Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ" ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Αποστομωτική απάντηση στην παρουσία πριν από λίγες μέρες ομάδας της Χρυσής Αυγής στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, δίνουν η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.
Δηλώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην πρόνοια».
«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έχει ιδρύσει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στην περιοχή της Εύβοιας και πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, προωθεί τις πιο αντεργατικές και ρατσιστικές πρακτικές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία καταλήγει ως εξής:
«Η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων άσχετα με την καταγωγή τους, το θρήσκευμα και το χρώμα των εργαζομένων. Τέλος καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα, να αγωνιστούν για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων».

"ΟΥΣΤ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ" Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη δράση της «Χρυσής Αυγής» στον κλάδο εξέδωσε στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Αττικής, τονίζοντας: «Ουστ δουλέμποροι (...) Λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και κανονίζει με τους εργοδότες φτηνούς εργάτες με ημερομίσθια που δεν θα καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, χωρίς ασφάλιση».
Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «χωρίζουν τους εργαζομένους σε Ελληνες και μετανάστες για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευσή μας. Με αυτό τον τρόπο οι εργοδότες θα γίνουν πλουσιότεροι γιατί θα έχουν εργαζομένους που θα δουλεύουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν και όποτε έχουν λεφτά θα τους πληρώνουν.
Η "Χρυσή Αυγή" συμφωνεί:
-- Με την άγρια εκμετάλλευση των Ελλήνων εργαζομένων από τους εργολάβους στην καθαριότητα, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πολυτεχνείο - Πανεπιστήμιο), στα Νοσοκομεία, στον ΗΣΑΠ, στο ΜΕΤΡΟ, στην ΕΘΕΛ.
-- Με την καθυστέρηση των πληρωμών, την αλλαγή των ωραρίων, τη μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα, προσλαμβάνουν Ελληνες εργαζόμενους και τους έχουν να δουλεύουν "ήλιο με ήλιο".
Γνωρίζουμε ότι οι δουλέμποροι της "Χρυσής Αυγής" είναι μηχανισμός, θέλουν να χτυπήσουν τους αγώνες μας, παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, όμως μπροστά στους εργολάβους και τους μεγαλοβιομήχανους "χτυπάνε προσοχές".
Εχουμε εμπειρία σαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αντιμετωπίσαμε τις απειλές και τα βιτριόλια της εργοδοσίας, τους μπράβους των εταιρειών στις περιφρουρήσεις των απεργιών έξω από τα νοσοκομεία και άλλους χώρους δουλειάς».
Και καταλήγει: «Σαν κλάδος θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα τους δουλεμπόρους της "Χρυσής Αυγής" γιατί γνωρίζουμε ότι η δική μας δύναμη είναι η οργάνωσή μας στο σωματείο, στη γειτονιά, στην αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται γιατί όταν εμείς αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια δεν θα μπορούν να μας σταματήσουν ούτε οι εργοδότες, ούτε οι φασιστικές ομάδες».

ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ....

Απο www.tvxs.gr
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη αλλά και στο δημοσιογραφικό κόσμο της Θράκης η ραδιοφωνική συνέντευξη-ποταμό του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που μεταδόθηκε από την ΕΡΑ Κομοτηνής, όπου την παράσταση δεν έκλεψε ο ακροδεξιός Μιχαλολιάκος αλλά η ακόμη πιο ακροδεξιά δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη !
Θα μπορούσε να είναι φάρσα ή επιθεωρησιακό νούμερο αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν αλληθινή καθώς η συνέντευξη που έγινε ζωντανά– σύμφωνα με πληροφορίες εν αγνοία της διεύθυνσης του σταθμού- ανέδειξε τον συνεντευξιαζόμενο ως «μετριοπαθή» μπροστά σε όσα εκστόμισε η δημοσιογράφος Αμαλία Γαρυφαλλίδου, ξεπερνώντας σε ακρότητα το Ν. Μιχαλολιάκο.
Οι ακροατές του δημόσιου ραδιοφώνου στην Κομοτηνή άκουσαν έκπληκτοι, μεταξύ άλλων, τη δημοσιογράφο να επιδίδεται σε εθνικιστικό παραλήρημα – και μάλιστα στη Θράκη- διατυπώνοντας θέσεις που υπερβαίνουν ακόμη και τη ρητορική της Χ.Α.
«Να κλείσετε το Προξενείο»
Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος εκτός από τα ηθελημένα η ακούσια λάθη, στα οποία τοποθέτησε τη Χ.Α. ως τρίτο κόμμα της Ελληνικής Βουλής ή ως 2ο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, ζήτησε από τον Ν. Μιχαλολιάκο στην επικείμενη κυβέρνηση στην οποία θεωρεί πιθανό ότι θα συμμετάσχει (!), να καταργήσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με τον καλεσμένο να επιφυλάσσεται και τη δημοσιογράφο να επιμένει ότι αφού αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να κάνει τα εξής: «μπορείτε να κλείσετε το προξενείο την άλλη μέρα, να τους πείτε "παλικάρια κλείνει, δεν ξέρω τι θα κάνετε, κλείνει"»!
Σε ότι αφορά στα τοπικά θέματα και τις σχέσεις με τη μειονότητα επέμεινε ρωτώντας το Ν. Μιχαλολιάκο αν πρέπει αυτός που αισθάνεται Τούρκος να μένει στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ή να φεύγει και εξέφρασε την ευχή της να υπάρξουν εθνικιστικές εξάρσεις γιατί «πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες»
Στη συζήτηση ενεπλάκησαν τα συνδικαλιστικά της ΕΡΤ και οι σχέσεις της με τους συναδέλφους της (οι οποίες φυσικά είναι ανύπαρκτες και έχουν απασχολήσει πολλάκις την οικεία Ένωση Συντακτών) με τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής να ασκεί κριτική και στην ίδια την Κρατική Ραδιοτηλεόραση, παρά τις θετικές κρίσεις του καλεσμένου της, υποστηρίζοντας ότι "υπάρχει θέμα" στην κρατική τηλεόραση αφού «κάποιοι θέλουν την Ελλάδα να χάνεται»! Από τα σχόλιά της δεν ξέφυγαν ούτε αριστεροί δημοσιογράφοι ή άλλοι αντιπαθείς και ασύμφωνοι με το πνεύμα της ελληνικής ακροδεξιάς, την οποία φαίνεται ότι εκπροσωπεί στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

«Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;
Στις πιο μετριοπαθείς στιγμές της ήταν όταν έκανε τη χάρη να συμφωνήσει με τις ακραίες θέσεις της Χρυσής Αυγής στο μεταναστευτικό ενώ επιχείρησε και πάλι να υπερβεί την εθνικοφροσύνη του Ν. Μιχολιάκου με την αμίμητη ερώτηση: « Τα Ίμια να τα κάνουμε κατοικήσιμα με τσαμπουκά;» Τέλος έκλεισε την κουβέντα με μια μνημειώδη ερώτηση για το δικαίωμα ή μη των κρατούμενων μεταναστών, στη σίτηση, αναφερόμενη σε κάποιους –περίεργους προφανώς- πολίτες που «λένε ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι» αφού προφανώς κάτι τέτοιο αντίκειται στις αντιλήψεις του δημόσιου ραδιοφώνου
Αναστάτωση του δημοσιογραφικού κόσμου
Οι συνάδελφοί της στη Θράκη έχουν αναστατωθεί με το πολλοστό αλλά εκρηκτικό κατόρθωμα της συναδέλφου τους και ζητούν άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών. Κάποιοι, πιο μετριοπαθείς, επισημαίνουν ότι ως δημοσιογράφος ή ως πολίτης μπορεί να έχει την ιδεολογία που επιθυμεί αλλά είναι τεράστια ντροπή για την ΈΡΤ και την περιοχή να συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κάνει εκπομπές, φτάνοντας στη μεγίστη πρόκληση της συνέντευξης του Ν. Μιχαλολιάκου, τον οποίο συναγωνίστηκε και ξεπέρασε σε ακραίες θέσεις.
Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις στην ακριτική Κομοτηνή, αναφέρουν ότι πρόκληση είναι ότι συνεχίζει μέχρι σήμερα να δημοσιογραφεί σε κρατικό μέσο, πόσο μάλλον μετά το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε ανατριχίλα στην κοινωνία, αναμένουν ότι η ΕΡΤ θα φροντίσει να απαλλάξει το κοινό από αυτές τις πρακτικές

ΞΑΝΘΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Απο www.tvxs.gr
Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, οι 45 κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο φύλαξης της Ξάνθης έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι φύλακες του στρατοπέδου δείχνουν πλήρη αδιαφορία για το τι συμβαίνει. Ο Ρασίντ, ένας από τους απεργούς μέσα στο στρατόπεδο, μίλησε στο tvxs.gr, και ανέφερε ποιά είναι τα προβλήματά τους.
Σύμφωνα με τον Ρασίντ, οι 45 κρατούμενοι, πακιστανικής καταγωγής, φυλάσσονται εκεί εδώ και οκτώ μήνες. Νωρίτερα ήταν στα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα και στο Μενίδι.
«Εκεί ήμασταν 100 και μας έφεραν εδώ στην Ξάνθη. Οι 55 έφυγαν με άδεια παραμονής για ένα χρόνο», δηλώνει ο Ρασίντ.
Όπως εξηγεί ο ίδιος η κράτηση για παράνομη είσοδο στην χώρα διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες. Μετά με το εξιτήριο από το κέντρο κράτησης μπορούν να παραμείνουν στην χώρα για άλλους 6 μήνες, εφόσον δεν εκκρεμεί απόφαση απέλασης ή εάν δεν έχουν πάρει άδεια παραμονής για ένα χρόνο.
«Εμάς μας έχουν δώσει κάτι βιβλία και χαρτιά αλλά πουθενά δεν γράφει για την παραμονή για ένα χρόνο. Τώρα μας λένε ότι θα μας κρατήσουν εδώ αυτό τον χρόνο. Είμαστε ήδη 8 μήνες στην Ξάνθη! Αν είναι να μας απελάσουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει στους έξι», αναφέρει με απόγνωση ο Ρασίντ, που τονίζει ότι θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να διευθετηθεί το θέμα τους.
«Τους άλλους που τους έστειλαν στο Αλλοδαπών, στην Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, τους είπαν ‘εάν σας δώσουν κόκκινη κάρτα καλώς. Αλλιώς ισχύει το δικό μας χαρτί’. Εμείς θέλουμε να βγούμε. Για τους άλλους που έφυγαν γιατί ίσχυσε ο νόμος και για εμάς όχι;», ρωτά ο απεργός πείνας.
Ο ίδιος σχολιάζει πως «οι φύλακες του στρατοπέδου, αν και βλέπουν ότι δεν έχουμε φάει τίποτα για τέσσερις μέρες, δεν μας έχουν ρωτήσει απολύτως τίποτα. Αδιαφορούν».
Την ίδια στιγμή, στις 5 τα ξημερώματα σήμερα, μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο του Παρανεστίου Δράμας 150 μετανάστες από την Κομοτηνή. Σύμφωνα με το XanthiPress.gr η τοπική κοινωνία ήθελε το στρατόπεδο για διαφορετική χρήση και ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιάογλου, είχε μεταβεί στην Αθήνα τις αμέσως προηγούμενες ημέρες όπου είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εκεί τους εξήγησε ότι χρειαζόταν το κλειστό στρατόπεδο για δημοτική χρήση. Αλλά στην συνέχεια τον ενημέρωσαν ότι θα στείλουν στο Παρανέστι μετανάστες. Το αιφνίδιο γεγονός έχει γίνει αφορμή για άμεση σύγκληση εντός της μέρας εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα το στρατόπεδο.
Φήμες θέλουν, επίσης, να ανοίγει το κλειστό στρατόπεδο στην Σταυρούπολη της Ξάνθης, για να υποδεχθεί μετανάστες. Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, όμως, αναφέρουν ότι “εάν δεν έχει συνεκτιμηθεί η έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη, τότε εφόσον ισχύει έχουμε να κάνουμε με μια κακή απόφαση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεωφορείο γεμάτο μετανάστες κυκλοφορεί στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας, ήδη από χθες, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να πληροφορηθεί ή να προσδιορίσει τον προορισμό του.

ΚΑΒΑΛΑ: ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

Από www.in.gr
 
Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα ένα σπίτι στην Καβάλα, όπου κατοικούν τρεις αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν μία πλαστική σακούλα με βενζίνη και στουπί στην είσοδο του διαμερίσματος και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στους τοίχους και στην πόρτα.
Η φωτιά σβήστηκε μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Καταγγέλλουμε στον φίλο ελληνικό λαό την απρόκλητη και δολοφονική επίθεση που δεχτήκαμε την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 10 μέλη της κοινότητάς μας και τα γραφεία μας στη οδό Λεμεσού 1 στην Πλατεία Αμερικής.
Άτομα που μας συστήθηκαν σαν επιτροπή κατοίκων πρώτα μας ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα με τα γραφεία μας, παρότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα καθώς δεν ήταν αστυνομικοί.
Εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης τα δείξαμε και αποχώρησαν. Επέστρεψαν όμως την επόμενη μέρα μαζί με 60-70 άτομα που μας έβριζαν και μας απειλούσαν. Όταν η αστυνομία μας απομάκρυνε από τα γραφεία μας για λόγους ασφάλειας αυτή η ομάδα λίγο αργότερα εισέβαλλε σε αυτά και τα κατέστρεψε ολοσχερώς.
Όταν ο πρόεδρος της κοινότητάς μας Φράνσις Γουίλιαμς πήγε στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα να καταθέσει για τα γεγονότα δέχτηκε επιθέσεις και απειλές από ομάδα ατόμων που βρισκόταν έξω από το τμήμα και προφανώς τον είχε παρακολουθήσει. Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και η δικηγόρος μας Γ. Κούρτοβικ.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα και οι επιθέσεις δεν ταιριάζουν σε μια χώρα που επικαλείται την δημοκρατία και τον Ξένιο Δία.
Η κοινότητά μας περιλαμβάνει πολλά άτομα που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και τα παιδιά μας την θεωρούν πατρίδα τους. Από την επίσημη ίδρυσή της το 2002 και στα γραφεία μας στην οδό Λεμεσού που λειτουργούν εδώ και 3 χρόνια, η κοινότητα της Τανζανίας διοργανώνει δημιουργικές δραστηριότητες, π.χ. δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικά παιχνίδια και καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη νεολαία και για την ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία
Έχουμε και εμείς τις ίδιες αγωνίες και προβλήματα με τους Έλληνες συμπολίτες μας. Υποφέρουμε το ίδιο από την φτώχεια, την ανεργία, την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση της γειτονιάς μας.
Αντί για την ρατσιστική διαίρεση σε Έλληνες και ξένους, που προωθούν νεοναζιστικές ομάδες και κόμματα σαν την Χρυσή Αυγή, προτείνουμε την αρμονική συνύπαρξη και τους κοινούς αγώνες για τα κοινά μας προβλήματα.
Καλούμε τον ελληνικό λαό μαζί με τις κοινότητες μεταναστών να παλέψουμε μαζί για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να μετατρέψει σε ζούγκλα και πόλεμο συμμοριών την Πλατεία Αμερικής και άλλες γειτονιές. Σαν κοινότητα λογαριάζουμε να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Σε όσους μας επιτίθενται λέμε καθαρά ότι δεν μας φοβίζουν και δεν πρόκειται να μας διώξουν από τα σπίτια μας.
Τους καλούμε να σκεφτούν –αν μπορούν– έστω για λίγο τι τους φταίνε τα βιβλία και τα παιγνίδια των παιδιών μας γιατί αυτά κατέστρεψαν και αυτό μας πλήγωσε πολύ περισσότερο από τα τζάμια και τα έπιπλα.
 
ΑΘΗΝΑ 29-9-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στην «Ένωση Αφρικανών Γυναικών» θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον αποτροπιασμό μας για την ισοπέδωση του κέντρου, όπου στεγάζει τις δραστηριότητές της η Κοινότητα της Τανζανίας, την περασμένη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη και όσα ακολούθησαν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.
Η Κοινότητα της Τανζανίας αξιοποιεί το χώρο αυτό, χρόνια τώρα, στην περιοχή της Κυψέλης, στην προσπάθειά της να δώσει ευκαιρίες έκφρασης στα μέλη της και δυνατότητα επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία.
Οι επιθέσεις αυτού του τύπου – και άλλες πόσες μη καταγεγραμμένες - έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά σειρά επιθέσεων, σε χώρους κοινωνικής δράσης, σε χώρους λατρείας προσφύγων και μεταναστών/ριων, σε ανύποπτους περαστικούς ή ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Εμείς οι γυναίκες της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις αυτές, αποτελούν φυσική συνέχεια των επιχειρήσεων «Σκούπα», καθώς και της ατιμωρησίας ανθρώπων που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών/ριων.
Οι αφρικανικές κοινότητες πάντα προσπαθούσαν με τη δράση τους να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ενάντια στη φτώχεια, τον παραλογισμό ως μια ενιαία και δυναμική κοινότητα που διεκδικεί το δίκιο της.
Σε πείσμα όσων κόβουν τις γέφυρες, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρηνική συνύπαρξη.
Δεν θέλουμε να νικήσει ο ρατσισμός.
Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί κάθε ελπίδα.Δεν θέλουμε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει.
Καλούμε κάθε αλληλέγγυο και αλληλέγγυα με τους αγώνες μας, να καταδικάσει την επίθεση εναντίον της Κοινότητας της Τανζανίας και να σταθεί στο πλευρό των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας,των πογκρόμ και του φασιστικού μίσους.


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Από το ΒΗΜΑ

Τέλος δεν έχουν οι προκλητικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, που δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται και την απελπιστική κατάσταση των ανέργων στη χώρα μας προκειμένου να παίξει πολιτικά παιχνίδια εύκολου εντυπωσιασμού.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος σχεδιάζεται η ίδρυση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τίτλο «Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων» με σκοπό την εύρεση δουλειάς, σε άνεργους αποκλειστικά και μόνο Έλληνες.
«Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα» προστίθεται.
Να σημειώσουμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν κατά καιρούς ενοχλήσει πολλούς έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους πιέζουν ή ακόμα και εκφοβίζουν προκειμένου να απολύσουν μετανάστες που απασχολούν, ακόμα και όσους διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής, για να προσλάβουν έλληνες στη θέση τους, φυσικά με οποιοδήποτε μισθό ακόμη και ψίχουλα.

