Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με τους εποχούμενους Χρυσαυγίτες που χαιρετούσαν ναζιστικά
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με τους εποχούμενους Χρυσαυγίτες που χαιρετούσαν ναζιστικά
Το ακραίο φασιστικό της πρόσωπο αποκάλυψε για άλλη μία φορά η «Χρυσή Αυγή», προκαλώντας με μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Στο στόχαστρο των μελών της οργάνωσης δεν βρέθηκαν αυτήν τη φορά μόνο μετανάστες και φοιτητές, αλλά και απεργοί δημοσιογράφοι.
Προχθές το μεσημέρι μηχανοκίνητη πομπή της «Χρυσής Αυγής», που από το πρωί έκανε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών, πέρασε μπροστά από τη συγκέντρωση των απεργών δημοσιογράφων, στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί οι μάσκες έπεσαν και οι Χρυσαυγίτες άρχισαν να προκαλούν τους παρευρισκομένους με χυδαίες βρισιές, μούντζες, άσεμνες χειρονομίες, αλλά και ναζιστικούς χαιρετισμούς, που απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό...
Οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών δεν σταμάτησαν σ' αυτό το σημείο. Την ίδια ημέρα, η περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ μετατράπηκε για άλλη μία φορά σε πεδίο μάχης. Τα αίματα στην Πατησίων άναψαν όταν εμφανίστηκε μπροστά από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου η μοτο-πορεία με τις κιτρινόμαυρες σημαίες. Οι Χρυσαυγίτες συνεπλάκησαν με φοιτητές και μετανάστες που βρίσκονταν εκεί. Ο πετροπόλεμος γενικεύτηκε με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγη ώρα η οδός Πατησίων και να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να απομακρυνθούν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και να επανέλθει η ηρεμία. Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή τραυματισμοί.
Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ κατήγγειλαν την ανοχή της αστυνομίας στο περιστατικό, ενώ θύμιζαν τη ρατσιστική επίθεση με κατσαβίδι σε μετανάστη έξω από τη σχολή πριν από μία εβδομάδα.
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει επίσης βίντεο με άλλο περιστατικό στην πλ. Κυψέλης, όπου ο υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζει έντονα σε αστυνομικούς και χτυπά μαινόμενος μπροστά τους σταθμευμένο αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δικυκλιστές της «Χρυσής Αυγής».
Η οργάνωση υποστήριξε πως το αυτοκίνητο δεν υπέστη ζημιά και ότι ανήκε σε μέλος της «Χρυσής Αυγής»... Καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο για πογκρόμ επιθέσεων από κρανοφόρους με ελληνικές σημαίες εναντίον μεταναστών και Τσιγγάνων το βράδυ του Σαββάτου στο Θησείο.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ

«Η κληρονομιά μου από το Αουσβιτς είναι ο αριθμός 182641 που χαράχτηκε στο χέρι μου». Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε τη διήγησή του ο Ισαάκ Μιζάν, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών συνελήφθη στην Αρτα και πέρασε τις πύλες του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί. Το ακροατήριο του κ. Μιζάν ήταν εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε χθες ο καθηγητής Χάγκεν Φλάισερ με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Ελληνες Εβραίοι, επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, μίλησαν για τη ζωή τους την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις τιτάνιες προσπάθειες που έκαναν για να παραμείνουν ζωντανοί κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Ο κ. Μιζάν, ο οποίος αντιμετώπιζε τον θάνατο σε καθημερινή βάση, είπε ότι δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε, όταν ξεκίνησε το τρένο από την Αρτα στις 24 Μαρτίου 1944. «Οταν φτάσαμε στην Αθήνα για να αλλάξουμε τρένο, έφυγα ανενόχλητος, αλλά, επειδή δεν ήξερα την πόλη, γύρισα για να είμαι με την οικογένειά μου. Κανείς μας δεν είχε ιδέα για το τι μας περιμένει».
Στην παραμονή του στο Αουσβιτς μοιραζόταν μία κουβέρτα με ένα συγκρατούμενό του, έβλεπε σε καθημερινή βάση απαγχονισμούς και εργαζόταν σκληρά για να επιβιώσει. «Σε τακτά χρονικά διαστήματα μας εξέταζαν οι γιατροί και όποιος ήταν αδύναμος ή άρρωστος πήγαινε στον θάλαμο αερίων. Μια μέρα ήμουν πολύ άρρωστος, είχα 40 πυρετό και δεν μπορούσα να δουλέψω. Ηταν σίγουρο ότι θα με σκότωναν. Ευτυχώς, με έσωσαν τα ξαδέλφια μου που εργάζονταν αλλού και με έκρυψαν μέχρι να γίνω καλύτερα» διηγήθηκε ο κ. Μιζάν.
Αντιμέτωπος με τον θάνατο ήταν σε καθημερινή βάση ο Ισαάκ Μιζάν ο οποίος κατάφερε να επιζήσει για περισσότερο από έναν χρόνο στο Αουσβιτς
Αντιμέτωπος με τον θάνατο ήταν σε καθημερινή βάση ο Ισαάκ Μιζάν ο οποίος κατάφερε να επιζήσει για περισσότερο από έναν χρόνο στο Αουσβιτς
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φλάισερ τόνισε ότι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να διοργανώσει την εκδήλωση ήταν η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, «ένα νέο κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του εντυπωσιακά και τρομακτικά». «Στην πορεία προς τις εκλογές του Ιουνίου ελπίδα όλων είναι να κατέβουν τα ποσοστά του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος. Ως ιστορικός που 40 χρόνια ασχολούμαι με αυτή τη ζοφερή περίοδο και τις έως σήμερα ποικιλόμορφες συνέπειές της, αισθάνομαι πως οφείλω να δράσω. Ενα πρώτο βήμα είναι να δοθεί ο λόγος στους μάρτυρες και μάλιστα σε έναν χώρο στον οποίο καλλιεργείται η παιδεία και η γνώση, το πανεπιστήμιο» επισήμανε.
Κρυμμένοι σε σπίτια φίλων στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας πέρασαν τα χρόνια της γερμανικής κατοχής ο Αλέξανδρος Σιμχάς και η Ροζίνα Ασερ Πάρδο.
Η οικογένεια του κ. Σιμχάς εγκατέλειψε το αρχοντικό της στην Καβάλα και μετακόμισε σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας όταν ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. «Ο πατέρας μου έβλεπε μακριά και ήξερε ότι έπρεπε να πάμε κάπου όπου θα χανόμασταν στο πλήθος. Οι άλλοι Εβραίοι της Καβάλας δεν τον άκουσαν και οι περισσότεροι από αυτούς χάθηκαν», λέει στο «Εθνος». Στα χρόνια της κατοχής η οικογένεια Σιμχάς μετακόμιζε από σπίτι σε σπίτι, κρυβόταν όσο καλύτερα μπορούσε, ενώ κάποια στιγμή τα μέλη της χωρίστηκαν. «Ευτυχώς βρεθήκαμε ξανά μετά τον πόλεμο», λέει.
Η κ. Πάρδο είναι μέλος της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, η οποία σχεδόν εξοντώθηκε από τους ναζί. Η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, πάντως, κατάφεραν να γλιτώσουν. «Στην αρχή εγώ και η μικρή μου αδερφή δραπετεύσαμε από το γκέτο της Θεσσαλονίκης ακολουθώντας ένα αφύλακτο μονοπάτι. Προηγουμένως η μητέρα μας είχε αφαιρέσει το κίτρινο αστέρι που ήταν ραμμένο στα ρούχα μας. Μας έδωσαν καταφύγιο κάποιοι οικογενειακοί φίλοι. Λίγες μέρες αργότερα δραπέτευσαν και οι γονείς μας και μας βρήκαν. Μείναμε κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα απέναντι από το παλιό μας σπίτι», διηγείται. Η οικογένεια Πάρδο, πάντως, βρήκε και έναν ανέλπιστο σύμμαχο σε αυτά τα δύσκολα χρόνια. «Μας βοήθησε πολύ ένας στρατιώτης που δεν ξέρω αν ήταν Γερμανός ή Αυστριακός. Μας έλεγε πότε γίνονταν μπλόκα για να προσέχουμε περισσότερο», λέει στο «Εθνος».
Για ό,τι αφορά την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σιμχάς επισημαίνει ότι «ο Ελληνας δεν είναι φασίστας. Θεωρώ ότι η άνοδός της είναι παροδική και βασίζεται αφενός στην άγνοια και αφετέρου στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΑΛΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ...ΠΑΠΙΑ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης ένας αλλοδαπός, πακιστανικής υπηκοότητας στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγιο Νικόλαο. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με τραύματα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται.
Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε προχθές το βράδυ, όταν θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ένας ο 33χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές μέσα σε συρμό του Ηλεκτρικού μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών.
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε βαγόνι του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Κηφισιά κοντά στον σταθμό της Ομόνοιας. Ο δράστης διέφυγε ενώ ο μετανάστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ...

