλου θεωρούνται εργάτες και σε περίπτωση απόλυσης, η αποζημίωσή τους θα είναι βάσει της εργατοτεχνικής κλίμακας, δηλαδή ψίχουλα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όταν επισκέφθηκαν το εργοστάσιο του Βόλου και καλούσαν τους εργαζομένους να μιμηθούν τους συναδέλφους τους του Ασπροπύργου, χαρακτηρίζοντας τους «προδότες» και «αναίσθητους», δεν τους εξήγησαν τι μέτρα έλαβαν από την μεριά τους για να αποκατασταθεί αυτή ή σοβαρή αδικία εντός της ίδιας εταιρείας, που αποτελεί σαφή καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας; Εάν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου κλείσει οι εργαζόμενοι θα λάβουν παχυλές αποζημιώσεις ενώ αντίθετα οι εργαζόμενοι του Βόλου θα βρεθούν στον δρόμο απένταροι. Δυστυχώς, παρ' όλο που η διοίκηση της εταιρείας έκανε δεκτά τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα των απεργών και επιθυμεί να ανακαλέσει τις απολύσεις, τίθενται και νέες αξιώσεις που αφορούν ανύπαρκτες προθέσεις της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να προωθήσει τις ατομικές.
Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ πατάει στην απεργία των χαλυβουργών για να προωθήσει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις περί «ταξικής πάλης», μην υπολογίζοντας το υπαρκτό ενδεχόμενο η «Ελληνική Χαλυβουργία» να κλείσει το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα να χάσουν την δουλειά τους όχι πενήντα αλλά τετρακόσιοι εργαζόμενοι. Ήδη, εντός του εργοστασίου του Βόλου, διακινούνται φήμες ότι εάν παραταθεί η απεργία στον Ασπρόπυργο θα κλείσει το εργοστάσιο Ασπροπύργου και ολόκληρη η παραγωγική δραστηριότητα θα μεταφερθεί οριστικά στον Βόλο. Εάν αυτός είναι ο σκοπός του ΚΚΕ, τότε θα έχουμε την επανάληψη της ιστορίας με την Pirelli, όπου ένα προβληματικό εργοστάσιο ανακοίνωσε την περικοπή 200 θέσεων εργασίας, αντιμετωπίζοντας την οργισμένη αντίδραση του οργανωμένου συνδικάτου, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή των εργασιών και την απόλυση του συνόλου των 1.000 εργαζομένων του. Τότε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εξέθρεψε τα φαινόμενα ακραίου συνδικαλισμού, φρόντισε να προσληφθούν οι απολυμένοι στο Δημόσιο, τώρα, όμως τέτοια πιθανότητα είναι απλά εκτός πραγματικότητας.
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων αλλά εκμεταλλεύεται τους εργατικούς αγώνες και την οικονομική κρίση για να οξύνει και όχι να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις.
Είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης ενός εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων υπεύθυνα και στιβαρά και όχι υστερικά και θα επιδιώκει τον συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος εργοδοτών και εργαζομένων.Καλούτσας Αρτέμιος, Πυρήνας Μαγνησίας"