Ιστορικό προηγούμενο
Η Χρυσή Αυγή δεν πρωτοτυπεί. Το ασφυκτικό πρόβλημα της ανεργίας και των επιπτώσεων που είχε στη γερμανική κοινωνία το είχε εκμεταλλευθεί και το ναζιστικό καθεστώς, δημιουργώντας την Υπηρεσία Εργασίας του Ράιχ (Reichsarbeitsdienst, RAD), έναν οργανισμό που είχε σκοπό τη μείωση της ανεργίας.
Ο οργανισμός αυτός κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχε αποτελέσει βοηθητικό μηχανισμό για την υποστήριξη της Βέρμαχτ! Την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στη Γερμανία υπήρχαν έξι εκατομμύρια άνεργοι.
Η Υπηρεσία αυτή άρχισε να βρίσκει εργασία σε ανέργους κυρίως σε μεγάλα δημόσια έργα, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και η αποστράγγιση βάλτων, προκειμένου να μετατραπούν σε αγροκτήματα. Οι εργαζόμενοι ήσαν ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές, ζούσαν στα στρατόπεδα εργασίας και αμείβονταν με ένα συμβολικό ποσόν.
Για πολλούς ανέργους η εξασφάλιση στέγης και τροφής ήταν προτιμότερη από την ανεργία, ακόμα και αν οι αμοιβές τους ήσαν πενιχρές, ενώ η βιομηχανία της προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος τους έκαναν να νοιώθουν ότι συμμετέχουν στην οικοδόμηση της νέας Γερμανίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Από το www.tvxs.gr
Ένταση επικράτησε στη Βουλή μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι στήνει παραμάγαζο με πρόσχημα την εύρεση εργασίας. Ο κ. Παφίλης αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή, φασιστική οργάνωση προκαλώντας με τα λεγόμενά τους την έντονη αντίδραση των βουλευτών της που του επιτέθηκαν φραστικά. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του.
Εξάλλου ο κ. Παφίλης για το ζήτημα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. «Η φασιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί “Γραφείο Ευρέσεως Εργα­σίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας;” ρωτάει ο βουλευτής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για «να περιορίσει το αγύρτικο και παράνομο εμπορίας ελπίδας που επιχειρεί η σκοταδιστική οργάνωση».
«Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργα­ζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επί­θεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση. Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου μηχανισμού μπαίνει σε χώρους δουλειάς και στο όνομα της αντικατάστασης αλλοδαπών εργαζομένων με Έλληνες, προβάλλει την κατάργηση των Συλ­λογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμά­των και συναινεί στην πρόσληψη εργαζομένων με μεροκάματο 18 ευρώ» σημειώνει ο κ. Παφίλης.
«Επί της ουσίας το νεοναζιστικό έκτρωμα της “Χρυσής Αυγής” λειτουργεί ως δουλεμπορικός μηχανισμός προς όφελος της εργοδοσίας με παρακλάδι το λεγόμενο “Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας”. Η πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” δημιουργώντας προηγούμενο εκμετάλλευ­σης της αγωνίας των ανέργων από κόμματα και μηχανισμούς. Το γεγονός αυτό που συμπληρώνει τις εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και τη γενικότερη ρατσιστική πρακτική της “Χρυσής Αυγής”, τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στα φασι­στικά “τάγματα εφόδου”» τονίζει.
Τέλος ο κ. Παφίλης: «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση: α) Για να κλείσει το φασιστικό παραμάγαζο στην Εύβοια - Βοιωτία και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές. β) Για να σταματήσει η δουλεμπορική δράση της “Χρυσής Αυγής” και η προσπάθειά της για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών».
Η απάντηση της κυβέρνησης

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Παφίλη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος παρείχε τις διαβεβαιώσεις του ότι αν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής δεν τηρεί της νόμιμες διαδικασίες, θα κλείσει. Όπως εξήγησε, ο κ. Παναγιωτόπουλος, τα γραφείο της Χρυσής Αυγής που μεσολαβούν για την εύρεση εργασίας, δεν πληρούν τις διαδικασίες που επιτάσσει ο νόμος για την ίδρυσή τους κι αν δεν ολοκληρωθούν αυτές θα ελεγχθεί εκ νέου και θα κλείσουν
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο αρμόδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε πως, όπου έγιναν έλεγχοι, τα γραφεία (π.χ. Λιβαδειά, Χαλκίδα) ήταν κλειστά.
 «Καταδικάζουμε την αυτοδικία και πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως μάλιστα» απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος επανέλαβε για το συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς του ότι γίνονται και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και θα επιβληθεί ο νόμος όπου δεν τηρείται.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗΣ

Από το ιντιμύντια
 
Χθες βράδυ Τετάρτης στα Σεπόλια, δύο σύντροφοι από την Συρία τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση συμπαράστασης στην Συριακή Επανάσταση δέχτηκαν τραμπουκισμό από ένα αυτοκίνητο με πέντε καθάρματα μέσα, οι οποίοι μάλιστα φορούσαν τα διακριτικά του "λαϊκού" συνδέσμου.
Στην αρχή τους πέταξαν αυγά, ενώ μετά κινήθηκαν προς το μέρος τους κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο. Τα παιδιά δεν μάσησαν και τους έστειλαν τους κουβάδες και τις βούρτσες επάνω τους. Και το σκηνικό τελείωσε εκεί.
Δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ντόπια εθνικοφροσύνη στηρίζει τους δολοφόνους μικρών παιδιών. Αντιγράφουμε από την σελίδα μας στο F/B (facebook.com/pages/Ελληνο-Συριακή-Επιτροπή-Αλληλεγγύης), τόσο για την επίθεση στο Νέο Κόσμο απέναντι σε Σύριους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, όσο και για το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, που καταλήγει να είναι ένας …βόθρος νεοναζισμού ταυτισμένου με τα εγκλήματα που διαπράττει η οικογένεια Άσαντ και οι κολαούζοι που την στηρίζουν.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ...

Από το ιντιμύντια
Φασίστας ομολογεί δημοσίως στο ΑΝΟΙΧΤΟ facebook profile του πως συμμετείχε και ο ίδιος στις επιθέσεις κατά της Κούρτοβικ αλλά και στις επιθέσεις σε μαγαζιά αφρικανών που είχαν προηγηθεί, για τις οποίες προσήχθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118003685012205&set=t.100004077215769&type=3&theater#!/douriosypos
 
 
 

Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Από το ιντιμύντια
 
Οταν στη διάσκεψη των προέδρων, που καθορίζει το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής, τέθηκε ζήτημα να μη συνεδριάσει η Βουλή τη μέρα της γενικής απεργίας, οι νεοναζί ψήφισαν κατά της πρότασης, μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Πέρα από τον Περισσό και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης τάχθηκε ακόμα και το κόμμα του Καμμένου.
Οταν το θέμα επανήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής, το ίδιο εκείνο πρωί της απεργίας και αφού είχαν τοποθετηθεί και είχαν καθορίσει τη θέση τους όλα τα κόμματα και η σχετική διαδικαστική συζήτηση είχε ολοκληρωθεί, ζήτησε ασθμαίνων το λόγο και ο βουλευτής της ΧΑ Χ. Παππάς, για να πει ότι «εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στο θέατρο λέγοντας ότι αποχωρούμε για να πάμε στην απεργία κ.λπ. Δεν θέλουμε να καπελώσουμε καμιά απεργία. Οι έλληνες εθνικιστές δεν καπελώνουν την απεργία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει εκατομμύρια στους δρόμους σήμερα με ελληνικές σημαίες και μόνο και όχι κομματικές και να διεκδικήσει τα δίκαιά του».

OI ΙΤΑΛΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Από το www.in.gr
 
Από τη Ρώμη μέχρι το Παλέρμο, την Μπρέσια, το Αβελίνο, και το Μπάρι, η νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova βγαίνει στους δρόμους το Σάββατο διαδηλώνοντας «κατά της κρίσης», γεγονός που πυροδοτεί πολεμική και κύμα αντιδράσεων.
Οι διαδηλώσεις έχουν λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο ενώσεις και κινήματα της Αριστεράς, δήμαρχοι και η εβραϊκή κοινότητα απαιτούν την ανάκληση της άδειας, καταγγέλλοντας «απόπειρα εκμετάλλευσης της κρίσης για τη χειραγώγηση συνειδήσεων και άσκηση επιρροής σε όσους δεν θυμούνται τους 50 εκατ. νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι».
Η ιταλική έκδοση της Huffington Post, τη στιγμή που στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία οι φόροι που επιβάλλονται οδηγούν στους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένους, στην Ιταλία έρχεται να οργανώσει διαδήλωση «κατά της κρίσης» η ακροδεξιά γεμίζοντας τις πλατείες με τις γνωστές σημαίες και τα γνωστά συνθήματα -«Ιταλία, Μέλλον, Επανάσταση» είναι το σύνθημα που θα συνοδεύει τις διαδηλώσεις του Σαββάτου.
Ενώσεις και κινήματα της Αριστεράς και αντιφασιστικές οργανώσεις απαιτούν την ακύρωση της άδειας που έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων, ωστόσο επί του παρόντος τουλάχιστον η αρμόδια υπουργός Άννα-Μαρία Καντσελιέρι δεν έχει προβεί σε σχετική κίνηση.
Εν όψει των κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος του Μπάρι Μικέλε Εμιλιάνο εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει: «Οι διαδηλώσεις της Forza Nuova στις 29 Σεπτεμβρίου σε πολλές πλατείες της Ιταλίας συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση με ζητούμενο να επωφεληθεί [η ακροδεξιά οργάνωση] από την οικονομική κρίση για να χειραγωγήσει συνειδήσεις και να επηρεάσει εκείνους που δεν θυμούνται τους 50 εκατομμύρια νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι κατά τις τελευταίες φασιστικές δικτατορίες στην Ευρώπη».
Ο δήμαρχος καταλήγει ευχόμενος να προχωρήσει η αρμόδια υπουργός στην ανάκληση της άδειας για τις διαδηλώσεις -που, όπως υπογραμμίζει, υποκινούνται μόνο από πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων- και επισημαίνει πως πρόκειται να απευθύνει στην Άννα Μαρία Καντσελιέρι σχετική επιστολή.
Στη Ρώμη αντιδράσεις έρχονται από την ενώσεις όπως η Libera Roma (Ελεύθερη Ρώμη) που καλεί σε αντι-διαδήλωση. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μπρέσια όπου οργανώνεται αντιφασιστικά διαδήλωση υπό το σύνθημα «Όχι στην πόλη μου».
Τις επικείμενες διαδηλώσεις καταδικάζει η εβραϊκή κοινότητα του Μιλάνου.

AΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ.ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ

Από το www.in.gr
 
Αγωγή κατά του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη υπέβαλε η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση. Η Χρυσή Αυγή επικαλείται τη δήλωση που είχε κάνει ο Δημήτρης Κυριαζίδης στον ΒΗΜΑ 99,5 περί «εγκληματικής σπείρας».
Η Χρυσή Αυγή ζητά 300.000 από τον βουλευτή της ΝΔ και να προχωρήσει σε ανακοίνωση - ανασκευή των λεχθέντων του.
Επιπλέον, ζητά η ανακοίνωση - ανασκευή να μεταδοθεί ως πρώτη είδηση από τον ΒΗΜΑ 99,5 και επί 7ήμερο από την εκπομπή του σταθμού «Πρωινές Διαδρομές».
Η δήλωση του Δ.Κυριαζίδη στον ΒΗΜΑ 99,5 (21/9) έγινε μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε σημειωθεί την προηγουμένη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με τη σημαία και τη χρήση της.
Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις» είπε, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα γευτούν το «χάλι» αυτών των ανθρώπων.
Την προηγουμένη, κατά τη διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους «χρυσαυγίτες» ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις.
Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα, όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της «Χρυσής Αυγής» να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας αντέδρασαν οργισμένα και άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες, όπως «είστε μασόνοι», «εσείς έχετε κάνει τη σημαία κ…πανο» και «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, μάλιστα, χαρακτήρισε τη ΝΔ «χαζοχαρούμενο κόμμα», λέγοντας: «Είστε η παράταξη της προδοσίας και της φράσης: "η Κύπρος είναι μακριά"».
Στο επίκεντρο της επίθεσης του κ.Κασιδιάρη βρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο αποκάλεσε «λασπολόγο και ψεύτη».

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΝΖΑΝΩΝ

Την νύχτα της Τρίτης 25/09 «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν ρατσιστική επιδρομή στο σύλλογο της κοινότητας των Τανζανών στην Πλ. Αμερικής, όπου κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, σ’ ένα χώρο που λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες εδώ και πολλά χρόνια. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με καταστροφές σε άλλα δυο μαγαζιά μεταναστών στην περιοχή.
Την Τετάρτη το μεσημέρι, μετά από έκκληση των μελών του συλλόγου η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα βρέθηκε στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με τα μέλη του συλλόγου που είχαν ζητήσει την συνδρομή μας. Από το Α.Τ. είχε ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία για τις επιθέσεις και δυο άτομα είχαν αναγνωριστεί από μετανάστες ως εμπλεκόμενοι σε επιθέσεις εναντίον τους και είχαν προσαχθεί στο Τμήμα. Στο Τμήμα πολύ γρήγορα έφτασαν σε συμπαράσταση των συλληφθέντων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, η Θ. Σκορδέλλη και αλλά επώνυμα στελέχη της ακροδεξιάς συμμορίας, για να μην υπάρχει αμφιβολία ποια ήταν η ταυτότητα των εμπλεκόμενων στα επεισόδια.
Εκεί εξελίχτηκε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Οι αστυνομικοί υπεύθυνοι για την προανάκριση πίεζαν τους μετανάστες να μην προβούν σε αναγνώριση των προσαχθέντων και όταν ένας από αυτούς έδωσε παρόλα αυτά την κατάθεση του τον έθεσαν υπό κράτηση, ενώ ο μηνυόμενος εξακολουθούσε να περιφέρεται ελεύθερος. Ο μηνυτής δέχθηκε επί ώρες πιέσεις από τους αστυνομικούς να ανακαλέσει και τελικά υπό τον φόβο της ενοχοποίησής του υποχρεώθηκε από τους αστυνομικούς να καταθέσει εκ νέου ανακαλώντας την μήνυση και διαψεύδοντας την αναγνώριση, ενώ και οι υπόλοιποι προτίμησαν τελικά να απόσχουν από καταγγελία .
Όση ώρα εκτυλίσσονταν αυτά, στο χώρο του Τμήματος κυκλοφορούσαν ελευθέρα μπαίνοντας και στα γραφεία των αξιωματικών διάφοροι γνωστοί «κάτοικοι», μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς κάνεις να ενοχλείται από την παρουσία τους, ενώ μια εξ αυτών επιχείρησε να αφαιρέσει από τα γραφείο του προανακριτικού υπαλλήλου, παρουσία του, το dvd με τα γεγονότα της επίθεσης που η Άμεση Δράση είχε παραδώσει για να επισυναφτεί στην δικογραφία. Την ίδια ώρα έξω από το Α.Τ μαζεύτηκαν μερικές δεκάδες φασίστες που προσπαθούσαν ανενόχλητοι να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας για τη δικηγόρο και για τα μέλη του συλλόγου, βρίζοντας και απειλώντας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοια περιστατικά με προπηλακισμούς αλληλέγγυων δικηγόρων που έχουν επιχειρήσει να συμπαρασταθούν σε θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή έχουν ήδη συμβεί επανειλημμένα με την ανοχή και μάλλον συνδρομή των αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος, που όπως φαίνονται ενημερώνουν τους «κατοίκους» για την παρουσία συνηγόρου σε ενοχλητικές γι αυτούς υποθέσεις ώστε να κινητοποιηθούν. Εξάλλου, επανειλημμένα στο παρελθόν τα θύματα των επιθέσεων που τολμούν να τις καταγγείλουν έχουν καταλήξει κρατούμενοι διάρκειας.
Στο σημείο λίγο αργότερα κατέφθασαν διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες αν και υπεύθυνες να απομακρύνουν τους απειλητικούς επιδρομείς δεν το έκαναν αλλά παρέμειναν εκεί συνομιλώντας μαζί τους.
Έτσι όταν η Γιάννα Κούρτοβικ βγήκε από το Τμήμα δέχθηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους που εκτόξευαν χυδαίες βρισιές και αντικείμενα εναντίον της ενώ μία εκ των επιτιθέμενων που συνελήφθη από τους αστυνομικούς συνέχισε και ως κρατούμενη βρίζοντας και απειλώντας την συνήγορο και με την ανοχή των αστυνομικών της επιτέθηκε και την κτύπησε παρουσία τους.
Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν για μια φορά ακόμη την ειδική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους αστυνομικούς του Τμήματος του Αγ. Παντελεήμονα και στα μέλη της φασιστικής συμμορίας που δρουν στην περιοχή. Παρέχοντας συστηματικά ασυλία στους ένοχους των ρατσιστικών επιθέσεων, καλύπτοντάς τους με αστυνομικά και νομικά προσχήματα και διώκοντας ανελέητα τους μετανάστες ακόμη και όταν είναι θύματα των επιθέσεων αυτών, έχει καταλήξει να αποτελεί στην ουσία παράρτημα της Χρυσής Αυγής, να ενθαρρύνει τις δράσεις της και να σπέρνει το ρατσιστικό δηλητήριο στην τοπική κοινωνία .
Ο κ. Δένδιας και η πολιτική ηγεσία είναι σήμερα υπεύθυνοι για την αδιανόητη αυτή φωλιά του φιδιού που παρέλαβαν και οφείλουν να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για την καταστροφή της.
Τους καθιστούμε υπεύθυνους και απαιτούμαι να ξηλωθεί το τμήμα – φωλιά των φασιστών-, να τιμωρηθούν όλοι όσοι και όσες εμπλέκονται σε ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις, να τεθεί τέλος στην ασυλία και να σταματήσει η συνεργασία αστυνομικών – χρυσής αυγής
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

Νεα επίθεση Χρυσαυγιτών κατα παντος μετανάστη στην πλ.Αμερικής. Σπάσανε τα γραφεία της Τανζανικής κοινοτητας. Αλλά για την αστυνομία για άλλη μια φορα δεν τρέχει τιποτα.

ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απο tvxs.gr

Δεν εφαρμόστηκαν, ή εφαρμόστηκαν ανεπαρκώς από την Ελλάδα οι προ διετίας, συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και την προστασία των θυμάτων, καθώς και για το σύστημα έκδοσης και ανανέωσης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς.
Αυτό διαπιστώνει η ECRI, διευκρινίζοντας ότι τα συμπεράσματά της, που πρόκειται να δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, αφορούν μόνο τις συστάσεις κατά προτεραιότητα, που είχαν υποβληθεί από το 2009 και δεν έχουν ως στόχο να παράσχουν, μια ολοκληρωμένη ανάλυση για όλες τις εξελίξεις στον τομέα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ελλάδα.
Σχετικά με την πρώτη κατά προτεραιότητα σύσταση, που είχε απευθύνει το 2009 η ECRI και η οποία αφορούσε τη διασφάλιση ότι ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη θα μπορούσε να παρέχει βοήθεια και συνδρομή στα θύματα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, η Επιτροπή συμπεραίνει ότι, ακόμη και σήμερα, ο διαμεσολαβητής δεν έχει την εξουσία να εκπροσωπεί ή να παρέχει νομική βοήθεια στα θύματα της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει επεκταθεί πέραν του εξαμήνου, η προθεσμία για την υποβολή παραπόνων από τους παθόντες.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι ακόμη περιμένει τις απαντήσεις των ελληνικών αρχών, σχετικά με το ποιος καθορίστηκε να είναι ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη, στην εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενετήσιου και σεξουαλικού προσανατολισμού και θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η εν λόγω σύσταση δεν έχει ουσιαστικά εφαρμοστεί, αφού εξακολουθούν να εκδηλώνονται φυλετικές διακρίσεις στην Ελλάδα από άτομα που επικαλούνται την ανωτερότητα τους έναντι άλλων ομάδων ατόμων, τα οποία περιφρονούν, με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνικότητα ή την εθνοτική καταγωγή.
Σχετικά με την δεύτερη κατά προτεραιότητα σύσταση, η οποία αφορούσε την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, η Επιτροπή συμπεραίνει ότι ούτε αυτή έχει εφαρμοστεί, αφού, όπως υπογραμμίζει, οι ελληνικές αρχές εμφανίζονται τώρα να προτίθενται να δημιουργήσουν μια στρατηγική για την ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία.
Αναφορικά, τέλος, με την τρίτη κατά προτεραιότητα σύσταση που είχε υποβάλλει στις ελληνικές αρχές το 2009 η ECRI και η οποία αφορούσε την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων στη διοίκηση, εξαιτίας των οποίων καθυστερούσε η διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης των αδειών παραμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, η Επιτροπή εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι, από 1ης Ιανουαρίου του 2011, η αρμοδιότητα για την έκδοση και ανανέωση των σχετικών αδειών παραμονής μεταφέρθηκε από την κεντρική διοίκηση στις νομαρχιακές υπηρεσίες.
Η Επιτροπή καταλήγει ότι η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στους ενδιαφερόμενους, από τη στιγμή μάλιστα που οι ελληνικές αρχές δεν διαχωρίζουν την έγκριση ή μη των αδειών παραμονής αλλοδαπών από το πόσα «ένσημα» έχουν συγκεντρώσει στην εργασία τους στην Ελλάδα.

ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙ ΕΔΩ...

Απο tvxs.gr
 
Εκτός νόμου έθεσαν οι γερμανικές Αρχές τη νεοναζιστική ομάδα Besseres Hannover, επειδή έστειλε απειλητικό μήνυμα σε υπουργό της περιφερειακής κυβέρνησης του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής.
Η ομάδα, το όνομα της οποίας σημαίνει «ένα καλύτερο Ανόβερο», δημιουργήθηκε το 2008 και έχει περίπου 40 μέλη.
Στη δράση της περιλαμβάνεται η διανομή περιοδικών ρατσιστικού περιεχομένου στα σχολεία της πόλης, ενώ υποκινούσε μέσω Διαδικτύου σε βία εναντίον των μεταναστών.
Η Κάτω Σαξονία έθεσε την Τρίτη εκτός νόμου την οργάνωση χαρακτηρίζοντάς την στασιαστική και μέσο διάδοσης της ναζιστικής προπαγάνδας.
Αφορμή ήταν ένα απειλητικό βίντεο που έλαβε η υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων του κρατιδίου, Αϊγκούλ Οζκάν, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα τουρκικής καταγωγής που εκλέχθηκε σε γερμανικό περιφερειακό κοινοβούλιο.
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ούβε Σούνεμαν δήλωσε ακόμη ότι στις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα σπίτια 20 μελών της ομάδας οι Αρχές κατάσχεσαν όπλα και αφίσες.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ ΝΑ 'ΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ...

Κι αύριο στην γενική απεργία... Παρολο που αυτό αυτό που μας εκφράζει είναι το σύνθημα στην φωτογραφία.
 
 

Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

Φωτογραφίες από το πρώτο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 1990 με τον αγκυλωτό σταυρό να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, ενώ ο επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος μιλά με φόντο την ελληνική σημαία και το σύμβολο παραστρατιωτικών γερμανικών-ναζιστικών οργανώσεων. 
Όπως σημειώνεται στο Έθνος, στο ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρρά, το σύμβολο υπό το οποίο πραγματοποιεί την ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος στο 1ο Συνέδριο της Χρυσής Αυγής ονομάζεται «Wolfsangel», δηλαδή «αγκίστρι του λύκου» με το οποίο οι Γερμανοί του Μεσαίωνα κυνηγούσαν λύκους.
Την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Χίμλερ, και συμμετείχαν σε αυτήν στρατιώτες των Ες-Ες και της Νεολαίας του Χίτλερ.
Το 1982 απαγορεύτηκε στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση VSBD/PdA που το χρησιμοποιούσε.
Στο ρεπορτάζ του Έθνους υπενθυμίζεται πως σε άρθρο του στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος υμνεί τον Χίτλερ και αναφέρει πως ήταν «Μεγάλος Οραματιστής της Νέας Ευρώπης» και τον αποκαλεί «Μεγάλο Αρχηγό». «Υπάρχουμε», αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος σε ένα κρεσέντο ναζιστικής «υπερηφάνειας», «η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό». Το κείμενο «κλείνει» με τον ναζιστικό χαιρετισμό γραμμένο στα γερμανικά «Heil Hitler». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα ο Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική συνέντευξη έχει αρνηθεί την ύπαρξη αυτού του κειμένου.

H XΡYΣH AYΓH AΠAITEI, H ΔIKAIOΣYNH ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

Από το in.gr
 
Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε 27χρονος χρήστης του Διαδικτύου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων μέσω του Facebook», γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο Internet, όσο και από πλευράς του πολιτικού κόσμου.
Ο 27χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, ανήρτησε στο Facebook παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Για το θέμα αυτό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, την περασμένη Τρίτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η σχετική διαδικασία είχε κινηθεί από τις Αρχές πολύ νωρίτερα.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, καταγγελίες πολιτών από όλο τον κόσμο είχαν αρχίσει να φτάνουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν από περίπου δύο μήνες.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου έστειλε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο.

ΞΑΝΘΗ: 8 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ

Από www.in.gr
 
Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε 30χρονο, ο οποίος κατηγορείτο για ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ μελών της οργάνωσης «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό» και της Χρυσής Αυγής.
Ο 30χρονος συνελήφθη μετά από μήνυση την οποία κατέθεσε ο εκπαιδευτικός.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αναγνώρισε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, αλλά αρνήθηκε εμπλοκή του κόμματος στο περιστατικό.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

Μετά από αίτηση στην Εισαγγελία του Β. Καπερνάρου, συνηγόρου ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων της Χρυσαυγίτισσας Θ.Σκορδέλη για υπόθεση μαχαιρώματος Αφγανού πρόσφυγα, η αυριανή τους δίκη αναβάλλεται επ' αόριστον με σημερινή δικαστική απόφαση. Το αιτιολογικό είναι πως την ίδια μέρα o κ. Καπερνάρος έχει άλλο δικαστήριο. Η ημερομηνία της νέας δικάσιμου θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.
Πρόκειται για την 7η κατά σειρά αναβολή της υπόθεσης, με σκανδαλώδη και κατ' εξακολούθηση υπαιτιότητα της πλευράς των κατηγορουμένων, με διάφορες κατά περίπτωση αιτιολογίες, και μάλιστα σε αυτόφωρη διαδικασία που ξεκίνησε με σύλληψη των κατηγορουμένων! Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" αναβάλλει την προγραμματισμένη αυριανή σαντιφασιστική συγκέντρωσή της στα δικαστήρια και θα γνωστοποιήσουμε σύντομα τη νέα ημερομηνία της κινητοποίησης όταν θα οριστεί η δίκη. Την ώρα που τα Υπουργεία "Προστασίας του Πολίτη" και Δικαιοσύνης δηλώνουν πως παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται άμεσα στη δικαιοσύνη ακόμα και νεοναζί βουλευτές, η πραγματική ζωή αποδεικνύει σκανδαλώδη αναβλητικότητα ως προς την απόδοση ευθυνών σε κατηγορούμενους Χρυσαυγίτες, ακόμα κι' αν δεν ευτύχησαν να εκλεγούν! Παρόλα αυτά ας γνωρίζουν ότι η μνήμη του αντιφασιστικού κινήματος και της κοινωνίας δεν είναι ασθενής και δεν συγχωρεί εγκληματικές νεοναζιστικές επιθέσεις. Θα είμαστε παρόντες όποτε κι αν οριστούν οι δίκες των Χρυσαυγιτών, όσες αναβολές κι αν καταφέρουν να πετύχουν για να απαιτήσουμε την καταδίκη των ενόχων των δολοφονικών επιθέσεων!