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Με μία επιχείρηση σκούπα στις 26 Μαϊου η αστυνομία στα Ιωάννινα, όπως καταγγέλλουν η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Κατάληψη «Αντιβίωση», σφράγισε κτίρια του παλιού νοσοκομείου Χατζηκώστα, στα οποία διέμεναν μετανάστες, με αποτέλεσμα 6 από αυτούς να εγκλωβιστούν μέσα. Ώρες αργότερα απεγκλωβίστηκαν από  μέλη της Κατάληψης «Αντιβίωση» που βρίσκεται επίσης στα ίδια εγκαταλελειμμένα κτίρια του παλιού νοσοκομείου.
Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, αλλά και η Κατάληψη «Αντιβίωση» τα κτίρια, σφραγίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Χατζηκώστα και του Ερυθρού Σταυρού.
Η επιχείρηση σκούπα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πραγματοποιήθηκε την 26η  Μάη στις 7 το πρωί με τη συμμετοχή αξιωματικών αστυνομίας, δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ, αστυνομικά σκυλιά, δυνάμεων της πυροσβεστικής και συνεργεία για τοποθέτηση λαμαρίνων. Η επιχείρηση έγινε παρουσία δημοσιογράφων.
Όταν τελείωσε η επιχείρηση, που όπως αναφέρει η Κατάληψη «Αντιβίωση» διήρκεσε 14 ώρες, όλα τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου Χατζηκώστα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και 15 χρόνια και στα οποία διέμεναν μετανάστες, σφραγίστηκαν με λαμαρίνες.
Τα μέλη της κατάληψης «Αντιβίωση» σχετικά με τους έξι μετανάστες που εγκλωβίστηκαν μέσα στα κτίρια και τους οποίους οι ίδιοι απεγκλώβισαν αναφέρουν : «αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι το σκυλί της αστυνομίας δεν τους ανακάλυψε κατά τον έλεγχο των κτιρίων. Προφανώς ο αργός τους θάνατος από ασιτία ή δίψα ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια που έχει η εξουσία για όλους και όλες που περισσεύουμε».
«Εδώ και καιρό χτίζεται η προπαγάνδα ότι οι μετανάστες αποτελούν κοινωνικό, υγειονομικό, πολιτικό πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που αναγνωρίζουμε εμείς είναι ο διάχυτος ρατσισμός που εμποδίζει την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και ισοτιμίας ανάμεσα σε ανθρώπους. Που χτίζει διαχωρισμούς με βάση τις πολιτιστικές, φυλετικές και θρησκευτικές ταυτότητες», σημειώνουν.
Βίντεο της κατάληψης «Αντιβίωση» με εικόνες από την επιχείρηση σκούπα και τον απεγκλωβισμό των έξι μεταναστών. Κατά τη διάρκεια του βίντεο διαβάζεται και το κείμενο της Κατάληψης για την επιχείρηση σκούπα της 26ης Μαϊου στα Ιωάννινα. 
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί με ανακοίνωσή της το «Εργατικό Κέντρο της πόλης, τα σωματεία των εργαζομένων του Χατζηκώστα και την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ηπείρου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση και να δοθεί επίσημη άδεια για να διαμένουν οι μετανάστες σε αυτά τα κτίρια».
«Καλούμε όλη την Αριστερά, τις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία να προχωρήσουμε στην άμεση διοργάνωση ενός αντιναζιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ

Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα που φέρει τον τίτλο: «Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης».
Το κείμενο αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «είναι κληρονόμος της ιδεολογίας του γερμανικού ναζισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στο χάος και την αιματοχυσία».
«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βιώνει την αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας. Στη Λετονία, φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την ετήσια παρέλαση των βετεράνων Waffen SS, παρά την έντονη κριτική που προκάλεσε.
» Στην Αυστρία, το ακροδεξιό κόμμα FPÖ έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στην Ουγγαρία, η "Ουγγρική Φρουρά"- απόγονος της πολιτοφυλακής του κόμματος των τοξοϊδών σταυρών που άλλοτε οργάνωσε τον αφανισμό των Εβραίων και των Τσιγγάνων, σήμερα τρομοκρατεί εβραϊκούς πληθυσμούς και προκαλεί βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ρομά» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί.
Το κείμενο τονίζει ότι η αναβίωση αυτή έγινε δυνατή με τη συστηματική επίθεση από τα ακροδεξιά κόμματα της ιδέας της συλλογικότητας, στρατηγική που υιοθετήθηκε κατά το πρότυπο του "Κόμματος για την Ελευθερία" του Γκερτ Βίλντερ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Ολλανδία.
«Ο πυρήνας αυτής της στρατηγικής είναι να κρύψει τη ρητορική για τις ανισότητες των φυλών πίσω από την πολιτιστική μάσκα της "καταπολέμησης του εξισλαμισμού της Ευρώπης"» προσθέτει το κείμενο.
Η οικονομική και κοινωνική κρίση ευνοεί την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και το φόβο της πτώσης της Γηραιάς Ηπείρου και σ' αυτό το πλαίσιο η στρατηγική έχει αποδειχθεί ανησυχητικά αποτελεσματική, συνεχίζει η επιστολή.
Επίσης, οδήγησε στην απενοχοποίηση των ακροδεξιών κομμάτων και τους επέτρεψε να γίνουν μέλη κυβερνητικών συνασπισμών, συνεισφέροντας στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι τα αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια είναι κοινότοπα μέσα στην Ευρώπη.
«Τώρα αυτή η ακροδεξιά, όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί στο εξής, με εκλογική επιτυχία, να έχει ένα ανοιχτό βήμα στη ρητορική του μίσους» τονίζει η επιστολή.
«Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι» τονίζει η επιστολή.
Η επιστολή απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, στα πολιτικά κόμματα, στα συνδικάτα, στην κοινωνία των πολιτών, στους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες για την καταπολέμηση της Άκρας Δεξιάς, δίνοντας ζωή στο ευρωπαϊκό όνειρο.
«Το ευρωπαϊκό αυτό όνειρο για το οποίο δεσμευόμαστε, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναζισμού και της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Είναι το όνειρό μας για μια ήπειρο απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Πρόκειται για το σχέδιο μιας κοινωνίας χτισμένης στην κοινή συμβίωση, πέρα από τα εθνικά σύνορα» προσθέτει η επιστολή.
Οι διανοούμενοι αναφέρουν ότι προκειμένου να ενσαρκωθεί εκ νέου αυτό το όνειρο, θα πρέπει να τερματιστούν δύο δόγματα: πρώτον το δόγμα της λιτότητας, το οποίο «είναι υπεύθυνο για τρομερές κοινωνικές τραγωδίες, δημιουργώντας τις συνθήκες που εξηγούν την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων και το οποίο παγιδεύει το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας στην αποπληρωμή του χρέους, σαν να πρέπει να θυσιαστούν ολόκληρες γενιές στο βωμό της αέναης λιτότητας».
Δεύτερον, αναφέρει η επιστολή, πρέπει να αντικρουστεί το δόγμα του «ευρωπαϊκού φρουρίου», που ευνοεί την εξάπλωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κλείνει τα σύνορα της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
«Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη» καταλήγει η επιστολή.
Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι: Άντονι Γκίντενς, Ντάριο Φο, Άμος Γκιτάι, Μπερνάρ Κουσνέρ, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, Ολιβιέρο Τοσκάνι.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ

Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο δέχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε συρμό του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια ένας 33χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί προκύπτει ότι λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο αλλοδαπός διαπληκτίστηκε έντονα με κάποιον άλλο επιβάτη, ο οποίος ξαφνικά έβγαλε ένα μαχαίρι και χτύπησε τουλάχιστον δυο φορές σε διάφορα σημεία του σώματος του τον 33χρονο. Ακολούθως από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης του άρπαξε 130 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Για το ίδιο θέμα βέβαια στο ιντυμιντια αυτόπτες μάρτυρες ξεκαθαρίζουν ότι ο μαχαιροβγάλης που έκανε ότι έκανε μπροστά στα μάτια όλων των επιβατών δήλωσε και την πολιτική του ταυτότητα. Ποιά άλλη; Χρυσή Αυγή φυσικά.

19ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ YRE, ΠΗΛΙΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 27/7-5/8



email: yregreece@hotmail.com - blog: yregreece.blogspot.com
facebook: www.facebook.com/19ocampingyre
Αριθμός λογαριασμού Τράπεζας: Εθνική Τράπεζα 134/629544-40
Φαξ: 210 2283077
Τηλ: Αθήνα: 210 2283018-19 & 6976436302  -  Θεσ/νίκη: 2310540432 & 6977646995  - Βόλος: 6948592320 (Πάρης)  -  Κέρκυρα: 6976040070 (Ιάκωβος)  -  Λάρισα: 6948592320 (Πάρης)  - Κρήτη: 6978239050 (Ντόνα) -  Πάτρα: 6947244092 (Κατερίνα) -  Κοζάνη: 6939072091 (Αποστόλης)

Στην εποχή της πιο βαθιάς μεταπολεμικής κρίσης του συστήματος, των μνημονίων, των πρωτοφανών επιθέσεων στις κατακτήσεις μας αλλά και ιστορικών κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης σας καλούμε στο κάμπινγκ που διοργανώνουμε για 19η χρονιά από την Παρασκευή 27 Ιουλίου ως την Κυριακή 5 Αυγούστου.
Φέτος πάμε στον Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, (60χλμ από το Βόλο) στο οργανωμένο κάμπινγκ ΛΟΥΙΖΑ  (www.camplouisa.gr).
Πολλή σκιά, καλή οργάνωση, ζεστό νερό όλο το 24ωρο, εστιατόριο με πολύ φτηνές -ειδικές για εμάς- τιμές, με δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο στέκι με φτηνό καφέ, σάντουιτς, σουβλάκια κτλ. Ξεκούραση, διασκέδαση, ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, για τα κινήματα, τους αγώνες μας, τις ανάγκες μας και το τι φέρνει το μέλλον είναι οι βασικοί μας στόχοι.
Εργαστηρια:
Θεατρικό δρώμενο - Γιόγκα - Πολεμικές τέχνες - Χορός - κατασκευή κοσμημάτων - μονοπάτια Πηλίου κτλ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ:
στο χώρο του κάμπινγκ καθημερινά στις 9μμ με ελεύθερη είσοδο
ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Ολοήμερες εκδρομές με πλοίο στη Σκιάθο και με λεωφορείο γύρο Πηλίου
BEACH PARTIES
Στην παραλία του Πλατανιά ολονύκτια πάρτι τα ΣΑΒΒΑΤΑ 28/7 & 4/8 από τις 23.00μμ - 06.00πμ και απογευματινό πάρτυ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7 από τις 17.00μμ – 24.00μμ
LIVEEVENTS
Με ροκ και ρεμπέτικα συγκροτήματα στο χώρο του κάμπινγκ
Συζητησεις (στο χώρο του κάμπινγκ με ελεύθερη συμμετοχή):
Το πλήρες πρόγραμμα των συζητήσεων στο www.yregreece.blogspot.com
Για την κρίση, την αριστερά, τα κινήματα διεθνώς με συμμετοχή αντιπροσώπων από Γερμανία-Ιταλία-Ισπανία-Ιρλανδία-Αυστρία- Βέλγιο-Κύπρο-Τυνησία κ.α.
Τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την άνοδο της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, τις μετεκλογικές προοπτικές και τις απαντήσεις που δίνουμε για το μνημόνιο και το ευρώ.
Για τον αγώνα ενάντια στο φασισμό  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Για τα περιβαλλοντικά κινήματα πανελλαδικά
Για τους αγώνες των εργαζομένων και τα συμπεράσματα που προκύπτουν
Για την παιδεία (φοιτητές-μαθητές), την υγεία, τα προβλήματα των γυναικών, την τέχνη, την ACTA κα
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
97 ευρώ από Αθήνα -  92 ευρώ από Θεσ/νίκη -  60 ευρώ από Βόλο
Περιλαμβάνονται: * μεταφορές με επιστροφή με λεωφορεία * 9 διανυκτερεύσεις με δική σας σκηνή στο κάμπινγκ * κάρτα για εκπτώσεις 10-20% σε ταβέρνες και καφέ στον Πλατανιά και σε γύρω χωριά.
* Για όσους έρθουν μόνοι τους ή μείνουν λιγότερες μέρες η τιμή είναι 7 ευρώ το άτομο (με δική σας σκηνή) την ημέρα.
* Υπάρχουν επίσης δωμάτια πολύ κοντά στο κάμπινγκ σε ειδικές τιμές

ΝΕΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΗ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