*** Παροτρύνουμε τους προσεχτικούς αναγνώστες μας να ρίξουν μια δεύτερη ματιά στις υπογραμμίσεις (είναι δικές μας όχι των συντακτών).
Παρατήρηση πρώτη: κατά την Χρυσή Αυγή ο Μάνεσης είχε δίκιο και η πρόταση του ήταν απολύτως "λογική". Άρα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, Βόλου και Ασπροπύργου, έπρεπε αγόγγυστα να αποδεχθούν την 5ώρη εργασία με τη συνακόλουθη μείωση μισθού, γιατί μόνο έτσι θα αποδείκνυαν ότι ...συμπάσχουν με τον δύσμοιρο "πατερούλη-αφεντικό" Μάνεση. Ίσως το ίδιο αγόγγυστα αν η προσφορά τους δεν ήταν αρκετή θα έπρεπε να αποδεχθούν και νέα μείωση ωρών ή ίσως και να δουλεύουν δωρεάν μέχρι ο Μάνεσης να πάρει τα πάνω του;;;
Παρατήρηση δεύτερη: κατά τη Χρυσή Αυγή οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, Βόλου και Ασπροπύργου, έπρεπε να αποδεχθούν ...την ειλικρίνεια του Μάνεση, πως αυτό θα ίσχυε μόνο ως τον Φλεβάρη... και πως τον Μάρτη όλα θα ήταν όπως παλιά! Και πολύ κακώς θεώρησαν οι εργαζόμενοι πως αν έκαναν πίσω τώρα, αυτό θα έδινε στον Μάνεση την αυτοπεποίθηση να συνεχίσει να "ξηλώνει το πουλόβερ", όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι όμοιοι του εργοδότες-καπιταλιστές. Όχι η Χρυσή Αυγή, ξέρει τι λέει, ο Μάνεσης είναι ένας ....τίμιος καπιταλιστής. Τόσο όσο και  οι ιδιοκτήτες του ALTER, της Ελευθεροτυπίας, του Νότος, του Λούκισα κ.λ.π. Άλλωστε κι αυτοί τι έκαναν: απλά ζήτησαν από τους εργαζόμενους τους να συμπάσχουν, να κάνουν λίγο υπομονή. Αλλά αγύριστα κεφάλια αυτοί οι εργαζόμενοι... τους ανάγκασαν σε πτώχευση, σε λουκέτα, σε "στρίβειν δια του αρραβώνος"...
Παρατήρηση τρίτη: κατά την Χρυσή Αυγή αφού "οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν", όταν έρθει αυτή η ώρα που τα κέρδη μειώνονται τότε θα πρέπει να βρούν άλλα "κορόιδα" να πληρώσουν. Και ποιά είναι αυτά;; Φυσικά οι εργαζόμενοι. Κυνική η Χρυσή Αυγή, όχι όμως περισσότερο από τον καπιταλισμό που υπερασπίζεται.
Παρατήρηση τέταρτη: κατά τη Χρυσή Αυγή αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι είναι ο εθνικιστικός συνδικαλισμός, που θα επιδιώκει "τον συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος εργοδοτών και εργαζομένων". Βέβαια εμάς το παραπάνω κείμενο μας θυμίζει ακραίο εργοδοτικό συνδικαλισμό, γιατί ο μόνος που θα είχε όφελος από ΄τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής στην περίπτωση της Χαλυβουργίας είναι ο Μάνεσης.
Ξέρει αλήθεια ο κ.Μάνεσης τις υπηρεσίες που του προσφέρει η Χρυσή Αυγή με τις προκηρύξεις της για να τους ανταμείψει;;;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ 12 ΚΑΙ 30 ΓΕΝΑΡΗ

Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Γειτονιές αλληλεγγύης και όχι φασιστικού μίσους.
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου δικάζονται 3 από τα μέλη 15μελούς φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν μαχαιρώσει Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 12/12/2011, αλλά αναβλήθηκε επειδή μια εκ των τριών κατηγορουμένων, η γνωστή «τηλεαστέρας» Θέμις Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής, παρουσίασε δια της δικηγόρου της πιστοποιητικό ψυχιάτρου που ανέφερε ότι πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής. Πρόκειται για ένα περίεργο είδος κατάθλιψης που προσβάλλει αποκλειστικά ακροδεξιούς (βλέπε και υπόθεση Μπρέιβικ στη Νορβηγία), ένα είδος κατάθλιψης που ενώ απέτρεψε την κατηγορούμενη από το να παραστεί στη δίκη της, ουδόλως την εμπόδισε λίγες μέρες αργότερα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των τραμπούκων φασιστών που προπηλάκιζαν και απειλούσαν μέσα στην αίθουσα του Ναυτοδικείου Πειραιά κατά τη διάρκεια της δίκης για τα συνθήματα εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους των ΟΥΚάδων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010.
Επιπλέον, στις ημέρες των γιορτών, η φασιστική συμμορία  που δρα στον Άγιο Παντελεήμονα ξαναχτύπησε, τραυματίζοντας στις 23 και 27 Δεκεμβρίου περαστικούς μετανάστες με ρόπαλα και σιδηρογροθιές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Είναι σκανδαλώδες ότι για μια ακόμη φορά η συμμορία έδρασε ανενόχλητη, κανείς δε συνελήφθη, ενώ τα θύματα, παρότι τραυματισμένοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο στοιχείων.
Μια ακόμη δίκη φασιστών θα γίνει στις 30 Γενάρη, όπου δικάζονται 44 «αυτόνομοι εθνικιστές», που πριν ενάμιση χρόνο είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός δημοσιογράφος της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικός Κόσμος», αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ.
Η κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ επισημαίνει διαρκώς ότι το βασικό στήριγμα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί. Κανένας δημοκρατικός πολίτης να μη δείξει ολιγωρία απέναντι στην φασιστική απειλή. Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, ιδιαίτερα τη στιγμή που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι-ες πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα στα μέτρα που μας βυθίζουν στη φτώχεια και τη βαρβαρότητα.
Ο φόβος θα σπάσει μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη.
 Όλοι και όλες στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9.00 π.μ.
12 Ιανουαρίου στη δίκη των μαχαιροβγαλτών του Αγ. Παντελεήμονα.
30 Ιανουαρίου στη δίκη για την επίθεση φασιστών σε αντιρατσιστική συγκέντρωση.  
Αντιφασιστική Κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Δείτε:
1. Αναλυτική περιγραφή της επίθεσης στον Mustafa Haidari, Αντιπρόεδρο του Αφγανικού Πολιτιστικού Συλλόγου “ΝΟΥΡ”, στις 23/12/11
http://potexana.wordpress.com/2012/01/04/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1/
2. Βιος και πολιτεία της κατηγορούμενης για ρατσιστική επίθεση Θ.Σκορδέληhttp://www.youtube.com/watch?v=TW7KpJKN3sU

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

META 18 XPONIA...

Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη δύο Βρετανοί, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη ρατσιστική δολοφονία ενός μαύρου εφήβου, το 1993.
Ο Γκάρι Ντόμπσον και ο Ντέιβιντ Νόρις καταδικάστηκαν σε ισόβια για την απρόκλητη δολοφονία του 18χρονου Στίβεν Λόρενς.
Ο άτυχος νεαρός πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε ενώ περίμενε το λεωφορείο σε γειτονιά του νότιου Λονδίνου. Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 1993.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ντόμπσον θα πρέπει να εκτίσει κατ' ελάχιστον 15 χρόνια και δύο μήνες κάθειρξη ενώ ο Νόρις 14 χρόνια και τρεις μήνες.
«Ήταν ένα φρικτό και σατανικό έγκλημα» δήλωσε ο δικαστής Κόλμαν Τρίσι στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι.
«Αυτό το έγκλημα δεν διαπράχθηκε για κανέναν άλλο λόγο πέραν του ρατσιστικού μίσους. Ένας αθώος 18χρονος με μια πολλά υποσχόμενη ζωή μπροστά του σφαγιάστηκε στο δρόμο μπροστά στα μάτια αυτοπτών μαρτύρων από μια ρατσιστική συμμορία.»
Απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους, είπε πως «ήσασταν και οι δύο μέλη αυτής της συμμορίας. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι συμφωνούσατε πλήρως στις απόψεις και τις συμπεριφορές της».
Οι δύο καταδικασθέντες ήταν ανήλικοι (17 ο Ντόμπσον και 16 ο Νόρις) όταν διαπράχθηκε ο φόνος του Λόρενς.
Ο Ντόμπσον, 36 ετών σήμερα, και ο Νόρις, 35, κρίθηκαν ένοχοι έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε έξι εβδομάδες και βασίστηκε σε νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έφερε στο φως η ιατροδικαστική και επιστημονική έρευνα.
Στη συμμορία ανήκαν άλλα τουλάχιστον τρία άτομα, που δεν έχουν συλληφθεί.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, καλεί μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων, συνδικάτα και μαζικούς φορείς, σε συνάντηση για να προετοιμάσουμε κινητοποιήσεις σε δύο δίκες φασιστών που θα γίνουν στις 12 και 19 Γενάρητην Τετάρτη 4-1 στις 8 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13: (Θυμίζουμε ότι στο μεταξύ, στις 23 και 27 Δεκεμβρίου, έγιναν δύο νέες επιθέσεις με μαχαιρώματα εναντίον μεταναστών):
1. Την δίκη των 3 μαχαιροβγαλτών φασιστών του Αγίου Παντελεήμονα που δικάζονται στις 12 Γενάρη, μετά από 3 αναβολές. Μεταξύ τους και η χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη , η οποία δήλωσε δια της δικηγόρου της ότι «πάσχει από κατάθλιψη» στο δικαστήριο της 12 Δεκεμβρίου, ενώ δύο μέρες μετά προπηλάκιζε μάρτυρες και δικηγόρους κατηγορίας των φασιστών ΟΥΚάδων στη σχετική δίκη στο ναυτοδικείο
2. Τη δίκη των 44 ΅αυτόνομων εθνικιστών΅ στις 19 Γενάρη, οι οποίοι πριν ενάμιση χρόνο είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου. Μεταξύ τους ο επί πολλούς μήνες προφυλακισμένος φασίστας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ, που του πρόσφεραν ευρεία υποστήριξη ως αδίκως διωκόμενου, αθώου δημοσιογράφου του Ελληνικού Κόσμου...
Και για τις 2 δίκες, το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, καλεί σε συγκεντρώσεις στην Ευελπίδων στις 9 π.μ. Στόχος είναι η συνδιοργάνωση με τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις δύο μαζικότατων κινητοποιήσεων, μέσα κι έξω από τα δικαστήρια.
Παλεύουμε για την καταδίκη των φασιστών και τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών.
Για γειτονιές αλληλεγγύης, όχι ρατσιστικού μίσους
Για ενότητα ντόπιων και μεταναστών απέναντι στα χαράτσια και τα μνημόνια της κυβέρνησης και της τρόϊκας

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