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ"

1ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις μέρες μας, η εξάπλωση του φασισμού και του ρατσισμού είναι γεγονός. Οι μισθοί έχουν μειωθεί τόσο που το άτομο μετά βίας επιβιώνει ενώ η ανεργία και ένα σωρό άλλα προβλήματα οικονομικού και κοινωνικού περιεχομένου έχουν για άλλη μια φορά στρέψει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Λες και οι μετανάστες μας πήραν τις δουλειές. Ποιες δουλείες; Να καθαρίζουμε τα τζάμια στα φανάρια; Nα πουλάμε cd; H μήπως να δουλεύουμε στα χωράφια 12 ώρες την ημέρα για 10 ευρώ;
Σαν να ζούμε σε πεδίο μάχης ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ειδήσεις ανθρωποκυνηγητών μεταξύ μεταναστών και κάποιων, που εκμεταλλευόμενοι την παρούσα υποβάθμιση του πολιτικού συστήματος, έρχονται και παίρνουν όπως λένε τον νόμο στα χέρια τους, αυτοανακηρύσσονται μεσσίες και εκμεταλλευόμενοι το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί καθησυχάζουν τον κόσμο πως θα τον σώσουν.
Η βία, το μίσος και ο φόβος έχουν αρχίσει να μας επιβάλλονται και πολλοί από εμάς δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί πως εάν αυτή η βία κυριαρχήσει, αύριο θα είναι πιο απόλυτη και στραμμένη κατευθείαν ενάντιά μας. Κάποιοι αισθάνονται πως κινδυνεύουν από απειλές που δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμες και έτσι λειτουργούν θρασύδειλα. Εσφαλμένα στρέφονται αρχικά προς ακραίες ιδέες και ύστερα προς ακραίες πράξεις, καταπολεμούν όποιον διαφέρει.
Όμως, μια είναι η βασική αρχή: πάνω από όλα έρχεται η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, είτε έχει λευκό δέρμα είτε μαύρο, είτε είναι χριστιανός είτε βουδιστής, είτε ζει στην Ελλάδα και έχει γονείς έλληνες είτε ζει στην Ελλάδα και έχει γονείς αλβανούς. Αυτή την αρχή προσπαθούμε να στηρίξουμε και στο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ αυτό σε καμιά περίπτωση δε θεωρούμε πως είναι η αρχή και το τέλος των δράσεων, αντίθετα αποτελεί μέρος μιας σειράς κινητοποιήσεων
Θέλουμε λοιπόν να συναντηθούμε και με τους νέους της Καλαμάτας στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο του Λιμενικού, με σκοπό τη συζήτηση, τον προβληματισμό και τη δήλωση της στάσης μας απέναντι σε θέματα της καθημερινότητας, που αφορούν στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, στην οικογένεια μας και τέλος στον ίδιο μας τον εαυτό. Σε τέτοιους καιρούς, αλλά και πάντοτε, πρέπει να δηλώνουμε ξεκάθαρα την αλληλέγγυα στάση μας προς τον άνεργο γονιό μας, τον μετανάστη συμμαθητή μας, τον φίλο μας με τις κινητικές δυσκολίες . . . γιατί υπάρχει μια μόνο φυλή, η ανθρώπινη.
 
Το φεστιβάλ οργανώνουν μέχρι στιγμής οι:
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΕΛΜΕ,ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, KALAMATAFREESPACE, ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΕΛΙΑ», ΠΕΕΚΠΕ, ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΔΕΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΘΕΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Απο  www.in.gr
 
Επίθεση με μαχαίρια δέχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου τρεις Πακιστανοί, πίσω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που προκύπτουν από τις πρώτες μαρτυρίες των θυμάτων, οι τρεις αλλοδαποί γύρω στις 9:30 το βράδυ βάδιζαν στο δρόμο, όταν σταμάτησαν δίπλα τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και δύο άγνωστοι τους ρώτησαν τι εθνικότητας είναι.
Όταν αυτοί απάντησαν, οι άγνωστοι τους χτύπησαν και τραυμάτισαν με μαχαίρια τους δύο, έναν στο χέρι και έναν στο στήθος.
Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματα και εξαφανίστηκαν.
Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ τρίτος έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διευκρινιστεί ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών οι οποίοι αναζητούνται.
Σε άλλο περιστατικό, ομάδα 15 αγνώστων επιτέθηκαν εναντίον κατοικίας όπου διαμένουν Πακιστανοί στην Μεταμόρφωση. Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή.
Οι άγνωστοι, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες φορούσαν μαύρες μπλούζες, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες εναντίον της κατοικίας και επιχείρησαν να εισβάλουν σ' αυτό. Τελικά, τράπηκαν σε φυγή, όταν γείτονες των μεταναστών βγήκαν στα μπαλκόνια και φώναζαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

Την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 9 π.μ.. Δικάζονται μετά από 6 συνεχείς αναβολές η Χρυσαυγίτισσα υποψήφια βουλευτής Θέμις Σκορδέλη και δύο ομοϊδεάτες της,για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα τον περασμένο Σεπτέμβριο.Η ίδια – που δήλωνε πως πάσχει από ψυχικές διαταραχές για να πετύχει προηγούμενες αναβολές ενώ έχαιρε άκρας υγείας στα δικαστήρια μόνο όταν άλλοι συγκατηγορούμενοί της ζητούσαν αναβολές ή όταν δικηγόροι τους δήλωναν «κώλυμα» να παραστούν - είναι κατηγορούμενη και σε άλλη δίκη που έπεται για επιθέσεις εναντίον στελεχών της Αριστεράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης έχει καταγγελθεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης Χρυσαυγίτιστισσας σε σειρά επιθέσεων και προπηλακισμών εναντίον μεταναστών, κατοίκων της περιοχής και μελών οργανώσεων της αριστεράς.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου. Ενός δικτύου Ανοιχτών Αντιφασιστικών Πρωτοβουλιών παντού. Απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους – ντόπιους και μετανάστες – που βρίσκονται χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να υπερασπίσουν τη δουλειά, το μισθό και την αξιοπρέπειά τους. Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων, κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική,προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους λαϊκούς αγώνες και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Να αποκρούσουμε την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του «Ξένιου Δία»,του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, που ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα του ρατσισμού.
Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή που τρέφει το απεχθές ναζιστικό δηλητήριο, επιχειρώντας να εξισώσει τη φασιστική βία με την κοινωνία που αντιστέκεται.
Να επιβάλλουμε τον τερματισμό της ατιμωρησίας των νεοναζί και της προκλητικής ασυλίας και ανοχής τους από την Αστυνομία.
Απαιτούμε την καταδίκη των ενόχων φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων που γίνονται απροκάλυπτα στο φως της ημέρας με τη βούλα της Χρυσής Αυγής, καθώς και την άρση της ασυλίας των Χρυσαυγιτών βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτές τις επιθέσεις. Εχθρός μας είναι η μνημονιακή εξαθλίωση που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα. Είναι η ρατσιστική και φασιστική βία και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από εξίσου αντίξοες συνθήκες με όλο τον υπόλοιπο λαό.
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ

Τα γιούχα των τρίτεκνων όταν τράκαραν τον Κασιδιάρη έξω από το υπ. οικονομικών. http://www.youtube.com/watch?v=k9CfpKVzcG4&feature=player_embedded

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ

Μήνυση κατά του βουλευτή Εύβοιας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου κατέθεσε ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης στον Εισαγγελέα Χαλκίδας, επειδή όπως καταγγέλλει ον απείλησε ακόμα και με χειροδικία επειδή έβαλε λουκέτο σε μπαρ της περιοχής.
Σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.gr, ο δήμαρχος στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε υποστηρίζει πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Μίχος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε, με αφορμή την απόφαση του κ. Χατζηγιαννάκη να σφραγίσει μπαράκια στο νησί, «δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα έρθω στη Σκύρο και θα σε χαστουκίσω».
Μάλιστα ο δήμαρχος κατήγγειλε το περιστατικό στην Βουλή και στα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας παράλληλα την άρση ασυλίας του.
Η επιτροπή Δεοντολογίας στην τελευταία συνεδρίαση της ενημέρωσε ότι θα ασχοληθεί με την καταγγελία εφόσον γίνει άρση ασυλίας από την Εισαγγελία Χαλκίδας.

ΕΛΕΟΣ... ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 14ΧΡΟΝΑ!!

Aναδημοσίευση απο www.tvxs.gr
 
Σε καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Ρέζα Γκολάμι, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα 1againstracism.gr της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, περιγράφεται λεπτομερώς το περιστατικό:
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, κατά τις 9:30 το βράδυ, ο Α.Η. μαζί με ένα ανήλικο τέκνο του, που διαμένουν κοντά στην πλατεία Αττικής, βγαίνουν από το σπίτι τους αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί σε ένα από τα κοντινότερα μαγαζιά της περιοχής, μέχρι που έφτασαν κοντά στην πλατεία Αττικής.
Μου διηγήθηκε ότι, όπως περνούσαν, τους πλησίασε μια ομάδα 7-8 ατόμων, κι άρχισαν να τους μιλάνε, φωνάζοντας: «Τι κάνετε εδώ; Να φύγετε». Αυτό τους το έλεγαν στα ελληνικά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν περισσότερα.
Ξαφνικά, άρχισαν να χτυπάνε το 14χρονο παιδί του, με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτό που έκανε ο ίδιος εκείνη την ώρα ήταν να τραβήξει το παιδί του και να του φωνάξει «φύγε να σωθείς».
«Εγώ ήξερα για αυτές τις επιθέσεις που γίνονται στους μετανάστες», μου ανέφερε ο Α.Η. «Ύστερα με πιάσανε και άρχισαν να με χτυπάνε με αλυσίδα, μαχαίρι κι ένα μπουκάλι μπίρας που έσπασε ένας. Όλα γίνανε τόσο γρήγορα, που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Αλλά τι να έκανα; Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον ήθελαν να μου αφαιρέσουν την ζωή».
Το ανήλικο τέκνο του, που δεν είχε απομακρυνθεί από το τόπο του συμβάντος, είπε ότι «την ώρα που χτυπούσαν τον πατέρα μου, είδα να περνάει ένα περιπολικό. Δεν σταμάτησαν, απλώς κοιτούσαν και έφευγαν».
«Δεν μας πλησίασε κανείς εκείνη την ώρα, μέχρι που έπεσα κάτω ανάσκελα. Τότε έφυγαν. Μετά από λίγο, ήρθε το παιδί μου, με βοήθησε να σηκωθώ και κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι. Παντού έτρεχαν αίματα. Στη συνέχεια, με μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ένα ταξί το παιδί που μας φιλοξενεί στο σπίτι του». Στο νοσοκομείο χρειάστηκαν οκτώ ράμματα, στο κεφάλι, εκεί όπου τον είχαν χτυπήσει με μαχαίρι, αλλά και σε πολλά άλλα σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα.
«Εδώ και δύο μέρες δεν μπορώ να κουνηθώ από την θέση μου, αναφέρει ο Α.Η. Όλα αυτά σε ποιον να τα πω; Ποιος θα προστατέψει εμένα και τα παιδιά μου; Πού είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη που μιλάνε για αυτές;».