Aναδημοσίευση από τα ΝΕΑ
 
Σε κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος αποφάσισαν να προχωρήσουν οι κάτοικοι της Πάτρας μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά από τρεις νεαρούς Αφγανούς. Αυτό που τονίζουν στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα είναι ότι «δεκαπέντε και πλέον χρόνια που κάνουν υπομονή, βλέποντας ολόκληρες γειτονιές της πόλης να μετατρέπονται σε γκέτο, είναι πολλά».
Χθες οι κάτοικοι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης επανέλαβαν ότι «ούτε με τη Χρυσή Αυγή είμαστε ούτε αυτόκλητους σωτήρες χρειαζόμαστε. Ασφάλεια θέλουμε για τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας». Μάλιστα, αρκετοί κάτοικοι σημείωναν ότι τα επεισόδια ξέσπασαν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι με την παρουσία τους απέτρεψαν αρκετούς από το να πάρουν μέρος στις διαμαρτυρίες λόγω φόβου.
Η ΒΕΝΤΕΤΑ. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάντως στην πόλη επικρατεί ηρεμία, καθώς οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων - στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και αντιεξουσιαστές - έχουν αποτραβηχθεί από το προσκήνιο. Οι φόβοι όμως της Αστυνομίας για νέες συμπλοκές μεταξύ των δύο ομάδων παραμένουν. Οι χρυσαυγίτες φέρονται να έχουν λάβει εντολές «να κάνουν πίσω τουλάχιστον έως τις εκλογές και να μην κάνουν τίποτα, εκτός και αν προκληθούν», αλλά η βεντέτα τους με τους αντιεξουσιαστές, που έχει εκδηλωθεί με σειρά επεισοδίων τους τελευταίους μήνες, έχει ενταθεί μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη από αντιεξουσιαστές.
Ετσι, και καθώς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (πρόσφατα δέχτηκαν επιδρομή από αντιεξουσιαστές) βρίσκονται στην οδό Γερμανού, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το κτίριο Μαραγκόπουλου στην οδό Γούναρη που τελεί υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών, οι αστυνομικοί είναι σε διαρκή ετοιμότητα. Την ίδια στιγμή «εξαφανισμένοι» από τα συνήθη στέκια τους είναι οι λαθρομετανάστες. Αρκετοί απ' όσους εντοπίστηκαν τις ημέρες των επεισοδίων μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία στην Αθήνα.
ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ. Στην περιοχή των Ιτέων, πίσω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, μετά τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά συχνές είναι οι περιπολίες των αστυνομικών ενώ «εξαφανίστηκαν» οι μετανάστες. «Οσοι έχουν απομείνει - περισσότεροι από 500 - βρίσκονται σε παλιά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή και περιμένουν την εκτόνωση της οργής των κατοίκων», λέει ένας από τους κατοίκους της περιοχής, ο Φώτης Γαλιατσάτος.
Προ διμήνου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από την περιφέρεια να υποδείξει σημείο για να λειτουργήσει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
«Τέτοιοι χώροι δεν φτιάχνονται στις πύλες εξόδου, όπως είναι η Πάτρα, αλλά στις πύλες εισόδου, όπως είναι τα σύνορα», υποστηρίζει ο δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς.
Μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος προτείνει «τη δημιουργία πλωτού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών ως μια λύση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην περιοχή και να μη δούμε ακόμη χειρότερα».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ανάμεσα τους και 80 παιδιά ) ΔΙΕΚΟΠΗ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΣΙΤΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Οι επιλογές του ελληνικού κράτους για τους πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαυρίου είναι δύο: ή να πεθάνουν από την πείνα ή να θαφτούν ζωντανοί στο ετοιμόρροπο κτίριο.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:
Όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια σίτισης των προσφύγων στο Λαύριο δεν είμαστε εθελοντές, δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τους αρμόδιους φορείς απαλλάσσοντας τους από τις ευθύνες τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕ-ΘΕΛΟΝΤΕΣ !!!
Δεν θέλουμε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν θέλουμε με πρόσχημα την οικονομική κρίση να εδραιωθεί καμία ανθρωποφαγική θεωρία στην χώρα μας που στρέφεται ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στο φιλότιμο και στην ανθρωπιά.
ΣΗΜΕΡΑ  ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΕ-ΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ:
σας καλούμε το μεσημέρι 14.30μμ στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου. Το κάλεσμα έχει τίτλο "οι πεινασμένοι σας καλούν για ένα μεζέ",
Για να δεις που ζουν !
Για να δεις ότι δεν πρέπει να φοβάσαι αυτούς αλλά τους ανθρωποφάγους του συστήματος, που θέλουν να φάνε όλους τους λαούς.
Για να δεις ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να μοιράζεσαι.
Για να δώσεις μια απάντηση με την παρουσία σου σε κάθε φασίστα.
Για να δεις τι σημαίνει αλληλεγγύη.
Για να καταλάβεις ότι έχουμε πόλεμο. .
Για να βεβαιωθείς ότι αυτό τον πόλεμο ,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !!!!!
Κάποιος φίλος θα φέρει τρόφιμα για τα παιδιά και κοψίδια να τα ψήσουμε επί τόπου.
(Αν υπάρχουν διαθέσιμοι μουσικοί είναι καλοδεχούμενοι . Πάρε την μπύρα σου κι ότι άλλο θες κι έλα !
Tα δικά μας δακρυγόνα θέλουν θράκα και πνευμόνια!!!)

Για όποια παραπάνω πληροφορία επικοινωνήστε στο 6936858664

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΞΥΛΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ...


Χθες το βράδυ παρέα Ελλήνων επιτέθηκε και έδειρε Πακιστανούς στο Βασιλικό της Εύβοιας, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο άλλο επεισόδιο. Στη συνέχεια η «παρέα» των Ελλήνων μεγάλωσε και επιτέθηκε σε μετανάστες της περιοχής, ενώ έσπασε και μαγαζιά μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ακροδεξιούς που δρουν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα και προκαλούν έχουν ξυλοκοπήσει και στο παρελθόν μετανάστες.
Mέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 20χρονος από τη Χαλκίδα, ο οποίος έχει οδηγηθεί στον Eισαγγελέα ενώ εκφράζονται φόβοι για ξέσπασμα νέων επεισοδίων ως αντίποινα.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ...

Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που δεν έχει καμία σχέση με την Αστυνομία, είναι ο κρανοφόρος που απεικονίζεται σε φωτογραφίες και βίντεο, που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες και τον δείχνουν να βρίσκεται ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις προχθές, έξω από το εργοστάσιο της «Πειραϊκής - Πατραϊκής» στην Πάτρα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:
- Το πρόσωπο αυτό ουδεμία σχέση έχει με την Αστυνομία.
- Όπως προέκυψε, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, μετέβη στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για τη στάση της αστυνομίας έναντι των συγκεντρωμένων και εκείνη τη στιγμή πήραν έκταση τα επεισόδια.
- Οι δυνάμεις που βρισκόντουσαν στο σημείο είχαν μεταφερθεί εκεί από την Ακαρνανία για ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων και το άτομο δεν ήταν γνωστό σε αυτούς, ούτε κατ' όψη.
- Όπως διαπιστώθηκε, από τη διενεργούμενη έρευνα, πρόκειται για υποψήφιο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα.
- Για τα επεισόδια διενεργείται προανάκριση, υπό την εποπτεία Εισαγγελέα.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΚΡΙΣΗ ΔΥΝΑΜΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ
 
Ποιες είναι οι αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής; Τι ήταν αυτό που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να ψηφίσουν μια ακραία εθνικιστική και φιλοναζιστική οργάνωση στέλνοντάς τη στο Κοινοβούλιο με ποσοστό 7% και 21 έδρες; Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα συμπεράσματα βασίζονται στη σύγκριση μεταξύ των στοιχείων δύο διαφορετικών ερευνών που έγιναν το 2011 και το 2012.
Μια από τις βασικές παραμέτρους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Χρυσής Αυγής είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η τοποθέτηση των Ελλήνων απέναντι στους μετανάστες, η οποία χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ως αρνητική. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η παρουσία τους βλάπτει την οικονομία και υποσκάπτει την πολιτισμική ζωή και ταυτότητα της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρνητική στάση απέναντι στους μετανάστες δεν περιορίζεται μόνο στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη μεταναστευτική παρουσία, αλλά διαχέεται και στους κατοίκους των υπολοίπων διαμερισμάτων της Αθήνας. Με άλλα λόγια η αντιμεταναστευτική στάση των πολιτών αποδεσμεύεται από «τοπικά» ζητήματα και το βίωμα της καθημερινότητας και μετατρέπεται σε γενικευμένη θέση ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα ανασφάλειας ή ανεργίας.
Οι μισοί Αθηναίοι κατά των μεταναστών
Στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας το 59% των κατοίκων στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα (περιλαμβάνονται οι συνοικίες Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Σεπόλια ως Πατήσια στο πρώτο, ενώ Πατήσια και Κυψέλη ανήκουν στο δεύτερο) και το 53% των κατοίκων των υπολοίπων διαμερισμάτων απαντούν ότι θεωρούν πως είναι αρνητική, ενώ το 33% στο 4ο και στο 6ο και το 36% στα υπόλοιπα απαντούν ότι είναι ουδέτερη και το 8% και το 11% αντιστοίχως θεωρούν ότι είναι θετική.
Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι οι μετανάστες υποσκάπτουν ή εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της χώρας το 61% των ερωτωμένων στο κέντρο της Αθήνας απαντά ότι την υποσκάπτουν, το 31% έχει ουδέτερη θέση και το 8% πιστεύει ότι την εμπλουτίζουν. Τα ποσοστά για τους κατοίκους των υπολοίπων περιοχών της Αθήνας είναι 52%, 32% και 16% αντιστοίχως.
Η στάση εναντίον των μεταναστών δεν περιορίζεται μόνο στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά διαχέεται με διαβαθμίσεις και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, με μοναδική εξαίρεση τους ψηφοφόρους της Δράσης που έχουν ουδέτερη στάση. Οι ψηφοφόροι κομμάτων της Αριστεράς, αν και αρνητικοί και αυτοί έναντι των μεταναστών, είναι περισσότερο διαλλακτικοί, ενώ οι υπόλοιποι τάσσονται εμφανώς υπέρ μιας αυστηρότερης πολιτικής.
Φόβος και εγκληματικότητα
Συγκρίνοντας τα δεδομένα των δύο διαφορετικών ερευνών που έγιναν τα ισάριθμα τελευταία χρόνια, το 2012 παρατηρούμε σημαντική μετατόπιση των μέσων τιμών προς το αντιμεταναστευτικό άκρο στην περίπτωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το γεγονός στη μαζική εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, οι οποίοι και δεν μοιράζονται τις παραδοσιακά ανεκτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό ζήτημα. Γενικότερα, εμφανίζεται μετατόπιση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων σε περισσότερο αντιμεταναστευτικές θέσεις. Στην κλίμακα από το 1 ως το 10 και αναφορικά με την επίδραση που έχουν οι μετανάστες στην οικονομία (0 = αρνητική, 10 = θετική) οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ σημειώνουν σε μέσον όρο 3,4, της ΝΔ 2,2, του ΚΚΕ 3,4, του ΛΑΟΣ 1,4, του ΣΥΡΙΖΑ 3,8, των Οικολόγων 2,9, των Ανεξάρτητων Ελλήνων 1,8, της Χρυσής Αυγής 1,5, της ΔΗΜΑΡ 3,9 και της Δράσης 4,7.
Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο στους κατοίκους σε όλη την έκταση του Δήμου Αθηναίων. Περίπου δύο στους τρεις δηλώνουν ότι «θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να διασχίσω μετά τα μεσάνυχτα το κοντινό μου πάρκο» και το 1/3 του δείγματος δηλώνει ότι «θα ένιωθα φόβο αν χρειαζόταν να μείνω στη διάρκεια του Αυγούστου μόνος στο διαμέρισμά μου για μερικές ημέρες».
Τιμωρία και σοβινισμός
Καθώς συχνά διατυπώνεται η άποψη ότι στην έννοια του μετανάστη περικλείονται πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων έναντι των οποίων η στάση των Ελλήνων διαφέρει, επιχειρήθηκε από τους ερευνητές ο εντοπισμός πιθανών διαφορών στις στάσεις έναντι μεταναστών διαφορετικής υπηκοότητας, καθώς και πιθανές διαφορές στις στάσεις απέναντι σε νόμιμους και μη νόμιμους μετανάστες.
Με τις προτάσεις των ερωτωμένων για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σε συλληφθέντα για αδίκημα κλοπής επιβεβαιώνεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι προκατειλημμένη αρνητικά απέναντι στους αλλοδαπούς, καθώς για τον διαρρήκτη ελληνικής καταγωγής εισηγούνται ποινές εμφανώς ελαφρύτερες. Στο σενάριο κατά το οποίο ο διαρρήκτης είναι Ελληνας μόλις το 27% προτείνει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των δύο ετών. Σε εκείνο κατά το οποίο είναι Αλβανός με άδεια το ποσοστό φθάνει το 46%, ενώ σε εκείνο κατά το οποίο είναι Αλβανός χωρίς άδεια το 52% και στο σενάριο που είναι Αφγανός με άδεια το ποσοστό ανέρχεται στο 49%.
Οι απαντήσεις διαψεύδουν, όπως τονίζουν οι ερευνητές, την πεποίθηση ότι οι στάσεις των Ελλήνων έναντι των μεταναστών διαφοροποιούνται σε συνάρτηση με το νομικό καθεστώς του αλλοδαπού, αφού οι ποινές που προτείνουν για τον αλβανό διαρρήκτη που έχει άδεια παραμονής δεν διαφέρουν στατιστικά από τις ποινές που προτείνουν για τον αντίστοιχης εθνικότητας διαρρήκτη που δεν διαθέτει άδεια παραμονής.
Η ακτινογραφία της οργάνωσης
Ως το 2011 οι Αθηναίοι που έρχονταν σε επαφή με τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων ή από το φιλικό τους περιβάλλον ήσαν περισσότεροι στο 4ο και στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα (προφανώς λόγω της παρουσίας της στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη). Το 2012 καταγράφεται σημαντική αύξηση στο ποσοστό όσων αναζητούν πληροφορίες για τη Χρυσή Αυγή στο Διαδίκτυο (αύξηση περίπου 80%) και στο ποσοστό όσων ενημερώνονται για τη δράση της από τρίτους (αύξηση περίπου 25%). Η αύξηση είναι υψηλότερη στα λοιπά διαμερίσματα παρά στο 4ο και στο 6ο, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τη ΧΑ ως εκλογική επιλογή εντός του 2012, αλλά και στην ομογενοποίηση όσων ενδιαφέρονται για την οργάνωση.
Το 2011 οι κάτοικοι του 4ου και του 6ου διαμερίσματος ήταν πιο θετικοί έναντι της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, το 2012 στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 4%, ίσως εξαιτίας της κοντινής επαφής με τις δράσεις της οργάνωσης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές έχει αυξηθεί στο 3%.
Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότερη: α) ανάμεσα στους άνδρες, β) στις ηλικίες 35-44, γ) στους αποφοίτους Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης και δ) στους ανέργους και στους εμπόρους.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Σε αυτή τη φωτογραφία ο κρανοφόρος ηγείται της πορείας των «Χρυσαυγιτών» προς την «Πειραϊκή Πατραϊκή»
«Χρυσαυγίτης» αστυνομικός. Πρόκειται για κρανοφόρο, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Τρίτης - όπως εμφανίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο - ηγούνταν πορείας «Χρυσαυγιτών» προς την «Πειραϊκή Πατραϊκή» για να επιτεθούν σε μετανάστες. Ο ίδιος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στη σχετική φωτογραφία, όταν φτάνει στο χώρο και ξεκινούν τα επεισόδια, μπαίνει μέσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και όλοι μαζί βρίσκουν καταφύγιο πίσω από «κλούβα» της αστυνομίας. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει δύο φωτογραφίες από το σχετικό βίντεο, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές γι' αυτό που συνέβη.
Αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο που δείχνει «συνεργασία» μεταξύ φασιστοειδών και αστυνομικών.
Θυμίζουμε τους κουκουλωμένους «οδηγούς της ΕΘΕΛ» (με τον ένα να παραδέχεται πως είναι ...εθνικιστής και αρθρογράφος στο φασιστικό περιοδικό «Απολλώνιο Φως») και την προστασία που τους παρείχαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα τον Ιούνη του 2011 στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Θυμίζουμε επίσης ότι σε πρόσφατα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με «αγανακτισμένα» φασιστοειδή πετούσαν πέτρες σε μετανάστες μικροπωλητές.
Οπως επίσης τις παλιότερες επιθέσεις φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών που ζούσαν μέσα στο Εφετείο που γίνονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις απλά να... παρακολουθούν.
Εδώ μπορείτε να τον δείτε μαζί με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ πίσω από την «κλούβα»
Μόλις χτες, φασιστοειδή και αστυνομικοί πολιορκούσαν από κοινού γραφεία πολιτικού κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