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ: ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...!

 
Θρασύτατη επίθεση πραγματοποίησε η γνωστή και από προηγούμενη επίθεση ομάδα ενάντια σε Αλβανούς μαθητές του ΕΠΑΛ Νάουσας σήμερα ώρα 13:00. Καθώς τα παιδιά αποχωρούσαν από το σχολείο, βρέθηκαν σε καρτέρι 15-20 φασιστών της χρυσής αυγής με τις μπλούζες και τα τατουάζ τους. Οι ενήλικες, εξωσχολικοί και ξένοι στη Νάουσα φασίστες, άρχισαν να προκαλούν, να βρίζουν και να σπρώχνουν τα παιδιά και να φωνάζουν "αίμα-τιμή-χρυσή αυγή". Ένα από αυτά το χτύπησαν στο χέρι και στο πρόσωπο. Έντρομοι οι μαθητές άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν απ τους διώκτες τους, οι οποίοι τα κυνήγησαν με κούρσες. Το απύθμενο θράσος των φασιστών συνεχίστηκε και μέσα στην πόλη όταν τέσσερις χρυσαυγίτες επιτέθηκαν απρόκλητα σε δυο ακόμα Αλβανούς μαθητές στη είσοδο του πάρκου. Η κοινωνία της Νάουσας και η μεταναστευτική κοινότητα που πληροφορήθηκε τα γεγονότα, έμεινε εμβρόντητη και αγανακτισμένη ζητώντας: α) Να παρθούν άμεσα μέτρα ενάντια στους φασίστες τρομοκράτες β) Να υπάρξει πολιτική επαγρύπνηση και δημοκρατική αλληλεγγύη όλων των δημοκρατικών φορέων και πολιτών. γ) Το ίδιο το σχολείο, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ και οι καθηγητές του να σταθούν πρωτοστάτες της αντιφασιστικής πάλης και της αντιρατσιστικής διαπαιδαγώγησης.

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Από το ιντυμιντια
 
Τη Δευτέρα το βράδυ τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έκαναν την εμφάνισή τους και στη Λάρισα. Ομάδα τεσσάρων Χρυσαυγιτών «βγήκε παγανιά» για να «ξεβρωμίσει ο τόπος» και στο διάβα της επιτέθηκε σε δύο Πακιστανούς, τους οποίους ξυλοκόπησαν άγρια και μάλιστα τους λήστεψαν. Οι Πακιστανοί αναγνώρισαν δύο από τους φασίστες και υπέβαλαν μήνυση (την οποία τους αντιγύρισαν και οι φασίστες). Όταν μαθεύτηκε το γεγονός (σήμερα το μεσημέρι που θα γινόταν και η δίκη) ομάδα 30 αντιφασιστών και αντιφασιστριών μαζεύτηκε έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες. Όταν ανακοινώθηκε πως η δίκη πήρε αναβολή για την Πέμπτη το πρωί, η παρέμβαση αλληλεγγύης εξελίχθηκε σε μίνι πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έκανε και ένα πέρασμα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα επίσημα . Η πορεία είχε δυνατό παλμό, με μπόλικα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, και μεγάλη συμμετοχή από μετανάστες και ξεπερνούσε τα 100 άτομα. Τα θρασύδειλα φασιστοειδή δεν εμφανίστηκαν πουθενά και μάλιστα οι μπάτσοι ( γνήσιοι σύμμαχοί τους) μαθαίνοντας ότι η πορεία θα περάσει από τα γραφεία τους έσπευσαν να τους ειδοποιήσουν και να τους προστατέψουν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΑNAΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Την Τρίτη 18/9, τέσσερις εργαζόμενοι μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης πραγματοποίησαν αφισοκόλληση για την αντιφασιστική εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνει η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. το Σάββατο στο Εργατικό Κέν
τρο Ξάνθης με ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης και δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας.
Όταν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αφισοκολλώντας φτάσαμε έξω από τα ΚΤΕΛ, λίγο μετά το ΕΠΑΛ, δύο άτομα (φουσκωτοί με μαύρες μπλούζες) που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε αντιληφθεί, βρέθηκαν πίσω μας και ξαφνικά χωρίς σχεδόν να τους δούμε, πισώπλατα, άρχισαν να κλωτσάνε, να βρίζουν και να γρονθοκοπούν με μένος έναν από εμάς, συνδικαλιστή – μέλος των Παρεμβάσεων εκπαιδευτικών στην Ξάνθη και υποψήφιο βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την ίδια στιγμή άλλα τέσσερα άτομα κατέφθασαν στο χώρο με δύο μηχανάκια και άλλοι δύο πεζή, κρατώντας λοστάρια και ξύλινα στιλιάρια.
Προσπαθώντας να σταματήσουμε την επίθεση αρχίσαμε να φωνάζουμε να φύγουν και αυτοί λέγανε: «δε σας αρέσει ο ρατσισμός και ο φασισμός ε? η δημοκρατία σας μας έφερε ως εδώ». Μετά το περιστατικό ο δάσκαλος Μηλιαζήμ Τζεμαλή κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.
Η επίθεση με στιλάρια και μηχανοκίνητους μπράβους θυμίζει έντονα άλλες εποχές, τους Γκοτζαμάνηδες παρακρατικούς που χτυπούσαν όποιον τολμούσε να διαμαρτυρηθεί.
Η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλουμε τους φασίστες που επιτέθηκαν στα μέλη μας, έχουν πάρει αέρα μετά τη μεταφορά των μεταναστών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην πόλη μας και έχουν εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και κάθε φασιστικής συμμορίας που μας επιτέθηκαν δεν είναι μία ακόμα πολιτική κίνηση. Είναι εχθροί της ελευθερίας. Με πρόσχημα το Νόμο και την Τάξη αναλαμβάνουν να “εφαρμόσουν” κάθε ρατσιστική και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Τρόικας. Επιτίθενται στη μειονότητα και σε συνδικαλιστές, είναι αυτοί που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και να σπείρουν το μίσος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Καλούμε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το σύλλογο δασκάλων, και κάθε αντιφασίστα να καταδικάσουν τους φασίστες και τη δράση τους και να οργανώσουμε μία αντιφασιστική πορεία που θα τους στείλει πίσω στις τρύπες τους.
Την Πέμπτη 2μμ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα δοθεί συνέντευξη τύπου.
Σας καλούμε στην εκδήλωση που οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το Σάββατο 22/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό
και τη Φασιστική Απειλή