Αναδημοσίευση από Καθημερινή

Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν ξημερώματα της Πέμπτης στην υποβαθμισμένη συνοικία Χατίκβα του Τελ Αβίβ, ύστερα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ισραηλινών κατοίκων κατά της εγκληματικότητας και της παρουσίας μεγάλου αριθμού Αφρικανών μεταναστών στην περιοχή.
Ανεμίζοντας ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Απελάστε τους Σουδανούς!» χιλιάδες κάτοικοι της Χατίκβα πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της συνοικίας, κοντά στην οποία ζουν λαθρομετανάστες, αιτούμενοι άσυλο, κυρίως από Ερυθραία, Σουδάν και Ν. Σουδάν.
Η έκρηξη οργής των κατοίκων οδήγησε σε λεηλασίες καταστημάτων, την πυρπόληση κάδων απορριμμάτων και την επίθεση όχλου κατά αυτοκινήτου Αφρικανού μετανάστη, που είχε την κακή έμπνευση να διέλθει από το σημείο την ώρα εκείνη. Η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, ενώ δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, Νταβίντ Γκεζ, είπε ότι οι χθεσινές πράξεις αντιμεταναστευτικής βίας δεν είναι πρωτοφανείς, καθώς τείνουν να καταστούν καθημερινό φαινόμενο, σε μικρότερη κλίμακα.
Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη, ο επικεφαλής του ακραίου θρησκευτικού κόμματος «Σας», το οποίο υποστηρίζεται από Εβραίους βορειοαφρικανικής καταγωγής (σεφαρντίμ), και υπουργός Εσωτερικών, Ελί Γισάι, είπε: «Δεν μπορώ να επικρίνω τις πράξεις ενός πατέρα, του οποίου η κόρη έπεσε θύμα βιασμού από Αφρικανό. Δεν μπορώ να επικρίνω μια νέα γυναίκα, που δεν μπορεί να περπατήσει μόνη τα βράδια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κράτος λέει στους ανθρώπους αυτούς να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους ξένους».
Πάνω από 60.000 Αφρικανοί λαθρομετανάστες έχουν διεισδύσει τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ, μέσω των συνόρων του με την Αίγυπτο, οδηγώντας ορισμένους Ισραηλινούς να προειδοποιούν για δημογραφική και οικονομική βόμβα. Αλλοι, όμως, αντιτείνουν ότι ένα κράτος που δημιουργήθηκε στον απόηχο του Ολοκαυτώματος, οφείλει να προσφέρει καταφύγιο σε κάθε κατατρεγμένο. Την ένταση όξυνε ο λαϊκιστής δήμαρχος του Τελ Αβίβ Ρον Χουλντάι, που ανέφερε ότι 15% των κατοίκων της πόλης είναι «παράνομοι ξένοι εργάτες».
Η ισραηλινή νομοθεσία, όμως, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, απαγορεύοντας τη χορήγηση αδειών εργασίας σε αιτουμένους άσυλο και υποχρεώνοντάς τους να αναζητήσουν εργασία στην ανθούσα «μαύρη οικονομία» της χώρας.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει καταθέσει τέσσερις προτάσεις για το μεταναστευτικό: τη δημιουργία κέντρου προσωρινής κράτησης στην έρημο στον Νότο του Ισραήλ, χωρητικότητας 12.000 ατόμων, την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο στο Σινά, την εφαρμογή της αυστηρής νομοθεσίας για όσους διεισδύουν παράνομα στο εβραϊκό κράτος, που προβλέπει ποινές φυλάκισης τριών ετών και την επιβολή προστίμων και ποινικών διώξεων σε όσους απασχολούν λαθρομετανάστες.
Οι διακρίσεις εις βάρος Αφρικανών δεν αποτελούν πρωτοτυπία για το Ισραήλ. Τη μοίρα αυτή γνώρισαν τα μέλη της αιθιοπικής εβραϊκής κοινότητας Μπέτα Ισραέλ, που μετανάστευσαν μαζικά στο Ισραήλ το 1991. Υστερα από συμφωνία της τότε κυβέρνησης του Γιτσάκ Σαμίρ με το υπό κατάρρευση καθεστώς του Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ, 14.300 Εβραίοι της Αιθιοπίας μετήχθησαν αεροπορικά στο Ισραήλ σε διάστημα 36 ωρών. Τα μέλη της κοινότητας γνώρισαν τον ρατσισμό από τους ομοθρήσκους τους, εξασφαλίζοντας τις χειρότερες θέσεις εργασίας, αλλά και τις πιο δυσάρεστες αποστολές στον ισραηλινό στρατό, όπως τη φύλαξη στρατοπέδων Παλαιστινίων κρατουμένων.

ΜΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ

Αναδημοσίευση από Καθημερινή

Ενταση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Δηλιγιάννη, στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια αλλοδαπό, υπήκοο Αλγερίας, καθώς υπήρξαν υπόνοιες ότι λίγο νωρίτερα είχε προκαλέσει φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, στις 8.30 μ.μ. άτομα που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια Αλγερινό θεωρώντας τον υπαίτιο για φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στον ξυλοδαρμό του αλλοδαπού μετείχαν δεκάδες άτομα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του. Το συμβάν έληξε με την προσαγωγή του αλλοδαπού στο τμήμα Ομόνοιας από περιπολικό της Αμεσης Δράσης. Αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς σε βάρος του δεν προέκυψαν στοιχεία .
Νωρίτερα, πάλι στην οδό Δηλιγιάννη, σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό με πρωταγωνιστή αλλοδαπό. Ζευγάρι Ελλήνων (σ.σ. ο άνδρας είναι αστυφύλακας της ΕΛ.ΑΣ.) μαζί με το βρέφος τους περπατούσαν κατά μήκος της οδού Δηλιγιάννη. Διερχόμενος αλλοδαπός, που αργότερα δήλωσε Παλαιστίνιος, άγνωστο γιατί χτύπησε το βρέφος στο κεφάλι, δίχως ευτυχώς να το τραυματίσει. Στο περιστατικό επενέβησαν μέλη της «Χρυσής Αυγής» τα οποία ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό και τον παρέδωσαν σε διερχόμενο περιπολικό. Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Η αποκρουστική δολοφονία για ασήμαντη αφορμή του Θ.Λαζανά στις Ιτιές της Πάτρας από 3 Αφγανούς το Σάββατο 19 Μάη, η έκρηξη της τοπικής κοινωνίας που ακολούθησε και το πλήρες "καπέλωμα" της από την Χρυσή Αυγή, μας έδωσαν μια ακόμα γεύση για το τι συμβαίνει όταν ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.
* * *
Το Λιμάνι της Πάτρας εδώ και παρά πολλά χρόνια λειτουργεί ως βασική "έξοδος" προς την άλλη Ευρώπη, για μεγάλους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών -με ή χωρίς χαρτιά- που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, γιατί δεν τους εγγυάται ούτε νόμιμα έγγραφα, ούτε κυρίως μια αξιοπρεπή διαβίωση. Με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι "περαστικοί" να στεγάζουν την εξαθλίωση τους κατά διαστήματα είτε στο παλιό λιμάνι, είτε στα εγκατελειμένα βαγόνια του ΟΣΕ, είτε σε πλατείες και αλάνες, είτε όπως πρόσφατα στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής.
Η στάση των τοπικών αρχών όλα τα τελευταία χρόνια, όταν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας ξεπερνούσαν ένα όριο, ήταν να δίνει μια προσωρινή "αστυνομική" λύση σε ένα κατά βάσην κοινωνικό ζήτημα. Κατ' ακρίβεια "μετάφερε" τους πρόσφυγες στην μια ή στην άλλη πλευρά του λιμανιού ή οργάνωνε επιχειρήσεις "σκούπα", ευχόμενη να ...ξεκουμπιστούν γρήγορα.
Και πάντως δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προτάσεις του ντόπιου αντιρατσιστικού κινήματος, της αριστεράς και των μαζικών φορέων, για δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας των άστεγων προσφύγων και μεταναστών στην βάση της διεκδίκησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Από την διαιώνιση αυτής της κατάστασης οι χαμένοι ήταν οι ίδιοι οι πρόσφυγες αλλά και οι Πατρινοί. Και οι κερδισμένοι τα κυκλώματα που θησαύριζαν -με την συμμετοχή και κρατικών λειτουργών- εκμεταλλευόμενοι τους πρόσφυγες, αλλά και οι Χρυσαυγίτες που άρχιζαν να χτίζουν το προφίλ του "προστάτη" των Πατρινών.
Επιστέγασμα ήταν η Χρυσή Αυγή στην εργατούπολη της Πάτρας, σε μια πόλη με μεγάλη ιστορία αγώνων, να εκτιναχθεί από τους 352 ψφ (0,17%) του 2009, στις 11.910 ψφ (6,3%) το 2012 και να εκλέξει ως βουλευτή τον Μ.Αρβανίτη, τον δικηγόρο του Γ.Καλαμπόκα, δολοφόνου του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα το 1991.
* * *
Για την Χρυσή Αυγή η αποκρουστική δολοφονία του Θ.Λαζανά- αντίθετα από όσα υποκριτικά ισχυρίζεται- ήταν ένα ...θεόσταλτο δώρο για να οργανώσει την προεκλογική της εκστρατεία για τις 17 Ιούνη, καπελώνοντας απροκάλυπτα την δικαιολογημένη θλίψη και οργή μέρους των κατοίκων των Ιτιών. Μάλιστα με ανακοίνωση της παρουσιάσει ως "νίκη" δική της που "χαρίζει" στους κατοίκους την πλήρη εκκένωση του κτιρίου της Πειραϊκής από τους χωρίς χαρτιά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο λιμάνι!
Ο συνειρμός παραπάνω από προφανής: εκεί που το αστικό κράτος είναι άχρηστο το φασιστικό κράτος ολοκληρώνει την βρωμοδουλειά.
Του Η.Κασιδιάρη μάλιστα του ξέφυγε σε συνέντευξη του στον Ν.Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΪ (http://www.youtube.com/watch?v=ai9Hk5icZw4&feature=player_embedded) πως "θα 'πρεπε να ήταν η Χρυσή Αυγή υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης..." -προφανώς τότε αυτά που είδαμε στην Πάτρα θα τα βλέπαμε πολύ συχνά.
Ιστορικά ο φασισμός και ο νεοναζισμός έκαναν αυτό ακριβώς το πράγμα: έβγαλαν σε αχρηστία όλους τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας όπως το κοινοβούλιο, την ύπαρξη πολιτικών κομμάτων, τις εκλογές, την ύπαρξη συνδικάτων, τα στοιχειώδη αστικά δικαιώματα, και τα αντικατέστησαν όλα με την Αστυνομία, τον Στρατό, τα Ες Ες, τις ειδικές δυνάμεις, τις μυστικές υπηρεσίες, χτίζοντας ένα πλήρως αστυνομικό και στρατιωτικό κράτος. Με κύριο στόχο να συντρίψουν το εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του, να διασώσουν τον καπιταλισμό και να προετοιμάσουν το μακελειό του Β' Π.Π.
* * *
Αλλά ας δούμε πρακτικά και συγκεκριμένα: η ατζέντα της Χρυσής Αυγής, η φασιστική τρομοκρατία, αποτελούν τελικά λύση;
Ας υποθέσουμε ότι την Τρίτη 22/5 η Χρυσή Αυγή δεν εμποδίζονταν και ολοκλήρωνε το ...έργο της στην Πειραϊκή, τι ακριβώς αλήθεια θα είχε καταφέρει;
Τα 2-3 εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής -πολλοί απ' αυτούς φερτοί από την Αθήνα ή άλλες περιοχές όπως καταγγέλθηκε- κινήθηκαν προς το κτίριο της Πειραϊκής φορτωμένοι με μολότωφ, κροτίδες, στυλιάρια, σιδηρολοστούς και άλλα πολλά. Ας υποθέσουμε ότι το κτίριο έπαιρνε φωτιά -όπως επιχείρησαν να του βάλουν- πόσοι άνθρωποι θα πέθαιναν; Πόσοι άνθρωποι που δεν είχαν καμιά σχέση με τη δολοφονία του Θ.Λαζανά; Το σίγουρο πάντως είναι πως θα είχαμε νεκρούς, πολλούς νεκρούς!
Αλλά κι αν ακόμα εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου για να διώξουν βιαίως τους χωρίς χαρτιά, και πάλι το μόνο σίγουρο είναι πως θα είχαμε νεκρούς, πολλούς νεκρούς! Ετσι η Χρυσή Αυγή θα ξεπλήρωνε το αίμα ενός αθώου νεκρού με το πολλαπλάσιο αίμα πολλών αθώων!
Αυτή ακριβώς είναι η λογική τους: για κάθε έγκλημα ενός Έλληνα, η εκδίκηση είναι η δολοφονία - εν ψυχρώ μάλιστα- δεκάδων αλλοδαπών!
Ποιός στα αλήθεια πιστεύει πως αυτή η λογική δεν θα άνοιγε τον ασκό του αιόλου μιας ατέρμονης βεντέτας, όπου η μια δολοφονία θα ακολουθούσε την άλλη, δημιουργώντας μια κοινωνία ζούγκλα;;
Γυρίζοντας το ρολόι πίσω κατά έναν αιώνα να θυμίσουμε πως όσα σήμερα ευαγγελίζεται η Χρυσή Αυγή ήταν ακριβώς όσα υπέφεραν χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που έπεσαν θύματα του ρατσισμού και του μαζικού λιντσαρίσματος στη Νότια Ομαχα της Νεμπράσκα, στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, στην Φλόριδα, στη Βιρτζίνια, στο Κάνσας Σίτι, στο Ντέιτον του Οχάιο και αλλού στις ΗΠΑ.
"Ο τοπικός Τύπος άρχισε να δημοσιεύει άρθρα στα οποία οι Ελληνες περιγράφονταν ως
«πρόβλημα» και «απειλή», παρενοχλούσαν τις γυναίκες, ζούσαν σε ανθυγιεινές συνθήκες και άλλα συναφή. Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να καταγγέλλονται ως εστίες μολύνσεων των κρεάτων που συσκευάζανε και επομένως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία..."."...Τοπικά δημοσιεύματα καταφέρονταν «κατά των Ελλήνων και παρεκίνουν τον λαόν εις εξέγερσιν, δύο επίσης βουλευταί της Nebraska και ο Δήμαρχος της S. Omaxa προσεκάλουν τον λαόν εις συλλαλητήριον». Πράγματι αυτό έγινε την επομένη έξω από το Δημαρχείο και «αφού ηγόρευσαν οι ρήτορες και εξώθησαν τον λαόν εις επίθεσιν κατά των Ελλήνων ο όχλος ώρμησε κατά των Ελληνικών καταστημάτων και επέφερεν τελείαν καταστροφήν...". "...Είναι αδύνατον να περιγραφή η αγριότης, την οποίαν επέδειξεν ο Αμερικανικός λαός... Ελιθοβόλησε τους Ελληνας, κατέστρεψε τα καταστήματά των και εν τέλει έθεσεν πυρ εις τας οικίας των...".
* * *
Και τελικά ας δεχθούμε ότι η "ζούγκλα" της Χρυσής Αυγής εφαρμόζεται στην Πάτρα. Μήπως θα ανοίξει αυτό ξανά την Πειραϊκή Πατραϊκή και τα δεκάδες κλειστά προβληματικά εργοστάσια; Μήπως θα δώσει δουλειά στους απολυμένους της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, της Coca - Cola, της Frigoglass κ.λ.π. ή στο 22% των ανέργων; Μήπως θα φέρει πίσω τα λεφτά του αποθεματικού του Νοσοκομείου Αγ.Ανδρέας της Πάτρας που έπεσαν στα 0 ευρώ (!!), λόγω της κλοπής του PSI; Μήπως θα ξανάνοιγαν οι 1630 μικρο-επιχειρήσεις που έκλεισαν το 2010 και οι 1730 του 2011; Μήπως θα βάλει τέρμα στο Μνημόνιο, στην λιτότητα ή στην καταστροφή της ζωής μας;
Τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα συμβεί. Το μόνο που θα συμβεί πως οι "χασάπηδες" του Μνημονίου και της Τρόικα θα βρούν την ησυχία τους, γιατί αντί να στραφούμε ενάντια τους θα τρώμε τις σάρκες μας με τους πιο εξαθλιωμένους από μας....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΚ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΕΚ, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
..........................................................................
Σήμερα Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 11.30πμ ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισα Μαρία Στύλλου, υπέυθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.
Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση των φασιστικών προκλήσεων και της συνεργασίας αστυνομικών με τις φασιστικές συμμορίες. Τέτοιες επιθέσεις είναι το επικίνδυνο αποτέλεσμα της εκλογικής εμφάνισης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της κάλυψης που απολαμβάνουν από κυβερνητικά και αστυνομικά κλιμάκια.
Η συστηματική στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια ρατσιστική πολιτική που συνεχίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το θερμοκήπιο αυτών των προκλήσεων.
Η επίθεση σε γραφεία κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο είναι ανοιχτή απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι σαφής προειδοποίηση για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει μια άρχουσα τάξη πανικόβλητη από την άνοδο της Αριστεράς.
Το κίνημα των εργατών που αντιπαλεύει τις λεηλασίες των μισθών, των συντάξεων, όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις εποχές των παρακρατικών και της «Καρφίτσας» μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη.
Ως ΣΕΚ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική και στις φασιστικές επιθέσεις μαζί με την αντίσταση στη βαρβαρότητα της Τρόικας και των Μνημόνιων μέσα από την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και της Αριστεράς.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ανάμεσα τους και 80 παιδιά ) ΔΙΕΚΟΠΗ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΣΙΤΙΣΗ.
Οι επιλογές του ελληνικού κράτους για τους πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαυρίου είναι δύο: ή να πεθάνουν από την πείνα ή να θαφτούν ζωντανοί στο ετοιμόρροπο κτίριο.
Στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου ζουν περίπου 266 ενήλικες και 85 παιδιά. Εδώ και δύο μέρες δεν υπάρχει τροφή ούτε για τους ενήλικες ούτε για τα παιδιά. Μετά από παρέμβαση των προσφύγων και των αλληλέγγυων στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, ο Δήμος έστειλε μόλις τώρα μερικά τρόφιμα (κρέμες και γάλατα) για τα παιδιά και αύριο το πρωί δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν κάποια τρόφιμα για τους ενήλικες. Σημειώνουμε ότι η αρωγή του Δήμου δεν μπορεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες των προσφύγων, τις οποίες διοικητικά οφείλει να τις καλύπτει ο Ερυθρός Σταυρός μετά από χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας (σημειώνουμε πως κ. Λοβέρδος φαίνεται ότι έχει δώσει στο Ερυθρό Σταυρό για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου 1.150.000 ευρώ μόνο για το έτος 2011 -έχουμε στα χέρια μας την σχετική οικονομική σύμβαση).
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕYΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΤΟΙΜOΡΡΟΠΟ.
Για όποια παραπάνω πληροφορία ή διευκρίνιση: Ελευθερία Ψυχογιού 6936858664
Παραθέτουμε επίσης την Ανακοίνωση της Επιτροπής Προσφύγων του Κέντρου Προσφύγων Λαυρίου

"Εδώ και πολύ καιρό οι πολιτικές που ακολουθούνται στο θέμα των προσφύγων έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Πάνω από ένα χρόνο αγωνιζόμαστε μαζί με κατοίκους της περιοχής για να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Προσφύγων Λαυρίου. Κι όταν μιλάμε για το Κέντρο, εννοούμε του εκατοντάδες Κούρδους και Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται εδώ και πολλά χρόνια εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους που δουλεύουν σ' αυτό.
Από χθες, 21 Μάη 2012, οι εργαζόμενοι του Κέντρου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση γιατί έχουν να πληρωθούν 6 μήνες. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Γιατί το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκείνοι το αντιμετωπίζουμε κι εμείς.
Αποτέλεσμα της αδιαφορίας των ιθυνόντων για τη ζωή στο Κέντρο, αποτέλεσμα των αυτών των πολιτικών, είναι να αντιμετωπίζουμε άμεσα πρόβλημα σίτισης και λειτουργίας, επειδή η τροφοδοσία έχει διακοπεί. Από χθες δεν υπάρχουν τρόφιμα στο Κέντρο και δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την επιβίωση μας, αλλά ιδιαίτερα για την επιβίωση των πολλών μικρών παιδιών και βρεφών που ζούν εδώ με τις οικογένειες τους. Κάθε λειτουργία του Κέντρου έχει ανασταλεί, αφού δεν υπάρχουν υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, ιατρικής φροντίδας.
Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους αρμόδιους φορείς και την τοπική κοινωνία της Λαυρετωτικής να δείξουν έμπρακτα και άμεσα την αλληλεγγύη τους και την άμεση συμπαράσταση τους, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό ανθρωπιστικό πρόβλημα τόσο των εργαζόμενων όσο και των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κέντρο.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Κέντρου και τους κατοίκους της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και την κοινωνική συνοχή του Λαυρίου. Τονίζουμε ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας κομμάτι αυτής της πόλης και της Λαυρεωτικής κοινωνίας και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και αλληλένδετα.
Ενωμένοι εργαζόμενοι, κάτοικοι και πρόσφυγες, μπορούμε να νικήσουμε".

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ 17 Μαΐου 2012
Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»                                                                                
 
Μετά τις εκλογές της 6 Μάη, υπάρχει έξαρση φασιστικής και ρατσιστικής βίας σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή μας.
Στην Καλλιθέα,το βράδυ της Τρίτης 8 Μαΐου συμμορία 15 περίπου φασιστών επιτέθηκαν σε μετανάστες λίγο μετά την αναχώρησή τους από το αστυνομικό τμήμα, χτυπώντας τους με σιδερογροθιές και αλυσίδες. Τρεις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά χτυπημένοι. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Μαΐου ομάδα φασιστών επιτέθηκε με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε σπίτια που διαμένουν μετανάστες, στο κέντρο της Καλλιθέας, προσπαθώντας να τα κάψει. Την Παρασκευή 11 Μαΐου μία συμμορία τριάντα περίπου φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στην πλατεία Κύπρου,στέλνοντας έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο. Το ίδιο βράδυ συνέχισαν το πογκρόμ,προκαλώντας καταστροφές σε μαγαζιά μεταναστών στην Καλλιθέα.
Η αστυνομία, αντί να προστατέψει τους μετανάστες «φρούρησε» με 4 διμοιρίες ΜΑΤ τη διαδήλωση Ελλήνων και μεταναστών που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 12 Μάη και έσπευσε να συλλάβει την επόμενη μέρα (!), έναν από τους συμμετέχοντες, τον πρώην Γραμματέα του τοπικού Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, αγωνιστή Ν. Κατσίφη.
Το Σάββατο 12 Μάη, το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, μια ομάδα τραμπούκων φασιστοειδών, άγνωστων στην περιοχή, επιτέθηκε με καδρόνια στους μικροπωλητές της πλατείας φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Ευτυχώς, τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της Νέας Σμύρνης λειτούργησαν γρήγορα και οι φασίστες κυνηγήθηκαν αμέσως από εκατοντάδες άτομα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πλατεία και τα γύρω μαγαζιά.
Η ταυτότητα και οι προθέσεις των φασιστών, όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν δεν κρύβεται: Το είπαν ανοιχτά, μέρα μεσημέρι σε συνάδελφισσα μέλος του Συλλόγου μας, που τη Δευτέρα 7 Μάη, επόμενη μέρα των εκλογών, «τόλμησε» να αγοράσει Ριζοσπάστη από περίπτερο στην πλατεία Καλογήρων: «Κρύψε το κ…πραμα, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, θα σας σακατέψουμε, ποια δημοκρατία αύριο δε θα υπάρχει κανένας σας, δεν είδατε τα αποτελέσματα των εκλογών» και άλλα αντίστοιχου δημοκρατικού περιεχομένου σχόλια, από τουλάχιστον δύο άγνωστα άτομα, τα οποία της επιτέθηκαν φραστικά, μέρα μεσημέρι, με απίστευτα προκλητικό τρόπο!
Δε μένουμε απαθείς. Δε μας τρομάζουν. Δεν ξεχνάμε τι σημαίνει φασισμός.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε!
 

ΜΙΛΗΣΕ Ο "ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ" ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία είναι -λέει- ουδέτερη και μη έχουσα σχέση με την πολιτική... Για του λόγου το αναληθές παραθέτουμε την πολιτικότατη τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιου με την μορφή  επιστολής που τιτλοφορείται: "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ; ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!"
"...Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα, 17 Μαΐου 2012, αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών.
Τέλος, αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τούς κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους! ... Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές". Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!
Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση; Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα. Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει! Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!
Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό...".
..................................................................................................
Βέβαια ο Αμβρόσιος λέει πως είναι "δικηγόρος" της δημοκρατίας, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί ως "δικηγόρος" της Χρυσής Αυγής και του φασισμού, που σιχαίνονται όσο τίποτα άλλο την δημοκρατία και την Αριστερά.