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ
Τα τελευταία 3 χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας καθώς και των μικρομεσαίων, δέχονται μια πρωτόγνωρη επίθεση στα δικαιώματα και το βιοτικό τους επίπεδο. Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα πετσοκόβονται. Ξεπουλιούνται μία προς μία οι δημόσιες επιχειρήσεις. Η ανεργία σπάει ρεκόρ κάθε μήνα έχοντας φτάσει επίσημα στο 23% με πάνω από τους μισούς νέους άνεργους. Οι πολιτικές των χθεσινών και σημερινών (συν-)κυβερνήσεων καταφέρνουν σιγά σιγά να επιφέρουν την απόλυτη εξαθλίωση της κοινωνίας και την κινεζοποίηση της εργατικής τάξης.
Σε ένα τέτοιο δυσοίωνο μέλλον, η δράση των νεοναζιστικών συμμοριών με μπροστάρη τη Χρυσή Αυγή έρχεται σαν επιστέγασμα αυτής της πολιτικής όπου στοχοποιώντας ΤΩΡΑ κυρίως τους μετανάστες, ως υπαίτιους όλων των κακών του τόπου, έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ εναντίον τους και εναντίον όποιου αντιστέκεται είτε αυτός είναι αριστερός, αναρχικός, δημοκράτης ή απλά διαφορετικός από αυτούς.
Το μέγεθος της νεοναζιστικής εγκληματικής δράσης
Το τελευταίο 6μηνο υπάρχουν πάνω από 500 καταγεγραμμένες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών (σύμφωνα με την Ένωση Μεταναστών Εργατών) συνθέτοντας ένα σκηνικό κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτό το πογκρόμ μετράει ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα, εμπρηστικές επιθέσεις σε μαγαζιά με μαχαιρώματα ακόμα και ελλήνων (πχ κουρείο πακιστανών στη μεταμόρφωση Αττικής) είτε σε σπίτια με σκοπό ακόμα και τη δολοφονία των ενοίκων (πχ 25/8 στους Αγίους Αναργύρους), επιθέσεις σε έγχρωμους μικροπωλητές με την συνοδεία των βουλευτών της συμμορίας, ακόμα και τον τηλεοπτικό τραμπουκισμό γυναικών βουλευτών της Αριστεράς. Μέχρι και δολοφονίες έχουν καταγραφεί όπως πχ αυτή ενός 20χρονου Ιρακινού από πολλαπλά μαχαιρώματα καθώς έβγαινε από αυτοσχέδιο τζαμί (13/8 “Έθνος”). Μερικά κοντινά μας παραδείγματα είναι πχ στην Καλαμάτα η επίθεση σε μετανάστες που καθάριζαν τζάμια στο δρόμο αλλά και η σχεδόν δολοφονική επίθεση προ ημερών σε σπίτι Μπαγκλαντεσιανών από τάγμα εφόδου 30 ατόμων με σκοπό ακόμα και να το κάψουν. Στην Σπάρτη -σύμφωνα με τον τοπικό τύπο- η έκρηξη βόμβας στα χέρια ενός χρυσαυγίτη πρόδωσε το οπλοστάσιο 60 βομβών που κατείχε ο συνεργός του, επίσης χρυσαυγίτης.
Ποια είναι η Χρυσή Αυγή;
Τα ηγετικά στελέχη του κατά τα άλλα “νόμιμου εθνικιστικού κόμματος της Χ.Α” δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα συνοθύλευμα όλου του υποκόσμου. Μπράβοι της νύχτας, χουλιγκάνοι, μαχαιροβγάλτες, τραμπούκοι, βομβιστές (ο αρχηγός της Χ.Α. στα νιάτα του έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έπαιζαν προοδευτικές ταινίες και μπήκε φυλακή γιʼ αυτό), εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, σχεδόν όλο το κατακάθι της κοινωνίας, κατάφεραν να μπουν στη βουλή προβάλλοντας ένα αντισυστημικό προσωπείο “εναντίον όλων”, όπου τάγματα εφόδου ποτισμένα με αναβολικά θα “καθάριζαν” τον τόπο.
Πόσο αντισυστημική είναι η Χρυσή Αυγή;
Αυτή η “αντισυστημική δύναμη” ενώ είναι τίγρης απέναντι στον κάθε αδύναμο στέκεται γατάκι μπροστά στο σύστημα. Πρώτοι υποστηρίξανε στην Χαλυβουργία του Βόλου τον μεγαλοεπιχειρηματία Μάνεση ενάντια στους απεργούς. Είναι αυτοί που χαρακτηρίσανε ως “δημόσιους αυνανισμούς” τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Συντάγματος και του κινήματος των πλατειών πανελλαδικά. Πρόσφατα έκαναν στη Βουλή τα στραβά μάτια στα χρέη των ΠΑΕ και στο ξεπούλημα της δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας στον Μ. Σάλλα και την Τράπεζα Πειραιώς. Η απάντηση τους στο ξεζούμισμα ελλήνων και ξένων εργατών είναι η απασχόληση μόνο των πρώτων ακριβώς όμως στις ίδιες συνθήκες εκμετάλλευσης, μιας και γι αυτούς φταίνε οι ξένοι και όχι η λογική του καπιταλιστικού συστήματος και οι πολιτικές των (συν-)κυβερνήσεων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διχάσουν την εργατική τάξη ώστε να μην στραφεί απέναντι στον πραγματικό εχθρό. Όσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, φρόντισαν να διορίσουν στο “κακό δημόσιο” δηλαδή στη Βουλή, αδέρφια και “συναγωνιστές”. Παραδείγματα ξυλοδαρμών και επιθέσεων στους εκπροσώπους του εγχώριου πολιτικού- τραπεζικού- και επιχειρηματικού κατεστημένου ή της τρόϊκα δεν θα βρεθεί κανένα!
Φυσικό και επόμενο η σύμπλευση με τον πυρήνα της πολιτικής του συστήματος, τους καθιστά και το μακρύ χέρι του. Τρανή απόδειξη ήταν ότι η μισή αστυνομία ψήφισε αυτή τη συμμορία αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο ότι τα περιστατικά της συνεργασίας αστυνομίας- Χ.Α. (πχ στην Παλιά Βουλή το Φλεβάρη του 2008, Παλιό Εφετείο το Μάη του 2009, ΑΣΟΕΕ τον Απρίλη φέτος και σχεδόν πάντα αυτή η «τυχαία» καθυστέρηση της αστυνομίας μετά από κάθε επίθεση) κρύβουν μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης η οποία εξαργυρώνεται και σε βουλευτικά έδρανα.
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ θέλουν να καθιερωθούν στην Τρίπολη
Όλο αυτό το καθεστώς του ζόφου θέλουν να το επεκτείνουν και στην πόλη μας. Μέσα στην “πολιτική ηρεμία” του καλοκαιριού ανοίξανε γραφεία- ορμητήριο για την αυριανή τους εγκληματική δράση στην πλ. Κολοκοτρώνη 8, τα οποία και θα εγκαινιάσουν επίσημα παρουσία του Φύρερ Μιχαλολιάκου πιθανόν με μεταφερόμενα τάγματα αυτού του υποκόσμου από άλλες πόλεις αυτές τις μέρες. Το άνοιγμα των γραφείων τους ακριβώς δίπλα από το δεύτερο μαζικότερο κόμμα της αριστεράς, το ΚΚΕ, σε μια πλατεία όπου λειτουργεί ουσιαστικά σαν παζάρι αλίευσης “φτηνών” εργατών, στις καφετέριες της οποίας συχνάζουν ειρηνικά μετανάστες, είναι σκέτη πρόκληση. Ο τόπος επιλογής φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος. Θέλουν ουσιαστικά να μετατρέψουν την πλ. Κολοκοτρώνη σε ένα νέο Αγ. Παντελεήμονα, εξαφανίζοντας κάθε “ενοχλητικό” στοιχείο. Αν τους αφήσουμε να καθιερωθούν, όλη αυτή η φασιστική εγκληματική δράση που μας φαίνεται κάπως “μακριά” από την τηλεόραση, θα είναι μία άλλη πραγματικότητα στην πόλη μας.
Ας μην ξεχνάμε...
Ας μην ξεχνάμε, ότι αυτή η χώρα πέρασε τα πάνδεινα από την ναζιστική γερμανική κατοχή με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, βασανισμένους και εξορισμένους. Στην Τρίπολη 400 αγωνιστές εκτελέστηκαν από τους γερμανούς ναζί κατακτητές σε συνεργασία των ντόπιων ταγματασφαλιτών, πολιτικών προγόνων της Χ.Α. 350 εκτελέστηκαν στον Άη Νικόλα, 11 στην Οδό Ταξιαρχών τον Γενάρη του '44 και 40 στον Άη Θανάση την 1η Μάη του ίδιου χρόνου. Συνολικά στην Αρκαδία είχαμε γύρω στους 1000 νεκρούς θύματα των ναζιστών και των εγχώριων συνεργατών τους, ταγματασφαλιτών. Σε αυτήν την πόλη με αυτή την ιστορία, οι υμνητές του Χίτλερ της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, θέλουν να πατήσουν πόδι.
Ας μην ξεχνάμε ακόμα, τον άγριο και πλήρως αναίτιο (ή μήπως ότι ήταν αριστερός ήταν η αιτία;) ξυλοδαρμό ενός νέου συμπολίτη μας το Μάη του 2005, ακριβώς κάτω από το σπίτι του, με λοστούς, σιδερογροθιές, κλωτσιές στο κεφάλι από 7-8 μέλη αυτής της συμμορίας, για να καταλήξει αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Αν τόλμησαν να κάνουν αυτό τότε, όπου σαν περιθωριακή γκρούπα είχαν κατά κάποιο τρόπο επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου και φόβου στην πόλη, με την αναγραφή δεκάδων εμετικών συνθημάτων, τους τραμπουκισμούς και τις απειλές σε αριστερούς νεολαίους, τι θα κάνουν τώρα που κατέχουν και βουλευτικά έδρανα;
Τι να κάνουμε;
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν αυτό το περιστατικό, η κοινωνική κατακραυγή της τριπολιτσιώτικης κοινωνίας, έφτασε για να τους στείλει πίσω στις τρύπες τους για πολλά χρόνια. Τώρα που θέλουν να επανεμφανιστούν πρέπει να κάνουμε κάτι ανώτερο και μεγαλύτερο. Μιας και ο φασιστικός υπόκοσμος φοράει γραβάτα, είναι στη βουλή, έχει βήμα και δημόσιο λόγο για να διαχέει το φασιστικό τους δηλητήριο πρέπει ΤΩΡΑ μαζικά και ενωτικά να τους ανακόψουμε πριν να είναι αργά. Εξάλλου ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους άλλους. Μετά για όλους.
Ένα σημαντικό κομμάτι των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών και ελευθεριακών πολιτών της πόλης μας, πήραμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλη την κοινωνία της Τρίπολης, τα εργατικά συνδικάτα, προοδευτικούς φορείς και οργανώσεις, τους εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς και μεταναστευτικούς συλλόγους, και κάθε ελεύθερο/η πολίτη της πόλης μας να συμμετάσχει στην δημιουργία ενός ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην Τρίπολη για να μην επιτρέψουμε στο νεοναζιστικό ζόφο να γίνει καθεστώς στην πόλη μας.
Ένα μέτωπο που θα παλέψει για τον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις πολιτικές της τρόικα και της κυβέρνησης και τις συνέπειές τους: φτώχεια-ανεργία-εγκληματικότητα.
Που θα πρωτοστατήσει για την δημιουργία κινήσεων αλληλεγγύης για κάθε συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα από φυλή και εθνική καταγωγή (κοινωνικά παντοπωλεία-φαρμακεία-ιατρεία, διανομή φαγητού και ρούχων κτλ)
Που θα υπερασπίζεται τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων στηριγμένο στο οργανωμένο μαζικό κίνημα.
Που θα οργανώνει όσους θέλουν να παλέψουν ενάντια στο φασισμό αλλά και θα προσπαθήσει να πείσει τους συμπολίτες μας που παρασύρθηκαν από το φασιστικό δηλητήριο και απελπισμένοι από την κρίση τους ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.
Εξάλλου τα λόγια του ίδιου του ειδώλου τους έχουν να μας διδάξουν πολλά:
“Αν είχαν καταστρέψει με την μεγαλύτερη δυνατή βιαιότητα τον αρχικό πυρήνα μας τότε δεν θα είχαμε καμιά τύχη να επικρατήσουμε” (Α. Χίτλερ – Ο αγών μου)
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης (Ελ. Βενιζέλου 39) Τετάρτη 19/9/2012 στις 19.00μμ
Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην Τρίπολη